Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Martēns Furkads un Šipuļins pēc sprinta paspiež roku un salīgst mieru

Agris Suveizda

Martēns Furkads un Šipuļins pēc sprinta paspiež roku un salīgst mieru
Martēns Furkads
Foto: AP/Scanpix

Hohfilcenē, Austrijā, turpinās pasaules čempionāts biatlonā, kur šodien zelta medaļu sprintā ieguva vācu sportists Benedikts Dolls. Taču kāds īpašs notikums norisinājās arī pēc sacensībām, kad publiski mieru salīga Francijas un Krievijas izlases līderi Martēns Furkads un Antons Šipuļins.

Furkads: "Bija radies pārpratums"

"Ar Antonu bijām runājuši jau sociālajos tīklos, jo abi bijām pārsteigti un vīlušies par notikušo jauktajā stafetē," sarunā ar franču izdevumu L'Equipe sacīja Martēns Furkads. "No viņa un daudzu citu puses bija radies pārpratums, un mana pozīcija, kuru iepriekš biju ieņēmis dopinga sakarā, tika jaukta kopā ar to, kas starp mani un krieviem notika trasē, kur risinājās godīga cīņa par medaļu."

"Diezgan žēl, ka tas viss saplūda kopā un radīja apjukumu un ka šis apjukums noveda pie tā, ka Krievijas komanda nolēma man nepaspiest roku. Un, tā kā esmu visai impulsīvs, jā, rokas nepaspiešana mani nokaitināja, kādēļ pametu goda pjedestālu, pēc tam uz tā atgriežoties," Furkads turpināja. "Ļoti žēl, ka tika jauktas mūsu attiecības ar Antonu, jo īpaši rokas nepaspiešana, un mana pozīcija dopinga jautājumā, jo nekad neesmu centies īpaši izcelt tieši Krieviju vai biatlonu kā tādu – mana pozīcija šajā jautājumā ir daudz plašāka [un skar dopinga lietošanu arī ārpus biatlona]."

"Izrunājāmies ar Antonu. Es viņam pateicu savas domas, viņš man pateica savējās, un voila! Pēdējo desmit gadu laikā, kopš sacenšamies Pasaules kausā, mums ir bijušas labas attiecības, un būtu skumji, ja mēs saietu ragos. Tādēļ šodien nolēmām tikties un pāršķirt jaunu lapu." Salīgšanu komentēja arī Antons Šipuļins: "Katrs no mums šajā konfliktā ir kaut ko iemācījies. Runājāmies pēdējās divas dienas. Sapratu viņa pozīciju, bet viņš saprata manējo. Nenonācām pie kompromisa, taču nonācām pie tā, ka pasaules čempionātā ir jāsacenšas, nevis jānodarbojas ar politiku. Nolēmām salīgt mieru, atjaunot normālas attiecības. Uz pasaules čempionātu galu galā ieradāmies sacensties."

J. Bē: "Vairs nebija spēka – galva gribēja, bet kājas nespēja"

Runājot par šodien notikušo sprintu, Martēns Furkads atzina, ka šautuvē pieļauto kļūdu dēļ nebija cerējis izcīnīt bronzas medaļu: "Kad šķērsoju finiša līniju, domāju, ka būšu labāko desmitniekā. Skatoties sacensību turpinājumu, domāju, ka tikšu labāko pieciniekā. Divas kļūdas šaušanā ir pārāk daudz, lai būtu apmierināts ar savu sniegumu, bet esmu priecīgs par medaļu. Ir vilšanās par šaušanu – par savu sniegumu varu būt tikai vīlies -, taču tāpat ir arī prieks par to, ka par spīti kļūdām spēju izcīnīt otro medaļu."

Ar sevi neapmierināts bija arī norvēģis Juhanness Bē, kuram līdz zeltam pietrūka nieka 0,7 sekunžu: "Nav pārāk patīkami no šautuves izslēpot kā līderim un finišā zaudēt – it īpaši tik maz. Pēdējā aplī izmisīgi cīnījos, bet spēka vairs nebija palicis nemaz. Pēdējos divos kilometros galva gribēja uzvarēt, bet kājas nespēja tai tikt līdzi."

Daudz līksmāks, protams, bija čempions Benedikts Dolls: "Tas ir lieliski, tās bija ļoti aizraujošas sacensības. Pēc tam, kad Furkads pieļāva divas kļūdas, nodomāju, ka man ir dota iespēja. Beigās cīnījos ar Juhannesu un, no malas skatoties video, domāju, ka viņš uzvarēs. Šī man ir ļoti īpaša diena. Nekad neesmu uzvarējis Pasaules kausā, bet kāpt uz pirmā pakāpiena pasaules čempionātā ir kas neiedomājams. Ir ļoti patīkami sašaut visus mērķus, jo īpaši stāvus šaušanā. Zināju, ka man ir jāmēģina nogāzt visus mērķus. Pēc tam, kad stāvus šaušanā trāpīju pirmo šāvienu, nodomāju – ja trāpīšu arī pārējos, tad kļūšu par pasaules čempionu. Un tā arī notika!"

Izmantotie resursi:
Biathlon - Championnats du Monde (Hommes) -...
Benedikt Doll Wins World...
https://www.sports.ru/biathlon/1048...

Slēpts komentārs: Cābels

  +4 [+] [-]

, 2017-02-11 23:28, pirms 7 gadiem
Cābels rakstīja: Diez kā viņi sarunājās,ja Šipuļins neprot angliski
Furkads krieviski gan jau

     [+] [-]

, 2017-02-11 23:37, pirms 7 gadiem
arviic22 rakstīja: Furkads krieviski gan jau
noteikti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-02-12 01:08, pirms 7 gadiem
arviic22 rakstīja: Furkads krieviski gan jau
labs

  -3 [+] [-]

, 2017-02-12 08:36, pirms 7 gadiem
Cik romantiski, es tūlīt raudāšu...

  -4 [+] [-]

, 2017-02-12 08:42, pirms 7 gadiem
Tas jau nenozīmē, ka Furkads piecietīs krievu dopingotājus. Interesanti gan, kādā valodā viņi runāja? Varbūt tulku ņēma?

  -1 [+] [-]

, 2017-02-12 09:33, pirms 7 gadiem
Cābels rakstīja: Diez kā viņi sarunājās,ja Šipuļins neprot angliski
Nezinu neko par Šipuļinu, bet krievu sportisti lielākoties intervijās atbild krieviski, kaut arī angļu valodu vairums zina pat ļoti labā līmenī. Tas tāds lielnācijas ego

  -2 [+] [-]

, 2017-02-12 11:27, pirms 7 gadiem
Furkads pēc sprinta krietni nosala līdz sagaidīja apvainojušos krieveli.