Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Jaunie biatlonisti zaudē vismaz trīs minūtes IBU kausa sprinta sacensībās

Ints Megnis
Ints Megnis

Jaunie biatlonisti zaudē vismaz trīs minūtes IBU kausa sprinta sacensībās
Ieva Pūce. Foto: Latvijas Biatlona federācija

Latvijas jaunie biatlonisti svētdien Slovākijā atpalika vismaz trīs minūtes no vadošajiem sportistiem IBU kausa posma sacensībās sprintā, starp 70 labākajiem neiekļūstot.

Posms piektdien sākās ar individuālo distanci, kurā visā Eiropā valdošā siltuma dēļ bija saīsināti distances apļi, bet Latvijas sportisti uz starta neizgāja. Tomēr svētdien, kad tika aizvadītas ierastā garuma sprinta distances, savas slēpes smērēja arī mūsu valsts jaunie biatlonisti.

7,5 kilometru sprintā dāmām labākā bija bez kļūdām šāvusī krieviete Jevgēņija Pavlova, kura finišēja pēc 20 minūtēm un 53,2 sekundēm. No latvietēm tikai reizi kļūdījās Ieva Pūce, kura uzvarētājai zaudēja trīs minūtes un 28,2 sekundes, kas deva 73. vietu. Sanita Buliņa neaizvēra četrus mērķus pirmajā šaušanā, zaudēja trīs minūtes un 49,6 sekundes, kas deva 78. pozīciju, bet Annija Keita Sabule ar divām kļūdām atpalika vairāk nekā četras ar pusi minūtes, ieņemot 82. pozīciju starp 89 sportistēm.

Tikmēr desmit kilometros vīriem, neskatoties uz divām kļūdām ugunslīnijā, nepārspēts palika vācietis Filips Navrats, kura rezultāts bija 24 minūtes un 24,9 sekundes. Starp mūsu valsts atlētiem vien ar vienu kļūdu 79. vietu ieņēma Renārs Birkentāls, kurš zaudēja trīs minūtes un 37,2 sekundes, kamēr Krils Matjuhins un Rūdis Balodis ar attiecīgi četrām un divām kļūdām atpalika aptuveni četras minūtes, ieņemot 88. un 89. pozīciju starp 105 finišējušajiem atlētiem.

Nākamajā nedēļā turpat Slovākijā paredzēts vēl viens IBU kausa posms, visam sākoties jau trešdien ar abām jauktajām stafetēm.