Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Federācija: Aktīva Brokas darbība nodrošinājusi biatlonistu dalību starptautiskās sacensībās

Federācija: Aktīva Brokas darbība nodrošinājusi biatlonistu dalību starptautiskās sacensībās
Baiba Broka. Foto: Dmitrijs Suļžics/f64

Aktīva Latvijas Biatlona federācijas (LBF) valdes, tajā skaitā prezidentes Baibas Brokas (VL-TB/LNNK) darbība pēdējo piecu gadu laikā nodrošinājusi iespēju Latvijas izlasei piedalīties dažādās starptautiskās sacensībās, aģentūru LETA informēja federācijā.

Federācijā skaidroja, ka LBF tiesībsargājošajām iestādēm sniedz visu nepieciešamo informāciju pēc to pieprasījuma saistībā ar pēdējās dienās izskanējušo informāciju par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbībām.

Federācijā uzsvēra, ka tā nodrošina sporta veida attīstību Latvijā, jauniešu, junioru un pieaugušo izlašu dalību starptautiskās sacensībās, kā arī sedz ar mācību treniņu procesu un sacensībām saistītos izdevumus. Federācijā norādīja, ka tā katru gadu uzrunā vairākus desmitus potenciālo atbalstītāju (uzņēmumus) un ir pateicīga visiem, kas snieguši finansiālu atbalstu biatlonam. Šie finanšu līdzekļi nepieciešami, lai nodrošinātu iespēju sportistiem trenēties, piedalīties sacensībās un sasniegt augstvērtīgus rezultātus.

"Aktīva LBF valdes, tajā skaitā Brokas darbība ir nodrošinājusi pēdējo piecu gadu laikā iespēju Latvijas izlasei piedalīties visos 50 Pasaules kausu etapos, vismaz 30 IBU kausu etapos, visos Pasaules Jauniešu un junioru čempionātos," skaidroja federācijā, piebilstot, ka visi saņemtie ziedojumi ir izlietoti tikai mācību treniņu procesa, sacensību un ar to saistīto izdevumu segšanai.

Kā ziņots, uzņēmējs Guntis Rāvis nenoliedz, ka Broka būtu uzrunājusi viņu finansiāli atbalstīt LBF, taču šajā lūgumā uzņēmējs nav saskatījis neko pretlikumīgu.

Pēc iznākšanas no Valsts policijas izolatora Čiekurkalnā Rāvis žurnālistiem norādīja, ka pēc Brokas aicinājuma viņš palūdzis "kolēģiem un labiem paziņām" jeb SIA "Roadeks" ziedot sporta organizācijai, ko uzņēmums esot apsvēris un izdarījis. Rāvis arī uzsvēra, ka viņš ziedojumam bijis tikai ierosinātājs, skaidrojot, ka viņam uzņēmumā esot tikai 25% balsstiesību.

Uzņēmējs kategoriski norādīja, ka viņam nav bijusi iespēja ietekmēt jebkādas iepirkumu procedūras. Tāpat Rāvis uzsvēra, ka viņam neesot prasīti jebkāda veida kukuļi saistībā ar LU jaunā kompleksa celtniecību.

Šodien no īslaicīgās aizturēšanas izolatora tika atbrīvoti KNAB pirmdien par korupciju aizturētie Broka, Rāvis un uzņēmējs Ivars Millers.

KNAB iepriekš paziņoja, ka birojs esot ieguvis ziņas, kas liecina, ka kāda valsts amatpersona, būdama iepirkumu komisijas priekšsēdētāja vietniece, iespējams, darbojusies konkrētu uzņēmēju interesēs. Procesa virzītāja rīcībā esošie fakti dod pamatu uzskatīt, ka valsts amatpersona, iepriekš vienojoties, pieņēmusi uzņēmēju kukuļa piedāvājumu, kukuli noformējot kā ziedojumu kādai biedrībai. Iespējamā kukuļa summa neesot mazāka par 20 000 eiro. LETA zināms, ka iespējamais kukulis bija noformēts kā ziedojums Brokas vadītajai LBF.

Pēdējos trīs gados Latvijas Biatlona federācija saņēmusi trīs ziedojumus, kuri bijuši 20 000 eiro apmērā, tostarp vienu no uzņēmuma SIA "Roadeks", kurš pastarpināti pieder arī Rāvim, liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka šajā kriminālprocesā iespējamā kukuļošana saistīta ar LU Akadēmiskā centra topošās Rakstu mājas būvniecību.

Rakstu mājas būvniecības iepirkums izsludināts pagājušā gada pavasarī, uzvarētāju mēģinot noskaidrot konkursa procedūrā ar sarunām. Iepirkuma prognozētā līgumcena sākotnēji bija 33 miljoni eiro.

Konkursa pirmā kārta bijusi atklāta, un tai pieteicās septiņi uzņēmumi. Saņemot piedāvājumus, otrajā posmā iekļuva mazāk uzņēmumu, taču to skaits publiski netiek atklāts. Uzņēmumu sākotnēji piedāvātās darbu izmaksas bijušas pārāk augstas, tāpēc augstskola pārskatījusi projektus, kam sekojuši arī jauni piedāvājumi. Šajā ceturtdienā, 11.jūlijā, plānots atvērt precizētos piedāvājumus. Augstskolā cer, ka iepirkuma uzvarētāju izdosies noskaidrot tuvākajās nedēļās, aģentūrai LETA otrdien pauda rektora vietniece infrastruktūras attīstības jautājumos Edīte Megne.

Megne norādīja, ka LU pagaidām neesot pilnīgi skaidrs, ar kādu no LU iepirkumiem saistīts kriminālprocess - neskaidrību radot KNAB publiski paustā informācija par kriminālprocesā iesaistītajām amatpersonām.

Megne pastāstīja, ka konkursa pirmajā posmā bija pieteikusies arī būvfirma "Skonto būve", taču viņa neatklāja, vai uzņēmums izturējis konkursa pirmo kārtu un vai tas turpina pretendēt uz Rakstu mājas būvniecību.

Rāvim pastarpināti pieder 95% būvfirmas "Skonto būve" daļu, bet Milleram - 5%, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kriminālprocess sākts par kukuļa piedāvājumu valsts amatpersonai un par kukuļa pieņemšanu.


, 2019-07-10 17:16, pirms 5 gadiem
Un cik daudz naudas biatlona federācijas vadītāji noziedoja Nacionālajai apvienībai? Un ko partija par šo naudu labu izdarīja?
.........
Latvijas Biatlona federācijas divi valdes locekļi VL-TB/LNNK ziedojuši 35 000 https://jauns.lv/raksts/zinas/33959...
, 2019-07-10 17:39, pirms 5 gadiem
Nu un, ka palīdzējusi startēt?! Viņai, man šķiet, ir tāds darbs, piesaistīt līdzekļus. Legāli protams. Un manis pēc, šitie Slotiņi, Lūsas, Patrijuki utt. var nestartēt, jēgas no tiem tūristiem tā pat nav! Čūsku midzenis izrādās tas LBF ir!
, 2019-07-10 17:44, pirms 5 gadiem
Bija aktīva mute. Daudz ko sarunāja
, 2019-07-10 17:45, pirms 5 gadiem
TT nopirkrt .
Nekļūdīsies.
, 2019-07-10 17:46, pirms 5 gadiem
Starpcitu T.Skujins pagaidām ir Tour de France posma vadībā
, 2019-07-10 18:02, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Un cik daudz naudas biatlona federācijas vadītāji noziedoja Nacionālajai apvienībai? Un ko partija par šo naudu labu izdarīja?
.........
Latvijas Biatlona federācijas divi valdes locekļi VL-TB/LNNK ziedojuši 35 000 https://jauns.lv/raksts/zinas/339596-latvijas-biatlona-federacijas-divi-valdes-locekli-vl-tblnnk-ziedojusi-35-000
Un kas tad ir ,ka ziedoja Berkulis ir patriots un savu naudu ziedo NA.Kas jauns jau ir labs komentārs par šo tēmu ,jo pareizi tur raksta ,ka arī bobsleja un skeletona vadībā un federācijā ir NA atbalstītāji.
, 2019-07-10 18:06, pirms 5 gadiem
nopirktais suns rakstīja: Nu un, ka palīdzējusi startēt?! Viņai, man šķiet, ir tāds darbs, piesaistīt līdzekļus. Legāli protams. Un manis pēc, šitie Slotiņi, Lūsas, Patrijuki utt. var nestartēt, jēgas no tiem tūristiem tā pat nav! Čūsku midzenis izrādās tas LBF ir!
Ko nozīmē legāli pie pašreizējiem likumiem drīz vispār neviens negribēs sponsorēt sportu.Atceros savulaik mūsu firma sponsorēja vienu motobraucēju pirka viņam tehniku un deva lieko naudu viņam uz rokas ziedojot tagad visa firmas vadība būtu sapakota par ziedojumu ,kurš nefigurē firmas grāmatvedībā.
, 2019-07-10 18:18, pirms 5 gadiem
coffijs rakstīja: Ko nozīmē legāli pie pašreizējiem likumiem drīz vispār neviens negribēs sponsorēt sportu.Atceros savulaik mūsu firma sponsorēja vienu motobraucēju pirka viņam tehniku un deva lieko naudu viņam uz rokas ziedojot tagad visa firmas vadība būtu sapakota par ziedojumu ,kurš nefigurē firmas grāmatvedībā.
Kur problēma ziedot oficiāli, visu godīgi uzrādot grāmatvedībā?
, 2019-07-10 18:21, pirms 5 gadiem
Startēt varbūt palīdzējusi viņa ir jā un tas ir viņas pienākums to darīt, tas ir pašsaprotami un tur nav ko lielīties ne viņai ne citiem LBF darbiniekiem, bet biatlons Latvijā turpina mirt, Andrejs beigs karjeru un biatlons aizies pa skuju taku!

Aiz Andreja muguras ir Latvijas biatlona tuksnesis ne nākotnes cerības!
, 2019-07-10 18:23, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Kur problēma ziedot oficiāli, visu godīgi uzrādot grāmatvedībā?
Laikam par dubultgrāmatvedību neesi dzirdējis protams tas ir slikti,bet tā strādā ļoti daudz uzņēmēju.
, 2019-07-10 18:53, pirms 5 gadiem
Tikai divi jautājumi. Viņa par velti to darīja? Un ko darījāt jūs pārējie tajā federācijā, ja Broka visu izdarīja?
, 2019-07-10 19:13, pirms 5 gadiem
kristsu rakstīja: Tikai divi jautājumi. Viņa par velti to darīja? Un ko darījāt jūs pārējie tajā federācijā, ja Broka visu izdarīja?
Nav informācijas, ka Broka būtu saņēmusi atlīdzību kā LBF prezidente. Nezinu, ko reāli darīja Broka, bet sponsoru piesaiste un sacensību organizēšana nav viņas kompetencē, ar to nodarbojas viceprezidents un ģenerālsekretārs. Vismaz tā rakstīts LBF statūtos: https://biatlons.lv/statuti/
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.