Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Bendika: "Vējš šeit ir ļoti mānīgs, šaut ir sarežģīti"

Bendika: "Vējš šeit ir ļoti mānīgs, šaut ir sarežģīti"
Baiba Bendika
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas biatloniste Baiba Bendika pēc Phjončhanas olimpisko spēļu sprinta sacensībām, kurās viņa pieļāva četras kļūdas, atzina, ka šādi iesākt olimpiādi nav nekas patīkams, taču šaut šajā trasē esot patiešām sarežģīti.

"Iespaidi, protams, nav tie pozitīvākie. Nebiju gaidījusi, ka tā nepaveiksies ar pirmo šaušanu. Likās, ka ar vēju noreaģēju pareizi, bet izrādījās, ka tas nebija tik stiprs, kā es domāju. Līdz ar to visi šāvieni aizgāja uz vienpadsmitiem. Nav nekas patīkams – tā iesākt olimpiādi," secina biatloniste.

"Nē, satraukuma nebija. Katrā ziņā ne lielāks kā parasti. Biju diezgan pārliecināta, jo iepriekšējās dienās šaušana vējā gāja diezgan labi. Šoreiz nesanāca. Kā ir, tā ir," saka Bendika. "Treniņos vienmēr slēpes slīd sliktāk, jo pirms treniņiem tās speciāli negatavo. Ar slēpēm viss bija kārtībā."

"Vai šaušana ir galvenais šajā trasē? Ne tikai tā, jo trase ir pietiekami sarežģīta. Jāzina, kā sadalīt spēkus, lai jau pirmajā aplī kājas neaizsistu ciet. It sevišķi šodien, kad bija salīdzinoši ātra trase, kad bija jābūt uzmanīgam arī nobraucienos. Šaušana noteikti nav vienīgais."

"Nē, nedomāju, ka uz pirmo šaušanu slēpoju pārāk ātri. Jutos pietiekami pārliecinoši. Man vienmēr ir ļoti ātrs pirmais šāviens. Likās, ka visu daru pareizi. Bija pārliecība," atzīst Baiba. "Vējš bija vājāks nekā piešaudē. Tāpēc man visi šāvieni guļus aizgāja uz vienpadsmitiem. Ir uzmanīgāk jāskatās vēju, jo tas šeit ir ļoti mānīgs. It kā karodziņus pūta no kreisās puses, bet vējš ir arī mazliet virpuļveidīgs. Šaut šeit ir sarežģīti."

"Ar ātrumu distancē viss bija kārtībā, lai gan tik daudz soda apļu, protams, arī atstāj iespaidu. Par pārējiem distances nogriežņiem nevarētu sūdzēties. Analīzi gan vēl neesmu redzējusi, bet, domāju, tur vajadzētu būt labi," piebilst Bendika.


, 2018-02-10 15:28, pirms 6 gadiem
Laikam tomēr pieredzes par maz, tas šaušanas sakarā!
, 2018-02-10 15:33, pirms 6 gadiem
Noteikti pieredze par maz! Ja jau bija sportistes,kas sašāva pa 0 vai 1 kļūdai! Jākrāj tā pietedze!
, 2018-02-10 15:37, pirms 6 gadiem
vēl jau būs iespēja sevi pierādīt,lai veicas!
Slēpts komentārs: janis_peteris_berzins_391430614629513
, 2018-02-10 16:12, pirms 6 gadiem
busix rakstīja: Noteikti pieredze par maz! Ja jau bija sportistes,kas sašāva pa 0 vai 1 kļūdai! Jākrāj tā pietedze!
27 gadu vecumā ar 15 gadu pieredzi teikt "pieredzes par maz" ir kā čurāt pret vēju un teikt, ka vējš vainīgs.
, 2018-02-10 16:33, pirms 6 gadiem
Nu tad vienkārši nav meistarības!,lai sasniegtu augstākus rezultātus!
, 2018-02-10 20:30, pirms 6 gadiem
Nu tad, jau bail pat iedomāties cik Andrejam būs kvalitatīva šaušana😂😂😂, bet no vienas puses, ja visi pļūtīs, tad varbūt ar ātru slēpojumu kau, kas sanāks😎
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.
Juhanness Tinjess Bē. Foto: IBU/Christian Manzoni
3

J.T. Bē pat trīs soda apļi neliek atskatīties, Rastorgujevs noslīd līdz 32. vietai

Pasaules kausa biatlonā pēdējā posmā Kanādas trasē Kenmorā par iedzīšanas uzvarētāju bez pārsteigumiem kļuva Juhanness Tinjess Bē, kura uzvarai šķēršļus nelika arī trīs pieļautās kļūdas. Ar 22. numuru no starta vārtiem izslēpojušais Andrejs Rastorgujevs ieņēma 32. vietu.