Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Tarjei Bē otrā vieta iedzīšanā IBU kausā, Slotiņu apdzen par apli

Agris Suveizda

Tarjei Bē otrā vieta iedzīšanā IBU kausā, Slotiņu apdzen par apli
Kristofers Šelvīks
Foto: os-idrettslag.no/

IBU kausa posmā biatlonā vīriešiem dubultuzvaru svinēja norvēģi Kristofers Šelvīks un Tarjei Bē, kuram šīs bija tikai otrās sacensības sezonā. Latvijas vienīgais pārstāvis Roberts Slotiņš tika apdzīts par apli.

Sprintā, pateicoties perfektai šaušanai, uzvarēja krievu biatlonists Aleksejs Volkovs, kurš par 4,6 sekundēm apsteidza norvēģi Frēdriku Jesbaku. Iedzīšanā līdz pirmajai šaušanai Volkovu panāca viņa tautietis Dmitrijs Mališko, tomēr viņš ugunslīnijā kļūdījās trīs reizes un ļāva Volkovam saglabāt vadību, kurš par 10,2 sekundēm apsteidza Jesbaku.

Arī otrajā šaušanā Volkovs bija precīzs, taču Tarjei Bē, pakāpies uz otro pozīciju, no viņa atpalika vairs tikai par 2,6 sekundēm un viss pirmais piecinieks atradās 3,7 sekunžu robežās. Trešā šaušana nesekmīga izrādījās Bē, kurš pieļāva divas kļūdas un atkrita uz ceturto pozīciju, bet Volkovs, Šelvīks un Timurs Mahambetovs turpināja šaut izcili un atradās nieka pussekundes intervālā.

Pēdējā šaušanā no labāko trio vēl piecus mērķus nogāza vienīgi Šelvīks, kamēr abiem pārējiem roka nodrebēja pa reizei. Otrajā vietā esošais Volkovs no norvēģa atpalika jau par 23,7 sekundēm, bet cīņā par medaļām atgriezās ātrais slēpotājs Bē, kurš šautuvē bija precīzs un Volkovam zaudēja vairs tikai 3,3 sekundes. Finišā Bē nodrošināja otro vietu, tikai par 0,1 sekundi apsteidzot Mahambetovu, bet Volkovs pārliecinoši atkrita uz ceturto vietu.

Sprinta pēdējos kilometros ieguvis 58. vietu, kā vienīgais no Latvijas iedzīšanai kvalificējās Roberts Slotiņš, kurš no pirms pirmās šaušanas bija 54. vietā no 56 startējušajiem dalībniekiem. Šautuvē Slotiņš kļūdījās trīs reizes un atkrita uz pēdējo pozīciju, otrajā šaušanā bija precīzs piecas reizes, taču līdz trešajai šaušanai tika apdzīts par apli.

Dāmām uzvaru svinēja Krievijas biatloniste Darja Virolainena, kura pēdējās divās šaušanās kļūdījās pa reizei, taču par 14,3 sekundēm apsteidza čehieti Leu Johanidesovu, kura sprintā bija devītā un iedzīšanā trāpīja visus 20 šāvienus. Sprinta uzvarētāja Denīza Hermane ar piecām kļūdām pirmajās trīs šaušanās atkāpās uz trešo vietu.

Slovēnijā norisinājās arī sprinta sacensības Eiropas čempionātā junioriem. Puišiem ar vienu kļūdu uzvarēja krievs Ņikita Poršņevs, par 1,4 sekundēm apsteidzot austrieti Sebastianu Trikslu, kuram arī viena kļūda. Ingum Deksnim divas kļūdas un 43. vieta (+2:39,8), bet Vladislavam Ņedaivodinam ar trim kļūdām 69.pozīcija (+3:48,9). Meitenēm pirmo vietu ieguva čehiete Markēta Davidova, kura par 17,8 sekundēm apsteidza krievieti Valēriju Vasņecovu – abām pa vienai kļūdai. Latvijas pārstāvēm – Krista Razgale (94. vieta, trīs kļūdas, +6:42,0), Annija Keita Sabule (95., 3, +6:45,9) un Jūlija Matvijenko (98., 4, +7:46,5) - vieta simta beigās.

IBU kauss, iedzīšana vīriešiem

VSportistsValstsLaiks (s.a.)
1.K. ŠelvīksNorvēģija31:24.2 (0)
2.T. BēNorvēģija+14.5 (2)
3.T. MahambetovsKrievija+14.6 (1)
4.A. VolkovsKrievija+40.7 (1)
5.F. JesbaksNorvēģija+1:19.4 (2)
6.M. KazārsSlovākija+1:23.6 (1)
R. SlotiņšLatvijapar apli (3)

Startēja 56, finišēja 51 sportists

Izmantotie resursi:
International Biathlon Union - IBU

  -2 [+] [-]

, 2017-02-04 18:11, pirms 7 gadiem
pat līdz trešajai šaušanai mūsu nākotnes cerība netika....par tūristu jaunietēm vispār nav ko runāt... 3 kļūdas un +7 min ...da beidzat ākstīties... paskatieties uz slotiņu, kā jauniešiem vilkās pa beigām , tā arī tagad tur pat mētājas....

     [+] [-]

, 2017-02-04 18:33, pirms 7 gadiem
slotins tak vila tikai uz pirti....malacis....aizvilka ar
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-02-04 19:47, pirms 7 gadiem
Slotiņš kā parasti savā limenī! Skumjākais gan ir tas, ka nav pat ko ielikt viņa vietā, bet tāpat nevar saprast kur čalim motivācija startēt vispār pa pēdējām vietām vislaik..

     [+] [-]

, 2017-02-06 21:19, pirms 7 gadiem
Tarje Bē ir sieviete?