Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Andresens par Rastorgujevu: "Viņa gribasspēks ir gan viņa pluss, gan arī šķērslis"

Andresens par Rastorgujevu: "Viņa gribasspēks ir gan viņa pluss, gan arī šķērslis"
Frūde Andresens
Foto: Dmitrijs Suļžics/f64

Olimpiskais un pasaules čempions biatlonā, norvēģis Frūde Andresens kopš jūlija iekļāvies Andreja Rastorgujeva treneru korpusā. Pagaidām Andresena uzraudzībā Andrejs trenējies tikai nedaudz vairāk par desmit dienām, kas, protams, nav daudz, taču šajā laika posmā treniņu darbs bijis īpaši intensīvs.

"Pirmoreiz ar Andreju satikāmies tikai šīgada jūlijā Alūksnē. Mani uzaicināja viņa tagadējais treneris Pērs Ūlavs [Treterū], kuru pazīstu jau gadus septiņus astoņus un kurš agrāk gatavoja manas slēpes sacensībām. Ar Andreju saikne izveidojās uzreiz. Sanāca arī mazliet pastrādāt, lai gan tajās dienās valdīja pamatīgs karstums, temperatūra sasniedza +35 grādus," atceras Andresens.

"Pirmie iespaidi par Andreju? Viņš ir mašīna. Ļoti spēcīgs puisis, kuram piemīt milzīgs gribasspēks. Taču šis gribasspēks ir gan viņa pluss, gan arī šķērslis. Ja kaut ko ļoti, ļoti vēlies, tad tas rada lieku spriedzi. Arī viņa slēpošanas tehnika ir kā mašīnai, bet es gribu, lai viņš būtu drīzāk kā dejotājs, jo slēpošanas tehnikā tāpat kā dejošanā viss slēpjas gurnos," skaidro 2002. gada Soltleiksitijas olimpisko spēļu čempions stafetē un 2000. gada pasaules čempions sprintā.

"Ja Norvēģijā kāds saka, ka viņš ir labs speciālists, tad viņu uzreiz piespiež pie sienas. Es par sevi nekad tā neteikšu, tas nav manā dabā," uzsver Andresens. "Par manām trenera dotībām jāprasa pašam Andrejam. Tāpat kā visi cilvēki, es daru gan labu, gan sliktu. Svarīgi ir tas, kā mēs spējam sastrādāties. Reizēm man jābūt draugam, bet reizēm jāņem rokās pātaga. Labākais ir šo divu metožu kombinācija. Tāda ir mana filozofija. Man nebija grūti likt viņam manī ieklausīties. Andrejs mani respektēja no pirmā brīža. Mēdzu būt ietiepīgs un tiešs, pasaku visu, ko domāju. Manuprāt, viņš to novērtē vairāk nekā tādu cilvēku, kam nav sava viedokļa."

P.S. Plašu materiālu par Frūdes Andresena un Andreja Rastorgujeva sadarbību un gatavošanos jaunajai biatlona sezonai varēsiet izlasīt "Sporta Avīzes" oktobra numurā, kas lasītājus sasniegs šī mēneša pēdējās dienās.


, 2018-09-11 08:51, pirms 6 gadiem
Te nu var kas sanākt! Frūde jau nu zin šo to! Labs tandēms!
, 2018-09-11 09:44, pirms 6 gadiem
Ceru!!!
, 2018-09-11 13:23, pirms 6 gadiem
Frūdem arī bija problēmas ar šaušanu, pat vairāk nekā viņa komandas biedriem. Bet skrējējs gan bija labs. Ar cerībām gaidām nākamo sezonu.
, 2018-09-11 14:12, pirms 6 gadiem
Rastijam vajag Ūli Eināru "Jo Ātrāk Izšaušu Visu Aptveri, Jo Ātrāk Pabeigšu Pēdējo Soda Apli" Bjerndālenu!
, 2018-09-11 14:57, pirms 6 gadiem
Frūde slēpojumā tik tiešām rādīja brīnumus. Ja redz, kur Rastijam augst slēpošanā, ļoti labi. Bet galvenais sakārtot arī visu šaušanā. Katrā ziņā visiem skaidrs, ka Rastija potenciāls joprojām ir neizmantots pilnībā. Vienīgi žēl, ka pēc Rastija šobrīd tāda padziļa bedre.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.
Juhanness Tinjess Bē. Foto: IBU/Christian Manzoni
3

J.T. Bē pat trīs soda apļi neliek atskatīties, Rastorgujevs noslīd līdz 32. vietai

Pasaules kausa biatlonā pēdējā posmā Kanādas trasē Kenmorā par iedzīšanas uzvarētāju bez pārsteigumiem kļuva Juhanness Tinjess Bē, kura uzvarai šķēršļus nelika arī trīs pieļautās kļūdas. Ar 22. numuru no starta vārtiem izslēpojušais Andrejs Rastorgujevs ieņēma 32. vietu.