Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Krievijas sporta eksperts: "Broka ir ideāla kandidāte uz IBU vadīšanu"

Krievijas sporta eksperts: "Broka ir ideāla kandidāte uz IBU vadīšanu"
Baiba Broka
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Pieredzes bagātais Krievijas bijušais sporta vadītājs Valērijs Sisojevs (76) uzskata, ka Latvijas pārstāve Baiba Broka varētu būtu pietiekami laba, lai vadītu Starptautisko biatlona federāciju (IBU).

Droši vien interesējieties par pasaules biatlonu pirms IBU kongresa?
- Ar lielu interesi sekoju šai priekšvēlēšanu cīņai. Jāsaka, ka no sportā labi zināmā Ūles Dālina puses bija nesolīdi izteikties par konkurenti Baibu Broku, ka viņai ir kādas saites ar Krieviju un viņas kandidatūru atbalsta mūsu valsts. Vispirms jau tas nav vīrieša cienīgi. No otras puses, tamlīdzīgs jautājums ir ļoti signalizējošs - baidās no latvietes un uzskata par nopietnu konkurenti. Viņa ir ne tik daudz no biatlona pasaules, vairāk no juridiskās. Man šķiet, ka diez vai viņai dos iespēju, kaut gan ļoti būtu tā vērts.

Kāpēc?
- Zviedri un norvēģi biatlonā ir ieinteresēti, kaut kādā mērā angažēti. Broka ir neitrāla persona un ideāla kandidāte, ņemot vērā Starptautiskās olimpiskās komitejas aktīvi piekopto dzimumu politiku. Pēc vecuma viņa ir pašā plaukumā. IBU juridiskās komisijas locekles statuss nozīmē to, ka viņa nepārtraukti ir iekšā visos procesos, līdz ar to viņas nokļūšana vadošajā pozīcijā varētu reāli izmainīt un stabilizēt situāciju.

Kāpēc uzskatāt, ka Dālins uz to spējīgs mazākā mērā?
- No savas pieredzes zinu, cik tas nav vienkārši.

Jādod ceļš jaunajiem?
- Tagad sportā pienācis tāds laiks, kad federācijas jāvada labi izglītotiem, visos aspektos gudriem un pietiekami jauniem cilvēkiem, kuri spējīgi ātri novērtēt jebkuru situāciju. Nevis vienkārši parakstīt līgumu ar sponsoriem un investoriem, bet arī saprast to būtību un nepieļaut pārrēķināšanos.

Latvietes oponenti, kā reiz, runā par to, ka viņai trūkst pieredzes tieši biatlonā.
- Šajā ziņā pilnīgi nav svarīgi, ka Broka ne pārāk orientējas biatlona metodoloģiskajā sfērā, kaut gan, cik man zināms, viņa ar to jau nodarbojusies pietiekami ilgi. IBU arī bez viņas pietiek speciālistu metodoloģiskajos jautājumos. Daudz svarīgāk, ka cilvēks ar tik plašu juridisko pieredzi var kā līdzīgs runāt ar jebkuru. Ričarda Maklarena komanda, kura palīdzēja gatavot zināmo ziņojumu, sastāvēja no juristiem un advokātiem. Kurš šodien spējīgs ar viņiem gudri sarunāties? Tikai tas, ar kuru viņi runā vienā valodā. Uz to noteikti nav spējīgs cilvēks no sporta.

----------------

Kā jau ziņots, augustā portāls "insidethegames", neminot konkrētus informācijas avotus, izteica apgalvojumu, ka IBU prezidenta vēlēšanās dopinga skandālos ierautā Krievija lobē Latvijas Biatlona federācija vadītāju Baibu Broku. Arī otrs prezidenta amata kandidāts Ūle Dālins (Zviedrija) intervijā teica, ka dzirdējis šādu informāciju, bet atteicās to sīkāk komentēt. IBU prezidenta vēlēšanas notiks 7. septembrī.

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru


, 2018-09-05 16:37, pirms 6 gadiem
Priekš viņiem, protams! 🤬
, 2018-09-05 17:24, pirms 6 gadiem
mjau
, 2018-09-05 17:31, pirms 6 gadiem
Nevaru saprast vienu. Kā var būt tik liela negāciju gūzma no kāda sporta portāla? Latvijas pārstāve var kļūt par lielas federācijas līderi, bet te tikai vieni uzbraucieni un nolikšana. Tāda laikam tā žurnālistikas mentalitāte...
, 2018-09-05 17:34, pirms 6 gadiem
darbagalds rakstīja: Nevaru saprast vienu. Kā var būt tik liela negāciju gūzma no kāda sporta portāla? Latvijas pārstāve var kļūt par lielas federācijas līderi, bet te tikai vieni uzbraucieni un nolikšana. Tāda laikam tā žurnālistikas mentalitāte...
Šis raksts taču ir pozitīvs!

Bet tas gan būs cirks, ja tiešām ievēlēs Broku!
, 2018-09-05 18:22, pirms 6 gadiem
Ja ievēlēs Broku, tad to nožēlos gan skandināvu astmātiķi, gan krievu sālsčurātāji.
, 2018-09-05 19:04, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Šis raksts taču ir pozitīvs!

Bet tas gan būs cirks, ja tiešām ievēlēs Broku!
Vēl lielāks cirks būs, ja tas zobens uzkritīs uz tavas glupās galvas!
, 2018-09-05 19:30, pirms 6 gadiem
ko putens domā par broku?
, 2018-09-05 19:56, pirms 6 gadiem
darbagalds rakstīja: Nevaru saprast vienu. Kā var būt tik liela negāciju gūzma no kāda sporta portāla? Latvijas pārstāve var kļūt par lielas federācijas līderi, bet te tikai vieni uzbraucieni un nolikšana. Tāda laikam tā žurnālistikas mentalitāte...
Tāpēc, ka tapt ievēlētam ar krievu korumpētā lobija starpniecību ir zapadlo a priori. Tā ir vilka pase, zīmogs... Vēl jo vairāk personai, kura ir Nacionālās apvienības biedre. Un šī žurnālista ieklepošanās kliedē pēdējās šaubas, ka izskanējušā informācija ir nepatiesa.
, 2018-09-05 20:12, pirms 6 gadiem
mēģinu saprast kāpēc SC tik negatīvi pret Broku, publicē negatīvos viedokļus par viņu. vai tiešām Latvijai būs labāk, ka vadītājs būs zviedrs?

lūk krievu intervija ar pašu Broku, par ko SC neziņo:
https://www.sport-express.ru/biathl...
, 2018-09-05 20:38, pirms 6 gadiem
kāpēc, lai kāds te ziņotu par to, ko saka naidīgas valsts mēdiji?
, 2018-09-06 00:57, pirms 6 gadiem
SC ne tikai komentāros vien dažubrīd jau tuvojas trollismam - nedod, Dievs, kādam no Krievijas labi izteikties par kādu mūsējo, uzreiz kāds metas apriet, ka krievu spiegs, lobists utt. Dālina intervijas vispār piederas galīgam aunam, lai kas tās publicē. Bet šis krievs pareizi saka, ka tas vecais zviedru sakārnis raustās no Brokas. Un ko tad mēs? Riesim viņa pavadā vai atbalstīsim savējo?! Jibitīt matos, kas notiek?!!!
, 2018-09-06 13:00, pirms 6 gadiem
Te tak gandrīz visi satkanie putlerēni no sc saskrējuši slavēt broku. Tātad lieta smird dziļi...
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.