Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Bo: "Šāvu ātri, jo zināju, ka varu atļauties kļūdīties divreiz"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Bo: "Šāvu ātri, jo zināju, ka varu atļauties kļūdīties divreiz"
Tarjei Bo
Foto: Reuters/Scanpix
11:45
Biatlons, PK Vīriešiem 10/11, 2.posms. Hohfilcene. 12.5km
Emil Hegle Svendsen
3.00
Tarjei Boe
3.25
Ole Einar Bjorndalen
8.00

Šodien Pasaules biatlona kausa izcīņas 2. posma 12.5 kilometru iedzīšanā vīriešiem otro uzvaru izcīnīja norvēģis Tarjei Bo. Viņš pēc uzvaras atzina, ka pēdējā šaušanā turpinājis raidīt lodes ātri, jo zinājis, ka drīkst kļūdīties pat divreiz.

Tarjei Bo: "Nē, nē, nē... ne brīdi necerēju atbraukt uz šejieni un izcīnīt divas uzvaras. Zināju, ka mana sportiskā forma ir pietiekami laba, lai uzvarētu, taču biatlonā, kur ir tik daudz uzvarēt spējīgu sportistu, ir grūti uzvarēt divreiz pēc kārtas. Un tomēr mans slēpojuma ātrums bija laba, šaušana - ātra un precīza, tāpēc neradās problēmas uzvarēt. Kļūda pēdējā šaušanā? Zināju, ka man tobrīd bija minūtes pārsvars, tāpēc uzskatīju, ka man jāturpina šaut ātri - varēju atļauties kļūdīties divreiz un tāpat uzvarētu. Pēc tam jau zināju, ka uzvarēšu, ja vien nenokritīšu, tāpēc pēdējā aplī biju piesardzīgs nobraucienos."

Priecīgs varēja būt Simons Eders - viņš Esterzundā nostartēja pavisam bāli, jo viņu skāra infekcija netīrā ūdens dēļ, taču šeit Hohfilcenē, savā dzimtenē, Eders iedzīšanā sašāva 20/20 un izrāva sudrabu: "Šobrīd jūtos lieliski. Domāju, šaušana bija panākumu atslēga abās sacensībās šeit. Kāpēc zaudēju pozīcijas pēc labām šaušanām? Taupījos. Tev jātaupa spēki pēdējam aplim, ja neesi savā labākajā formā. Sacensību laikā zināju, kas man jādara - kad neesi formā, vajag slēpot savā ātrumā. Pēdējā aplī pārāk ātri nometu ātrumu - biju domājis, ka mans pārsvars ir lielāks. Biju noguris un tāpēc arī īpaši uzmanīgs nobraucienos - taču problēmas nosargāt 2. vietu neradās."

Bronzu izcīnīja krievu sportists Ivans Čerezovs: "Milzīgu paldies gribu teikt Jevgeņijam Ustjugovam, kurš man ļāva finišēt 3. vietā [Ustjugovs netrāpīja pēdējo mērķi un beigās palika ceturtais - aut.piez.]. Viņš man divreiz deva uzrāvienu - pirmo reizi, kad slēpoju aiz Zumana un neuzdrošinājos austrieti apsteigt šaurās trases dēļ, bet otrreiz ceļā uz finišu. Bija sajūta, ka strādājam duetā. Kopumā sacensības bija grūtas, taču līdz pat beigām bija mērķis panākt Ederu. Paldies visiem, šodien viss bija brīnišķīgi! Laika apstākļi, protams, neuzlabojās, taču es vismaz beidzot esmu pietuvojies savam līmenim."

Izmantotie resursi:
International Biathlon Union - IBU
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...