Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Biatloniste Paškovska 22.vietā IBU kausā Otepē

Biatloniste Paškovska 22.vietā IBU kausā Otepē
Inga Paškovska.
Foto: Mārtiņš Niklass

Šodien Otepē trasē Igaunijā IBU kausa izcīņas sacensībās 15 kilometru individuālajā distancē biatlonā 22.vietā ierindojās Latvijas biatloniste Inga Paškovska, savukārt otra Latvijas pārstāve Baiba Bendika ieņēma 31.vietu.

Otepē notikušajās sacensībās nevienai no biatlonistēm neizdevās iztikt bez kļūdām šautuvē. Vismazāk kļūdu – divas – pieļāva krievietes Jekaterina Jurjeva un Anastasija Zagoruiko, kuras ierindojās, attiecīgi, pirmajā un otrajā vietā. Jurjeva Zagoruiko apsteidza par astoņām sekundēm. Trijnieku noslēdza norvēģiete Ane Skrove Nosuma, kura ugunslīnijā kļūdījās četras reizes.

Labākā no Latvijas pārstāvēm bija Inga Paškovska, kura ierindojās dalītā 22.vietā. Paškovska jau pirmajā šaušanā pieļāva trīs kļūdas, automātiski attālinot sevi no cīņas par augstām vietām. Turpinājums bija pārliecinošāks – nākamajās trijās šaušanās kopā tikai divas kļūdas.

Otra Latvijas biatloniste Baiba Bendika kļūdījās septiņas reizes (2+1+1+3), kas summā deva 31.vietu 63 dalībnieču konkurencē. Divas biatlonistes izstājās. Jāpiebilst, ka 13 biatlonistes pieļāva 10 vai vairāk kļūdu. Visnesekmīgāk šāva ukrainiete Tatjana Belkina, kura nespēja sašaut 13 mērķus. Viņa ierindojās 55.vietā.

Visi sacensību rezultāti: IBU DATACENTER

Vīriešu sacensībās uz starta izgāja tikai viens Latvijas pārstāvis. Toms Praulītis ugunslīnijā kļūdījās piecas reizes (0+1+2+2) un ierindojās 66. vietā 88 dalībnieku konkurencē. Lai arī starta sarakstā bija Mārcis Paeglītis un Oskars Muižnieks, viņi uz starta neizgāja.

Sacensību rezultāti šeit: IBU DATACENTER
Izmantotie resursi:
International Biathlon Union - IBU


Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.