Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Rastorgujevs turpinās sadarbību ar norvēģiem, sācies darbs ar šaušanas treneri

Rastorgujevs turpinās sadarbību ar norvēģiem, sācies darbs ar šaušanas treneri
Hanne Tūresena un Andrejs Rastorgujevs
Foto: Instagram

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs arī olimpiskajā sezonā turpinās sadarboties ar norvēģu slēpju smērētājiem, ar kuru palīdzību izdevies piesaistīt arī šaušanas treneri, kuras vadībā Andrejs jau aizvada pirmos treniņus.

Ceturtdien norvēģu servisa cilvēkiem – Ūle Bjērnam Treteru un Pēram Ūlavam Treteru – bija sarunas ar slēpošanas inventāra ražotāja „Swix” vadību. Team Rastorgujevs menedžeris Normunds Putns Sportacentrs.com pastāstīja, ka ne „Swix”, ne Norvēģijas izlase nav aizlikuši kāju priekšā Andreja vēlmei turpināt sadarbību ar šiem speciālistiem. „Konceptuāla vienošanās ir panākta, bet būs jāprecizē vēl atsevišķas detaļas.”

Pirmkārt, komandai būs jānodrošina norvēģiem servisa kabīne, jo nav korekti pret citiem sportistiem, ka Andreja slēpes stāv „Swix” būdiņā. Uz vienu Pasaules kausa posmu šāda kabīnes īres izmaksas sasniedz 1000 eiro. Kā alternatīva varētu būt speciāls buss, kādu Rastorgujevs jau izmantoja pirms pāris gadiem, taču tas pašlaik jau ir demontēts no visām iekārtām un atrodas pārdošanā Nīderlandē. Ilgtermiņā šāds buss būtu noderīgs, arī Pērs Ūlavs izteicis vēlmi sēsties pie stūres un izbraukāt Eiropas posmus, taču Phjončahanā tik un tā nāksies īrēt kabīni. Otrkārt, priekšā vēl arī vienošanās par atalgojumu. Vai tas paliks iepriekšējā apmērā (20 000 eiro sezonā), vēl nav zināms.

Otrdien Rīgā tika sagaidīta biatlona šaušanas trenere Hanne Tūresena, kura līdz šim strādājusi ar Norvēģijas sieviešu izlasi, bet pašlaik strādā ar vairākiem norvēģu jaunajiem biatlonistiem. Iespējams, ka viens vai vairāki kalpos Andrejam kā sparinga partneri treniņnometnēs. Ūle Bjērns un Pērs Ūlavs par Hanni snieguši labas atsauksmes, novērtējot kā labu speciālisti.

Team Rastorgujevs menedžeris stāsta, ka Andrejs jau aizvadījis pirmos treniņus Tūresenas vadībā. „Katru dienu tikai pie šaušanas tiek strādāts pa divarpus stundām dienā. Process ir diezgan nogurdinošs, turklāt Andrejs pie šaušanas tik intensīvi pēdējos gados nav strādājis. Slodze ir liela, zinu, ka viņš jūtas noguris, tomēr vienlaikus ir arī interesanti,” atklāj Putns. Pagaidām nav zināms, vai sadarbība ar Tūresenu turpināsies arī sacensību sezonas laikā. Lai gan Andrejs un Hanne jau iepriekš bija tikušies Norvēģijā, tagad notiek īstā pieslīpēšanās, lai saprastu, kā un vai abi saprotas. Tūresena Latvijā būs līdz maija beigām, bet otrs kopīgo treniņu posms ieplānots pēc Jāņiem. Pēc tam kopīgi ar treneriem Intaru Berkuli un Valdi Bērziņu tiks lemts par turpmāko sadarbību.


, 2017-05-12 18:55, pirms 7 gadiem
No pain no gain!!
, 2017-05-12 19:08, pirms 7 gadiem
Labāk 15 gadus par vēlu, nekā nekad!
, 2017-05-12 19:27, pirms 7 gadiem
Tas treneris Valdis Bērziņš ir tas pats tizlais autors te SC?
, 2017-05-13 11:32, pirms 7 gadiem
Boksā sparinga partneri viens otram sit. Ko dara sparinga partneri šaušanā?
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.
Juhanness Tinjess Bē. Foto: IBU/Christian Manzoni
3

J.T. Bē pat trīs soda apļi neliek atskatīties, Rastorgujevs noslīd līdz 32. vietai

Pasaules kausa biatlonā pēdējā posmā Kanādas trasē Kenmorā par iedzīšanas uzvarētāju bez pārsteigumiem kļuva Juhanness Tinjess Bē, kura uzvarai šķēršļus nelika arī trīs pieļautās kļūdas. Ar 22. numuru no starta vārtiem izslēpojušais Andrejs Rastorgujevs ieņēma 32. vietu.