Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Atcelts pasaules čempionāts vasaras biatlonā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Atcelts pasaules čempionāts vasaras biatlonā
Baiba Bendika. Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskās biatlona savienības padome šodien paziņojusi par 2020. gada pasaules čempionāta vasaras biatlonā atcelšanu. Sacensības nav iespējams sarīkot, domājot par dalībnieku ierašanos un drošību.

Pasaules čempionātam laika posmā no 19. līdz 23. augustam vajadzēja notikt Rūpoldingā, Vācijā. Tomēr sacensības nav iespējams aizvadīt, ņemot vērā Vācijas valdības pieņemto lēmumu līdz 31. augustam aizliegt masu pasākumu rīkošanu. Lai gan iespējami izņēmumi, orgkomiteja pieņēmusi lēmumu atteikties no sacensību rīkošanas.

Pēc šāda lēmuma tika izskatīta iespēja pasaules čempionātu pārnest uz citu norises vietu, bet, apzinoties ceļošanas ierobežojumus un biatlona kalendāra saspringtumu, pieņemts lēmums pasaules čempionātu atcelt pavisam. Reizē pavēstīts, ka pārcelts IBU kongress – no 10. līdz 13. septembra tas pārcelts uz 13. līdz 15. novembri. Kongresam vajadzēja notikt Prāgā, Čehijā.

Novembra kongresā tiks pieņemts lēmums par nākamo pasaules čempionātu biatlonā rīkotājiem. Līdz 1. maijam bija jāiesniedz kandidatūras 2024. un 2025. gadam. Uz pirmo pieteicās tikai Nove Mesto (Čehija), bet uz 2025. gadu kandidēs trīs vietas – Lencerheide (Šveice), Raubiči (Baltkrievija) un Nove Mesto (Čehija).

Izmantotie resursi:
https://www.biathlonworld.com/news/...

     [+] [-]

, 2020-06-07 22:38, pirms 4 gadiem
Ja Lencerheide kandidē uz 2025.g. PČ rīkošanu, vai tas nozīmē, ka tuvākajos gados tur varētu notikt arī PK?