Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

25 gadu vecumā karjeru noslēdz Francijas biatloniste Brunē

25 gadu vecumā karjeru noslēdz Francijas biatloniste Brunē
Marija Lora Brunē
Foto:AFP/Scanpix

Marija Lora Brunē, kuras panākumu sarakstā ir pa vienai olimpiskajai sudraba un bronzas medaļai, Francijas medijiem paziņojusi par savas sportistes karjeras beigām.

Marija Lora Brunē pēdējās sezonās cīnījās ar veselības problēmām, kas noveda arī pie satraucošana kritiena Soču olimpiādes sieviešu stafetes laikā. Savā posmā Brunē saļima un tika nogādāta slimnīcā, un, lai arī viņas veselība uzlabojās, šobrīd pieņemts lēmumsaktīvajam sportam teikt ardievas.

"Tā nav mana kaprīze brīdī, kad jūtos slikti," sacījusi Brunē. "Tas ir pārdomāts un labi apsvērts lēmums pēc vairāku nedēļu ilgas plusu un mīnusu salīdzināšanas. Vienkārši viena lappusē manā dzīvē ir pāršķirta, skaistam stāstam pienācis gals. Drīz gan sāksies nākamais, ceru, ka tikpat straujš."

Brunē vēl bija savā spēku plaukumā, proti, 25 gadu vecumā. Viņas rēķinā ir divas olimpiskās medaļas Vankūverā, proti, sudrabs stafetē un bronza iedzīšanā, kā arī pasaules čempiones gods 2009. gada jauktajā stafetē. Dažādās disciplīnās Brunē sakrāja arī piecas PČ sudraba un dibas bronzas medaļas. Biatlona trasē Brunē īpašu atpazīstamību ieguva ar savu precīzo šaušanu - 2011./12. gada sezonā viņa parādīja teju neticamu sniegumu, trāpot 98% mērķus šaušanā guļus un 89% stāvus.

Izmantotie resursi:
International Biathlon Union / Retirement for...


, 2014-06-11 00:13, pirms 10 gadiem
Pareiz ir , nav ko riskēt ar veselību un dzīvību .
, 2014-06-11 00:27, pirms 10 gadiem
Žēl, ka Noiere aizgāja. Tagad esmu par Kaisu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-11 00:53, pirms 10 gadiem
Sākumā mūsējām ir jāiemācās slēpot un tikai tad šaut
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-11 08:12, pirms 10 gadiem
Rastijam pašam daudz un smagi jāstrādā, ja gaidīs kamēr viņam būs laiks citus mācīt LV biatlons(sieviešu frotē) sen kā būs izmiris
Angelitos#22 rakstīja: slēpot Rastijs iemācīs
, 2014-06-11 09:02, pirms 10 gadiem
Žēl, tajā stafetē ilgi nebija skaidrs, kur pazuda Francija, veselība tomēr svarīgāka un es arī par Kaisu, par laimi jau uzvarēja, bet arvien neinteresāk paliek, Noineres nav, Brunē aiziet, Bergere arī ....Henkele vai vēl startēs ?
, 2014-06-11 09:34, pirms 10 gadiem
Janusex44 rakstīja: Žēl, tajā stafetē ilgi nebija skaidrs, kur pazuda Francija, veselība tomēr svarīgāka un es arī par Kaisu, par laimi jau uzvarēja, bet arvien neinteresāk paliek, Noineres nav, Brunē aiziet, Bergere arī ....Henkele vai vēl startēs ?
Henkele reizē ar Bergeri beidz... tomēr 36 gadi jau šogad...
, 2014-06-11 11:50, pirms 10 gadiem
Soukalovai šogad negāja, tākā nedomāju ka nebūs interesanti nākamgad (Domracheva, Kaisa, Soukalova, S. Gasparina, veel ganjau kāda krieviete izsprāgs)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.