Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Latvijas jauktā pāru stafete tiek apdzīta par apli vēl pirms otrās nomaiņas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas jauktā pāru stafete tiek apdzīta par apli vēl pirms otrās nomaiņas
Vladislavs Ņedaivodins
Foto: timing.lv

Igaunijas ziemas sporta galvaspilsētā Otepē sācies IBU kausa biatlonā astotais posms. Aizvadīta jauktā pāru stafete, un latviešu sniegums bija pagalam vājš.

Latvijas izlasi jauktajā pāru stafetē pārstāvēja 17 gadus vecā Ieva Pūce, kura jauniešu pasaules čempionātā netika starp 60 labākajām biatlonistēm, un 20 gadus vecais Vladislavs Ņedaivodins, kurš junioru pasaules čempionātā bija 30. vietā 15 kilometru individuālajā startā.

Latviešiem sacensības izvērtās īsas. Pūce pirmajā šaušanā izmantoja divas rezerves patronas, kamēr stāvus šaušanā nepalīdzēja pat trīs patronas, tādējādi nācās veikt soda apli. Stafete tika nodota, no līderiem atpaliekot divas minūtes un 42,9 sekundes, un partneris situāciju nespēja uzlabot.

Ņedaivodins guļus šaušanā arī izmantoja divas rezerves patronas, bet līdz stāvus šaušanai viņš netika, jo līdere Zviedrija latviešus apdzina par apli. Tas nozīmēja izstāšanos un 26. vietu starp 29 komandām. Aiz muguras palika tikai Horvātija (seši soda apļi), Bosnija un Hercegovina (četri soda apļi) un Beļģija (divi soda apļi).

Līdz finišam tika jeb par apli neapdzina 20 komandas. Uzvarēja Norvēģija, kas distanci pieveica 38:53,2 minūtēs un izmantoja 11 rezerves patronas. Nevienu soda apli neveica vēl tikai Slovēnija, tomēr pietrūka ātruma trasē, tāpēc 13. vieta.

Sudrabu ieguva Zviedrija, kas atpalika nepilnas 25 sekundes (divi soda apļi un 14 patronas), bet bronza vāciešiem, kuri uzvarētājiem zaudēja 50 sekundes un veica vienu soda apli. Sešiniekā iekļuva arī Krievija, Austrija un Francija.

  +5 [+] [-]

, 2017-03-08 12:09, pirms 7 gadiem
Traģiski, ko lai te saka...

  -2 [+] [-]

, 2017-03-08 12:13, pirms 7 gadiem
elfs rakstīja: Traģiski, ko lai te saka...
Nav tik traki, Pūcei tikai 17 gadi. Galvenais, lai startē un krāj pieredzi. Cerams, ka rīt sprintā startēs trīs mūsējās (Juškāne, Pūce un vēl kāda).

  +1 [+] [-]

, 2017-03-08 12:22, pirms 7 gadiem
Latvijas biatlona nākotne....skumji....

  +4 [+] [-]

, 2017-03-08 12:30, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Nav tik traki, Pūcei tikai 17 gadi. Galvenais, lai startē un krāj pieredzi. Cerams, ka rīt sprintā startēs trīs mūsējās (Juškāne, Pūce un vēl kāda).
kas nav traki, tu ko?... kauns par tūristiem.... varētu padomāt ka pārējiem ir 25 gadi..... tur visi ir juniori... mūs noņēma no trases pēc 3 no 8 šaušanām.... vājprāts.. mūs apdzina pat turcija, moldova, serbija un abas kaimiņvalsts....skumji nav tas vārds.... bet prieks ka ir tadi optimisti kā tu...kādam tak ir jāpaliek arī pēdējiem, tieši kā priekš latvjiem

     [+] [-]

, 2017-03-08 12:53, pirms 7 gadiem
markkomartins rakstīja: kas nav traki, tu ko?... kauns par tūristiem.... varētu padomāt ka pārējiem ir 25 gadi..... tur visi ir juniori... mūs noņēma no trases pēc 3 no 8 šaušanām.... vājprāts.. mūs apdzina pat turcija, moldova, serbija un abas kaimiņvalsts....skumji nav tas vārds.... bet prieks ka ir tadi optimisti kā tu...kādam tak ir jāpaliek arī pēdējiem, tieši kā priekš latvjiem
Es neesmu optimisms. Bet es esmu par to, lai tepat kaimiņos, Otepē notiekošos mačos startētu pēc iespējas vairāk mūsu jauno sportistu.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-08 12:59, pirms 7 gadiem
Man gan izskatās ka Juškāne principā pēc sezonas beigs mocīties un Upenieks ar Broku liek pieredzi krāt jaunietei Pūcei.

     [+] [-]

, 2017-03-08 13:00, pirms 7 gadiem
markkomartins rakstīja: varētu padomāt ka pārējiem ir 25 gadi..... tur visi ir juniori...
Ne tikai 25, dažiem arī 30. tas nav junioru čempionāts, bet gan IBU kausa posms. Daudziem arī liela PK posmu pieredze.
Tas, ka tika zaudēts Turcijai, Serbijai, gan ir bēdīgi.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-08 13:32, pirms 7 gadiem
vai tiešām 21 gadsimtā LV nav pieejamas tehnoloģijas, kas jau pirmssākumos jaunajam sportistam nosaka , t.s. , ātrās muskuļu šķiedras... visa pasaule ar to strādā! Acīmredzami, ka šiem bērniem nav attīstītas (nav iespējams attīstīt) ātruma īpašības , un šajā sporta veidā viņiem nav ko darīt! Ir desmitiem citu sporta veidu, kur ātruma īpašības nav galvenais - šaušana, peldēšana, u.c. Kādēļ zem Latvijas vārda jāstartē 300% bezperspektīviem sportistiem? Tak veiciet analīzi biatlona federācijā un nesūtiet uz tik nozīmīgāk sacensībām absolūti tam nederīgus sportistus! Lai startē Madonas atklātajā čempionātā! Federācijas darbs vispār ir katostrofāls! Broka "zīmējās" pa žurnāliem, pa Domes vēlēšanām- kam tāda federācijas vadītāja?! KAUNS !!!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-08 14:16, pirms 7 gadiem
Calvin rakstīja: vai tiešām 21 gadsimtā LV nav pieejamas tehnoloģijas, kas jau pirmssākumos jaunajam sportistam nosaka , t.s. , ātrās muskuļu šķiedras... visa pasaule ar to strādā! Acīmredzami, ka šiem bērniem nav attīstītas (nav iespējams attīstīt) ātruma īpašības , un šajā sporta veidā viņiem nav ko darīt! Ir desmitiem citu sporta veidu, kur ātruma īpašības nav galvenais - šaušana, peldēšana, u.c. Kādēļ zem Latvijas vārda jāstartē 300% bezperspektīviem sportistiem? Tak veiciet analīzi biatlona federācijā un nesūtiet uz tik nozīmīgāk sacensībām absolūti tam nederīgus sportistus! Lai startē Madonas atklātajā čempionātā! Federācijas darbs vispār ir katostrofāls! Broka "zīmējās" pa žurnāliem, pa Domes vēlēšanām- kam tāda federācijas vadītāja?! KAUNS !!!!!
Dikti griboša tik nevar atrast īsto pozu.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-08 14:53, pirms 7 gadiem
Vaajpraats kautkaads pusotrs etaps............... Vajadzeetu suutiit visus pensionaarus kas pa bikernieku mezu pastaigaajaas ar vecaam krievu koceneem ,jo iznaakums buutu tiesi taads pats un + viniem nevajag pilniigi nekaadu finanseejumu

  -1 [+] [-]

, 2017-03-08 15:52, pirms 7 gadiem
Juškānei vienīgā šance - šautuvē uzreiz ar zalvi visus 5 šāvienus gaisā un ar steigu apļus slēpot. Tad varbūt ir cerība kaut vai trases beigšanas laika limitā iekļauties ar slēpojumu vien, citādi - bez variantiem.

     [+] [-]

, 2017-03-08 17:10, pirms 7 gadiem
Meitenei 17 gadi, tur visām caurmērā 24-25. Ir starpība.
Oļega audzēkne, starp citu. Lai krāj pieredzi.
Bet te jau spečuki priecīgi noriet.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-08 20:39, pirms 7 gadiem
spiež te nu gan vienam otram kurpe. Visi grib būt pirmie - sacensības piedalījās 29 valstis un interesantākas tās būs, ja mūsējie piedalās. Nav mums tik lielas tās izvēles, bet tie, kuri startē noteikti negrib būt pēdējie.

     [+] [-]

, 2017-03-08 22:29, pirms 7 gadiem
markkomartins rakstīja: kas nav traki, tu ko?... kauns par tūristiem.... varētu padomāt ka pārējiem ir 25 gadi..... tur visi ir juniori... mūs noņēma no trases pēc 3 no 8 šaušanām.... vājprāts.. mūs apdzina pat turcija, moldova, serbija un abas kaimiņvalsts....skumji nav tas vārds.... bet prieks ka ir tadi optimisti kā tu...kādam tak ir jāpaliek arī pēdējiem, tieši kā priekš latvjiem
Tikai Latvija nebija pēdējā un mūs noņēma vairāk 17 gadīgās Pūces dēļ. Šādā vecumā es gan neizdaru tik kategoriskus secinājumus kā tu. Tieši šajā gadījumā nav nekas traģisks. Ņedaivodins kopumā varbūt ir cerīgs nākotnē un PūceI tikai 17. Viņai vēl viss priekšā-nesaku neko. Varbūt būs laba, varbūt nekas nesanāks. Bet tev regulāri patīk čīkstēt ka ir slikti.
Tūrists sportā nav neviens. NEVIENS. Ja profesionāli nodarbojies ar sportu tas ir SPORTISTS. Tūristi guļ dīvānā un lamā sportistus.