Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ziemas "Top-50" finansējumu iegūst arī Kučvaļska, Silovs, Bendika un citi

Ziemas "Top-50" finansējumu iegūst arī Kučvaļska, Silovs, Bendika un citi
Angelina Kučvaļska pasaules čempionātā
Foto: EPA / Scanpix

Latvijas Olimpiskās komitejas valde ir apstiprinājusi programmas "TOP-50" plānoto vārdisko finansējuma sadalījumu ziemas sporta veidu pārstāvjiem 2017.gadā, teiks komitejas mājaslapā.

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) sporta direktors Andris Lupiks LOK Valdes sēdē ziņoja par LOK programmas "TOP-50" finansējuma saņemšanai iesniegtajiem Olimpisko individuālo sporta veidu federāciju pieteikumiem, kā arī to apkopojumu un izvērtējumu. Tāpat A.Lupiks informēja, ka, saskaņā ar LOK Izpildkomitejas 2017. gada 21. marta sēdes lēmumu Nr. 5.2. un ar to apstiprināto LOK programmas TOP-50 plānoto sadalījumu 2017. gadā, lēmums par programmas līdzekļu sadalījumu Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportistiem ir jāpieņem LOK valdei sadarbībā ar LOV.

LOK Valdes locekļi Aldons Vrubļevskis un Žoržs Tikmers un LOV valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis atbalstīja izstrādātā finanšu līdzekļu sadalījuma projektu attiecībā uz ziemas sporta veidu pārstāvjiem, kā arī vienojās, ka jautājums attiecībā uz vasaras sporta veidu pārstāvjiem izskatāms pēc informācijas saņemšanas no Starptautiskās Olimpiskās komitejas Olimpiskās solidaritātes par piešķirtajām stipendijām programmā “Tokyo 2020”.

Finanšu līdzekļus sadalīs 22 sportisti, kuri ir Latvijas Olimpiskās vienības A sastāvā, kā arī vēl septiņi sportisti, kuru pieteikumus iesniedza attiecīgo sporta veidu federācijas. Šos pieteikumus pēc tam apstiprināja Latvijas Olimpiskās komitejas valde.

LOV A sastāvs

Nr.SportistsSporta veids
1.Andrejs RastorgujevsBiatlons
2.Oskars MelbārdisBobslejs
3.Daumants DreiškensBobslejs
4.Arvis VilkasteBobslejs
5.Jānis StrengaBobslejs
6.Oskars ĶibermanisBobslejs
7.Matīss MiknisBobslejs
8.Jānis JansonsBobslejs
9.Raivis ZīrupsBobslejs
10.Andris ŠicsKamaniņu sports
11.Juris ŠicsKamaniņu sports
12.Elīza CauceKamaniņu sports
13.Ulla ZirneKamaniņu sports
14.Inārs KivlenieksKamaniņu sports
15.Artūrs DārznieksKamaniņu sports
16.Kristers AparjodsKamaniņu sports
17.Oskars GudramovičsKamaniņu sports
18.Pēteris KalniņšKamaniņu sports
19.Martins DukursSkeletons
20.Tomass DukursSkeletons
21.Lelde PriedulēnaSkeletons
22.Deniss VasiļjevsDaiļslidošana

LOK valdes lēmums

Nr.SportistsSporta veids
1.Baiba BendikaBiatlons
2.Haralds SilovsĀtrslidošana
3.Angelīna KučvaļskaDaiļslidošana
4.Indulis BikšeDistanču slēpošana
5.Kristaps ZvejnieksKalnu slēpošana
6.Lelde GasūnaKalnu slēpošana
7.Riks Kristens RozītisKamaniņu sports

Izmantotie resursi:
LOK Valde apstiprinājusi programmas TOP-50...


, 2017-06-02 15:58, pirms 7 gadiem
Īpašs orieks par Bikši, Zvejnieku un Gasūnu. Bikše šogad vispār šogad sasneidzis ko nebijušu - finišēja Tour de skie, kas jau pats par sevi ir lielisks sasniegums. Gasūnei uz Zvejniekam izdodas lieliski sasniegumi - nekalnu valstij tie ir ļoti augstvērtīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.