Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Furkads: "Apsolīju Ūlem neuzvarēt individuālajā distancē"

Furkads: "Apsolīju Ūlem neuzvarēt individuālajā distancē"
Martēns Furkads
Foto: AP/Scanpix

Pēc svētdien pasaules čempionātā Holmenkollenā (Norvēģija) izcīnītās zelta medaļas 12.5 kilometru iedzīšanas sacensībās Martēns Furkads komentēja sacensības labā garastāvoklī, bet trešajā vietā palikušais Emils Hegle Svensens pauda apņēmību cīnīties ar Furkadu turpmākajā čempionātā.

Martēns Furkads pēc zelta izcīnīšanas arvien bija labā garastāvoklī: "Sacensībās izveidojās man pateicīgas. Līdz Bē pieļāva kļūdas šaušanā jutu spiedienu. Pēc tam biju diezgan mierīgs. Tas gan nenozīmē, ka beigās nespēlējos ar uguni - jocīgi, ka ar divām kļūdām tik un tā uzvarēju. Nav pasaulē daudz cilvēku, kuri var sarunāties ar Norvēģijas karali. Teicu viņam - tiekamies ceturtdien [pēc individuālajām sacensībām]. Viņš atbildēja: "Nē, labāk svētdien!" Un tad es sacīju - labi, lai iet sestdiena. Apsolīju Ūlem [Eināram Bjerndālenam], ka neuzvarēšu individuālajā distancē."

Vicečempions Bjerndālens tikmēr norādīja, ka Furkadam esot pa spēkam uzvarēt visās disciplīnās: "Sacensības bija jautras. Man bija jāpielāgo medaļu skaits savam vecumam [Ūlem ir 42 gadi, un vakar viņš izcīnīja 42.medaļu pasaules čempionātos - aut.]. Šodien izliku no sevis maksimumu. Neredzēju, cik daudz Furkads aizšāva garām, jo mērķi ātri tika atjaunoti. Vairāk domāju par vietas nosargāšanu no tiem, kas bija aiz manis. Jā, būtu labi zināt, ka viņš aizšāvis garām, bet domāju, ka tik un tā nebūtu trāpījis. Esmu ļoti pārsteigts par šo medaļu. Īpaši iedzīšanā, kur vienlaicīgi startē tik daudz spēcīgu biatlonistu. Martēns dominēja Pasaules kausā un turpina to arī tagad. Viņš var uzvarēt katrā no četrām disciplīnām, bet arī mēs cīnīsimies."

Juhanness Bē palika uzreiz aiz pjedestāla, trešajā vietā finišējušajam Svensenam zaudējot 7,1 sekundi. "Esmu ļoti sarūgtināts, bet priecīgs par Ūli un Emīlu. Svensens ir sliktākais no iespējamajiem pretiniekiem pēdējā aplī. Visi zināja, kas notiks. Viņš zināja, ka būs priekšā man. Viņš bija ārkārtīgi noguris, bet tādās reizēs vienmēr ir neticami labs. Vēlos revanšu. Ikviens zina, ka vēlos izcīnīt uzvaras un būt uz pjedestāla. Šī bija manis paša kļūda. Ja varētu sašaut visus mērķus pēdējā piegājienā man jau būtu divas medaļas."

Pats Svensens vairāk uzsvēra to, ka ir gatavs cīnīties arī par zeltu ar Furkadu: "Protams, man nepatīk tas, ka viņam ir jau trīs zelta medaļas. Mans mērķis ir visaugstākās vietas, cīnīties ar Furkadu, zinu, ka esmu pietiekami labs, lai to paveiktu. Būtu briesmīgi, ja Furkads uzvarētu visās disciplīnās. Darīšu visu, kas ir manos spēkos, lai izcīnītu uzvaras."

Furkads, komentējot pretinieku izteikumus, atzina, ka nedomā par zelta izcīnīšanu katrā disciplīnā: "Ja biatlonists domā, ka svarīgāk ir uzvarēt pasaules čempionātā nekā Pasaules kausa kopvērtējumā, viņam jāmaina sporta veids. Prognozēt ir grūti. Vēl ir divas individuālās disciplīnas. Gribu uzvarēt vēl, bet zinu, cik tas ir grūti. Nekad neesmu teicis, ka varu izcīnīt sešas zelta medaļas."

Pasaules čempionāts biatlonā turpināsies 9. martā ar 15 km individuālo distanci sievietēm, bet dienu vēlāk 20 km individuālā distance vīriem.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...


, 2016-03-07 12:51, pirms 8 gadiem
Nedomāju, ka Furkads klasikā pacels zeltu, bet masu startā gan.
, 2016-03-07 12:57, pirms 8 gadiem
Hmm, man dzīve skolojusi, ka nevajag solīt to, ko nevari izpildīt
, 2016-03-07 13:04, pirms 8 gadiem
Klasikā izšaus kaut kas ārpus no top 6
, 2016-03-07 13:30, pirms 8 gadiem
co*kie cu*t
, 2016-03-07 14:03, pirms 8 gadiem
Bjerndālem klasikā pēc diviem lieliskiem startiem būs grūti, tīri fiziski un ātrumā. Furkadam viss būs atkarīgs no šaušnas, ar 3 kļudām var arī netikt pie zelta medaļas.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.