Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

J. Bē: "Startēšu līdz 2026. gada olimpiādei. Tad būs pienācis laiks citādai dzīvei"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

J. Bē: "Startēšu līdz 2026. gada olimpiādei. Tad būs pienācis laiks citādai dzīvei"
Juhanness Tinness Bē. Foto: AP/Scanpix

26 gadus vecais norvēģu biatlonists Juhanness Tinness Bē izteicies, ka plāno startēt līdz 2026. gada olimpiskajām spēlēm, kas norisināsies Milānā un Kortinā d'Ampeco.

"Startēšu līdz 2026. gadam, bet pēc tam beigšu karjeru. Man šķiet, ka gadi uz priekšu iet ātri, tāpēc motivācija kļūst arvien spēcīgāka un spēcīgāka. Domāju, ka 2026. gada spēles Itālijā būs satriecošas. Man tas ir svarīgs faktors. Par to, lai es beigtu karjeru ātrāk, nevar būt ne runas. Tas būs īstais laiks, lai liktu punktu – man būs 33 gadi," teica Juhanness Bē.

Viņš atzina, ka nekad nav plānojis un neplāno iet tautieša Ūles Einara Bjerndālena pēdās, kurš turpināja startēt arī pēc 40. dzimšanas dienas. "Domāju, ka 33 gados pienāk laiks, lai dzīvotu dzīvi, kas mazliet atšķiras no top profesionāla sportista dzīves. Tobrīd man aiz muguras būs jau gara karjera," pauda norvēģu biatlonists.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Bē izcīnīja zelta medaļu klasikā, bet stafetē un jauktajā stafetē viņš ieguva sudrabu. Bē pēdējos divus gadus kļuvis par Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju. Viņa kontā ir desmit pasaules čempionātu zelti. Individuālajā karjerā Bē uzvarējis 47 Pasaules kausa posmos.

Izmantotie resursi:
https://www.tv2.no/sport/11407733/