Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Bjerndālens: "Norvēģijā ir tikai viens karalis, un tas neesmu es"

Bjerndālens: "Norvēģijā ir tikai viens karalis, un tas neesmu es"
Ūle Einārs Bjerndālens
Foto: TASS/Scanpix

Norvēģu biatlonists Juhanness Bē pēc iegūtas ceturtās vietas pasaules čempionātā sprintā atzina, ka, iespējams, pieļauta stratēģiska kļūda starta grupas izvēlē. Savukārt viņa tautietis Ūle Einārs Bjerndālens, kurš izcīnīja sudraba godalgu, centās mazināt eiforiju, sakot, ka Norvēģijā ir tikai viens karalis un viņš tas nav.

"Sacensības sāku spēcīgi, taču to gaitā kļuva smagāk," teica Juhanness Bē, kurš startēja ar 58. numuru "Tas ir ļoti bēdīgi. Domājām, ka ir riskanti startēt pirmajā grupā, jo varētu snigt sniegs. Plāns bija balstīts uz to, ka trase pamazām uzsaltu un kļūtu ātrāka, bet tā nenotika – tā vietā bija slapjš sniegs. Grūti spriest, vai kļūdījāmies ar sākotnējo novērtējumu, bet viss liecina par to, ka bija tieši tā. Viss notika tieši pretēji tam, kā bijām cerējuši. Sāpīgi būt ceturtajam, bet tie, kuri kāpa uz pjedestāla, sašāva pa nullēm. Stāvus šaušanā sasteidzu pirmo šāvienu. Lūk, tad arī medaļa aizplēnēja."

Zelta medaļu ieguvušais Martēns Furkads trasē devās ar astoto kārtas numuru un pauda neapmierinātību par Bē komentāriem: "Viņš pats izvēlējās vēlu starta numuru. Esmu vīlies, ka viņš ne to veiksmīgāko rezultātu cenšas attaisnot tieši ar to. Mēs un krievi izvēlējāmies pirmo starta grupu, jo domājām, ka trases stāvoklis kļūs arvien sliktāks un sliktāks. Citi domāja, ka trase, tieši pretēji, uzsals. Galu galā trase neizmainījās vispār, tā ka visiem bija vienādi apstākļi."

Jau 41. medaļu pasaules čempionātos izcīnīja Ūle Einārs Bjerndālens: "Norvēģijā karalis ir tikai viens, un tas neesmu es. Nodarbojos ar biatlonu, bet karalis dara to, kas karalim pienākas. (…) Saskaņā ar plānu formas virsotni varētu noturēt divas trīs nedēļas. Sprintā pēdējam aplim lāga nepietika spēka, bet domāju, ka čempionāta laikā to labošu. Vai spēšu pārspēt M. Furkadu? Viss ir iespējams. Atrodos teicamā formā, bet nebija tā, ka formas virsotni speciāli pieskaņoju čempionātam. Martēns tik augstā līmenī ir visu laiku – tas ir iespaidīgi."

Arī Emils Hegle Svensens, kurš ar vienu kļūdu ieņēma 17. vietu, atzina, ka nepietika spēka noturēt tempu visas distances garumā: "Pēdējā aplī biju pavisam izpumpējies. Izlaidu gaisu kā tāds balons. Neticami nepatīkama sajūta – bija tik šausmīgi smagi, ka man vienkārši gribējās…Vienkārši kauns. Nespēju ne par ko domāt – kad devos uz finišu, stipri griezās galva. Bet vajadzēja iet uz priekšu. Tik ilgi gatavojos šim čempionātam…Es nepadodos. Ūle pierādīja, ka viss ir iespējams un ka arī mēs, pārējie, varam labot savas kļūdas."

Izmantotie resursi:
«Все выглядит так, что мы ошиблись с выбором...
«Разочарован оправданиями Йоханнеса Бо в том,...
«На последнем круге лопнул, как воздушный...
«В Норвегии только один король, и это не я»,...


, 2016-03-06 13:25, pirms 8 gadiem
Ūle ir Biatlona karalis. Nav bijis labāka par viņu. Furkads ir kruts,bet nē. Karalis joprojām ir Bjorndālens
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-03-06 13:39, pirms 8 gadiem
Yakovlev rakstīja: Kur Rastorgujeva komentārs?
tvnetā ir viņa komentārs.....tas tak sporta portāls

Rastorgujevs: Gribēju kā labāk, bet sanāca...
, 2016-03-06 13:44, pirms 8 gadiem
Patrijuks un Slotiņš ir biatlona karaļi.
Būtu interesanti redzēt vai sieviešu konkurencē viņi tiktu iedzīšanā.
, 2016-03-06 13:44, pirms 8 gadiem
Fukardam viss ir priekšā, bet nu mazticams, ka pārspēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-03-06 13:47, pirms 8 gadiem
JiSkx rakstīja: Patrijuks un Slotiņš ir biatlona karaļi.
Būtu interesanti redzēt vai sieviešu konkurencē viņi tiktu iedzīšanā.
aahahahahahahahahahahahahahahaha
, 2016-03-06 13:48, pirms 8 gadiem
Yakovlev rakstīja: Furkads ir lielāks karalis, jo dominē biatlonā, kad apkārt ir 60 spēcīgi biatlonisti.

Bjorndālens dominēja, kad bija tikai ap 10 spēcīgu biatlonistu - Puarē, Gross, Fišers, Hanevolds....
Bjorndalen

All victories
130 (biathlon)

Individual podiums
176 (biathlon)

All podiums
245 (biathlon)

Tur pat jautājumi nevar būt kurš ir Biatlona karalis
, 2016-03-06 13:50, pirms 8 gadiem
JiSkx rakstīja: Patrijuks un Slotiņš ir biatlona karaļi.
Būtu interesanti redzēt vai sieviešu konkurencē viņi tiktu iedzīšanā.
ja netiktu tad tuvu robežai tiktu. Viņiem galvenās konkurentes būtu LTU meitenes
, 2016-03-06 13:59, pirms 8 gadiem
Bjordālens un Furkads ir leģendas. Tas ir jānovērtē, tas ir unikums, ka katrās sacensībās Furkads sašauj nulles un ir viens no ātrākajiem slēpošanā- nav citu sportistu, kas to darītu maču no mača!
Mūsu Dukurs vienīgi. Pasaka
, 2016-03-06 14:01, pirms 8 gadiem
zigmārs112 rakstīja: Ūle ir Biatlona karalis. Nav bijis labāka par viņu. Furkads ir kruts,bet nē. Karalis joprojām ir Bjorndālens
Domāju, ka Furkads varētu pārspēt viņa rekordus. Piemēram, Bjorndālens ir izcīnījis 94 uzvaras PK posmos, bet Furkads 47 (šodien domāju, ka būs 48.). Furkads 41 uzvaru ir izcīnījis pēdējās 5 sezonās un viņam ir tikai 27 gadi . Bjorndālena laikos arī nebija tik liela konkurence, tāpēc Furkada sasniegumi ir vēl iespaidīgāki. Bjorndālens ir uzvarējis 6 reizes PK kopvērtējumā, bet Furkads 5 reizes pēc kārtas (skaitot 2015./2016. gada sezonu, jo pārsvars ir milzīgs un šodien ir iespēja garantēt titulu). Kreipāns vakar teica, ka diez vai kāds pārspēs Bjorndālena izcīnītās medaļas PČ (41, bet gan jau stafetē pievienos vēl vienu) un šo rekordu Furkads tiešām diez vai labos. Varbūt izcīnīs vairāk zelta medaļu. Tas pats ar OS medaļām.
, 2016-03-06 14:14, pirms 8 gadiem
Cik pretīgi Bjorndālens ņirdza Soltleiksitijas olimpiādē par Andresena kļūdu šaušanā sprintā (komandas biedrs!!!) - man no tā laika viņš ir tikai labs biatlonists, ne vairāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-03-06 15:25, pirms 8 gadiem
JiSkx rakstīja: Patrijuks un Slotiņš ir biatlona karaļi.
Būtu interesanti redzēt vai sieviešu konkurencē viņi tiktu iedzīšanā.
Tik skarbi, bet patiesi!
, 2016-03-06 15:27, pirms 8 gadiem
Yakovlev rakstīja: Furkads ir lielāks karalis, jo dominē biatlonā, kad apkārt ir 60 spēcīgi biatlonisti.

Bjorndālens dominēja, kad bija tikai ap 10 spēcīgu biatlonistu - Puarē, Gross, Fišers, Hanevolds....
Un to 60 spēcīgu, gandrīz uz pusi jaunāku, biatlonistu konkurencē turpina slēpot medaļās.
, 2016-03-06 15:47, pirms 8 gadiem
kols00 rakstīja: Bjordālens un Furkads ir leģendas. Tas ir jānovērtē, tas ir unikums, ka katrās sacensībās Furkads sašauj nulles un ir viens no ātrākajiem slēpošanā- nav citu sportistu, kas to darītu maču no mača!
Mūsu Dukurs vienīgi. Pasaka
nu tu saliidzinaaji reni ar biatlonu
, 2016-03-06 17:20, pirms 8 gadiem
ja Bjorndālens nav Norvēģijas biatlona karalis tad kurš tad tas ir....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.