Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs Norvēģijā izcīna piekto vietu masu starta sacensībās

Ints Megnis
Ints Megnis

Rastorgujevs Norvēģijā izcīna piekto vietu masu starta sacensībās
Andrejs Rastorgujevs (otrais no labās) masu startā
Organizatoru foto

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Norvēģijā guva piekto vietu masu starta sacensībās rollerslēpošanas un vasaras biatlona festivālā "Blink", kamēr šaušanas dueļos viņš guva astoto vietu.

Festivālā "Blink" piedalās daudzi no pasaules labākajiem biatlonistiem un slēpotājiem, ielūgumus uz tiem saņemot arī Latvijas vadošajiem biatlonistiem Rastorgujevam un Bendikai.

Piektdien biatlonisti vispirms sacentās šaušanas dueļos. Šeit vīru konkurencē Rastorgujevs vispirms pārvarēja ceturtdaļfinālu un pusfinālu, bet finālā, kurā uzvarēja Erlens Bjentegārds (19,6 sekundes), palika astotais, piekāpjoties par 5,4 sekundēm. Tikmēr dāmām Bendika apstājās pusfinālā, turklāt pēc tam superfinālā Elvira Ēberga, kura ir titulētās Hannas Ēbergas māsa, pārspēja Bjentegārdu.

Pēc tam piektdien sekoja masu starta sacensības. Vispirms sportisti veica kvalifikāciju, kurā Bendika savā grupā guva 13. vietu, par 11 sekundēm atpaliekot no fināla robežas. Tikmēr Rastorgujevs vispirms kvalifikācijā nefinišēja, taču viņš jau iepriekš zināja, ka ir starp sešiem labākajiem sportistiem, kuriem garantēta vieta finālā. Tajā alūksnietis ar trim kļūdām izcīnīja piekto vietu. Aptuveni 17 minūtes ilgajā distancē finišēja Henriks Labē-Lunds, kuram Rastorgujevs piekāpās par 51,2 sekundēm.

Festivāla noslēgumā vēl plānots supersprints.

Kā zināms, ceturtdien "Lysebotn Opp" sacensībās, kur bija jāveic 7,5 kilometru distance augšup serpentīnā, sacenšoties kopā slēpotājiem un biatlonistiem abi Latvijas līderi guva 19. vietas, ievērojami uzlabojot savus pērn uzrādītos laikus.

Sacensībās Norvēģijā Latvijas izlases līderi ieradās no pirmajām treniņnometnēm - Rastorgujevs no Alūksnes, kamēr Bendika to aizvadīja no Bulgārijā un Itālijā.