Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Bendikai 19.vieta IBU kausa sprinta sacensībās

Andrejs Siliņš

Bendikai 19.vieta IBU kausa sprinta sacensībās
Baiba Bendika
Foto: Detlef Eckert

LETA. Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika svētdien ieņēma 19.vietu Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa ceturtā posma otrajā sprinta sacensībās.

Bendika pirmajā šaušanā bija precīza, bet otrajā neaizvēra vienu mērķi, 7,5 kilometru distances finišā no uzvaru izcīnījušās krievietes Uļjanas Kaiševas atpaliekot par vienu minūti un 3,3 sekundēm.

Sacensībās piedalījās 93 biatlonistes.

Svētdien notiks arī desmit kilometru sprints vīriem, kurā Latviju pārstāvēs veterāns Ilmārs Bricis, kurš ir arī Bendikas treneris, kā arī jaunie Ņikita Osipovs un Dzintars Daļeckis.

Kā vēstīts, sestdien šī posma pirmajās sprinta sacensībās Bendika ar diviem soda apļiem ieņēma 26.vietu, kamēr Bricis, šaujot precīzi, bija 22.vietā vīru sacensībās. Savukārt Osipovs ieņēma 90.vietu, bet Daļeckis palika 101.vietā.

Kā ziņots, Bendika izlaiž Pasaules kausa ceturto posmu biatlonā, turpinot treniņus, kā arī piedaloties IBU kausa posmā. Tieši pirms gada Bendika, arī izlaižot Pasaules kausa pirmo etapu pēc gadu mijas, IBU kausā guva trešo vietu sprintā.

Bendika iepriekšējā sezonā vēl nenodrošināja ceļazīmi uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, līdz ar to viņa līdz 21.janvārim cīnās par iespēju piedalīties Olimpiādē. Olimpiskajās spēlēs iekļuva 22 labāko valstu sportisti, bet Latvija pagājušajā sezonā Nāciju rangā sievietēm palika vien 26.pozīcijā.

Šīs sezonas pirmajā daļā pārējo valstu sportisti cīnās par atlikušajām sešām ceļazīmēm uz Olimpiādi, kur no katras nācijas var kvalificēties pa divām sportistēm no valstīm, kuras nav ieguvušas ceļazīmi. Pašlaik Bendika atrodas šajā sešiniekā.

IBU kauss biatlonā, 4. posms, 7,5 km sprints dāmām

VSportisteValstsLaiks
1.U.KaiševaKrievija20:20.3 (0)
2.I.UsluginaKrievija+1.3 (0)
3.K.HorhlereVācija+1.6 (0)
4.K.NikolaisenaNorvēģija+1.7 (0)
5.L.KummeraVācija+23.3 (0)
6.N.HorhlereVācija+28.3 (1)
7.T.Bruna-LīNorvēģija+32.7 (1)
8.E.LatiljēraFrancija+40.7 (2)
9.U.PojeSlovēnija+42.4 (0)
10.A.GasparinaŠveice+43.6 (1)
19.B.BendikaLatvija+1:03.3 (1)

Izmantotie resursi:
LETA
DATACENTER

     [+] [-]

, 2018-01-07 14:12, pirms 6 gadiem
Negribu prognozēt,bet manuprāt Ilmārs ar vakardienas rezultātu ir kvalificējies tikai sezonas 3 trimestrim startiem PK.TAS NOZĪMĒ VIŅAM NAV PAT TEORĒTISKU IESPĒJU STARTĒT kOREJĀ

     [+] [-]

, 2018-01-07 14:53, pirms 6 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Negribu prognozēt,bet manuprāt Ilmārs ar vakardienas rezultātu ir kvalificējies tikai sezonas 3 trimestrim startiem PK.TAS NOZĪMĒ VIŅAM NAV PAT TEORĒTISKU IESPĒJU STARTĒT kOREJĀ
Ja IBU mājas lapa spētu publicēt IBU kvalifikācijas punktu sarakstu, tad šādas runas atkristu. Bricim taču pērn gandrīz visos startos bija zem 150 IBU Q-punktiem, tā ka viņam pietiek kvalifikācijai.

Baibai šodien atkal labākā no tām, kas cīnās par vietu uz olimpiādi, un joprojām ir pirmā tajā rangā.

Kāpēc mūsu jaunās - Pūce un Matvijenko nestartēja?