Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs un Bendika otrajā desmitā vienās no sarežģītākajām rollerslēpošanas sacensībām

Ints Megnis
Ints Megnis

Rastorgujevs un Bendika otrajā desmitā vienās no sarežģītākajām rollerslēpošanas sacensībām
Andrejs Rastorgujevs vasaras treniņos
Foto: andrejsrastorgujevs.com

Latvijas vadošie biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika ceturtdien guva vietas otrajā desmitā sacensībās "Lysebotn Opp", kas ir vienas no sarežģītākajām rollerslēpošanā.

Sacensībās Norvēģijā Latvijas izlases līderi ieradās no pirmajām treniņnometnēm - Rastorgujevs no Alūksnes, kamēr Bendika to aizvadīja no Bulgārijā un Itālijā. "Lysebotn Opp" sacensības tiek aizvadītas "Blink Festival" ietvaros - dalībniekiem jāveic 7,5 km gara distance augšup pa līkumotu serpentīnu. Vertikālais kāpums šajā nogrieznī ir 640 metri, vidējais ceļa stāvums – 8,5%.

Vīru konkurencē ceturtdien triumfēja šogad Phjončhanas olimpiskajās spēlēs trīs medaļas slēpošanā guvušais Sīmens Hegstāds Krīgers, kurš distanci veica 27 minūtēs un 53,2 sekundēs. Rastorgujevs viņam zaudēja divas minūtes un 46 sekundes, ieņemot 19. vietu starp 91 finišējušo dalībnieku.

Rastorgujevs par gandrīz minūti uzlaboja pērn uzrādīto rezultātu, esot trešais ātrākais starp biatlonistiem. Vēl rollerslēpošanas un vasaras biatlona festivālā Rastorgujevs plāno piedalīties arī biatlona šaušanas dueļos, masu startā un supersprintā.

Tikmēr starp dāmām ceturtdien ļoti pārliecinošu panākumu svinēja pazīstamā norvēģu slēpotāja Terēse Juheuga, kura finišēja pēc 31 minūtes un 46,3 sekundēm, kamēr Bendika atpalika sešas minūtes un 15 sekundes, kas arī deva 19. vietu. Viņa savu pērno rezultātu uzlabojusi pat par divām ar pusi minūtēm, kā arī tika gūta piektā vieta starp biatlonistēm.