Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Dālmeiera: "Labāk lai mani salīdzina ar zirgu, nevis čūsku"

Dālmeiera: "Labāk lai mani salīdzina ar zirgu, nevis čūsku"
Laura Dālmeiera (pa labi) apsveic Darju Domračevu
Foto: AP/Scanpix

Šodien pasaules čempionātā biatlonā 10 kilometru iedzīšanas sacensībās uzvarēja vāciete Laura Dālmeiera. Lai gan konkurente Gabriela Koukalova iepriekš viņu tēlaini salīdzināja ar zirgu, vācu sportiste neapvainojās.

Aizvakar sprinta sacensībās Gabriela Koukalova no favorītēm finišēja visvēlāk un spēja neklātienes cīņā pārspēt izcilo slēpotāju Lauru Dālmeieru, kurai tāpat kā čehietei nebija soda apļu. Toreiz Koukalova sacīja: "Pēdējā aplī centos koncentrēties uz savu sniegumu, taču saņēmu daudz informācijas par Lauras kontrollaikiem un zināju, ka viņa ir tikai 10 sekundes aiz manis. Neticēju, ka tas ir pietiekami, jo ļoti labi zinu viņas spējas. Viņa ir fantastiska pēdējos apļos, viņa ir spējīga skriet tik ātri kā zirgs. Kad redzēju, ka finišā esmu četras sekundes priekšā, nodomāju, ka sapņoju. Ceru, tas notika pa īstam."

Šodien iedzīšanā Koukalova ieguva bronzu, bet Dālmeiera revanšējās un ieguva zeltu. Vāciete ar humoru komentēja čehietes izteikumus iepriekš: "Esmu priecīga par šo zeltu, iedzīšana ir mana mīļākā disciplīna. Pēc pirmās šaušanas kļūdas zināju, ka man jātrāpa visos pārējos mērķos. Pēdējā šaušanā bija īsta kauja. Divi zelti [Dālmeiera ar Vācijas komandu uzvarēja arī jauktajā stafetē - aut.] - tas ir vienkārši sapņa piepildījums. Domāju, arī [dāmu] stafetē mums ir cerības uzvarēt. Salīdzinājums ar zirgu? Man bija patīkami to dzirdēt. Tas ir labs salīdzinājums. Labāks nekā tad, ja mani salīdzinātu ar čūsku."

Iespējams, laimīgākā sportiste šodien bija baltkrieviete Darja Domračeva, kura vēl tikai pagājušā gada oktobrī kļuva par māmiņu, bet šodien neilgi pēc atgriešanās sacensību apritē jau kāra ap kaklu pasaules čempionāta sudraba medaļu. Viņa sacīja: "Meitiņa Ksenija ir šeit Hohfilcenē kopā ar mani, viņu uzrauga auklīte, turklāt rīt atbrauks arī mana mamma, kura palīdzēs rūpēties par meitiņu. Pati šobrīd sapņoju par ātrāku atgriešanos viesnīcā, apskaut un noskūpstīt meitiņu un kopā papriecāties par iegūto medaļu. Tagad arī redzu, ka mani kopīgie treniņi ar Ūli strādā. Viņš man sniedza neticamu atbalstu. Visi var mācīties no viņa, kā jāorganizē un jāplāno treniņprocess. Viņš man deva labus padomus īstajā brīdī."

Cita starpā Darja izteica cerību, ka pēc viņas panākuma Bjerndālens spēs nokoncentrēties savam startam. Kā zināms, 43 gadus vecais norvēģu sportists Domračevas sudrabam ģimenes kolekcijā pievienoja sudrabu. Bjerndālens savā "Facebook" lapā pirms vīru iedzīšanas sacensībām uzrakstīja: "Apsveicam tevi, mamma! Lepojamies ar tevi! Ksenija un Ūle."

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...


, 2017-02-12 17:09, pirms 7 gadiem
Bafalo fani teiktu, ka lielāks kompliments ir, ja tevi salīdzina ar Rainhartu vai Aihelu. Vai Ristolainenu.
, 2017-02-12 20:44, pirms 7 gadiem
Bjerndālens savā "Facebook" lapā pirms vīru iedzīšanas sacensībām uzrakstīja:
Tagad es sapratu kapec Domračova vinam ir tikai dzivesbiedre. Vinam jau ir virs!!!
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.