Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Biatloniste Buliņa izcīna 49.vietu pasaules čempionātā jauniešiem sprinta distancē

Biatloniste Buliņa izcīna 49.vietu pasaules čempionātā jauniešiem sprinta distancē
Foto: biathlon-pokljuka.com

LETA. Latvijas jaunā biatloniste Sanita Buliņa, konkurējot lielākoties ar vecākām sportistēm, piektdien izcīnīja 49.vietu Igaunijā notiekošā pasaules čempionāta jauniešiem sešu kilometru sprinta distancē.

Sanita Buliņa šautuvē pieļāva četras kļūdas, taču trasē viņai bija 13. ātrākais solis. Tikmēr 56.pozīcijā ar diviem nesašautiem mērķiem bija Ieva Pūce. Savukārt 61.vietā bija Sanitas Buliņas dvīņu māsa Sandra, kurai bija trīs kļūdas ugunslīnijā un viņa nieka 0,6 sekundes atpalika no pirmā sešdesmitnieka, kas ļautu piedalīties iedzīšanas sacensībās, kamēr 71.vietu ar trim soda apļiem ieņēma Inese Golubeva.

Par čempioni tika kronēta zviedriete Elvīra Kārina Ēberja, kuras vecākā māsa Hanna pirms divām nedēļām sensacionāli uzvarēja Phjončhanas olimpisko spēļu 15 kilometru individuālajā distancē.

Šis zviedrietei bija jau trešais tituls čempionātā.

Ēberja nesašāva vienu mērķi un finišēja pēc 19 minūtēm un 46,7 sekundēm. Sudraba medaļu izcīnīja somiete Heidi Nikinena, kura ar vienu kļūdu šaušanā uzvarētājai zaudēja 13,1 sekundi, kamēr trešā ar precīzu šaušanu bija zviedriete Amanda Lundstrema, kura no savas tautietes atpalika 16,7 sekundes.

Tikmēr Sanita Buliņa ieņēma 49.vietu, uzvarētājai zaudējot divas minūtes un 37,2 sekundes. Pūce no Ēberjas atpalika divas minūtes un 50,8 sekundes, kamēr Sandra Buliņa bija teju trīs minūtes lēnāka, no pirmā sešdesmitnieka un vietas iedzīšanas sacensībās atpaliekot nieka 0,6 sekundes. Tikmēr Golubeva uzvarētājai zaudēja teju trīsarpus minūtes.

Sanita Buliņa trasē uzrādīja 13. ātrāko soli, kamēr viņas māsai bija 33. ātrākais slēpojums. Zīmīgi, ka abas Buliņas ir 2-3 gadus jaunākas par vadošajām biatlonistēm šajās sacensībās.

"Prieks par mūsu jaunietēm pasaules jauniešu un junioru čempionātā, īpaši iepriecina māsu Buliņu ātrums distancē! Vēl pievienot šaušanas ātrumu, slēpošanas tehniku un tuvākajā nākotnē var sanākt kas pavisam labs!" tautiešu sniegumu sociālajā vietnē "Twitter" komentē Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika.

Pie ieskatīta rezultāta tika 91 biatloniste, bet viena sportiste tika diskvalificēta.

Tāpat piektdien notika 7,5 kilometru sprinta distance puišiem, nevienam latviešiem nespējot iekļūt starp 60 iedzīšanas dalībniekiem.

Šeit triumfēja krievs Mihails Pervušins, kuram sekoja itālis Tomaso Džakomels un čehs Vtezslavs Hornigs.

No latviešiem labākais bija 62.vietu guvušais Rūdis Balodis, kurš ar divām kļūdām uzvarētājam piekāpās trīs minūtes un 34 sekundes.

Vēl 77.pozīcijā ar trim kļūdām palika Renārs Birkentāls, kurš zaudēja gandrīz piecas minūtes, 79.vietā palika Kristaps Deksnis, kurš arī veica trīs kļūda apļus, bet 82.vietu starp 91 finišējušo sportistu guva divus mērķus neaizvērušais Kristers Slavēns,.

Pasaules jaunatnes un junioru čempionāts Otepē norisināsies līdz svētdienai.

Izmantotie resursi:
LETA


Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.
Juhanness Tinjess Bē. Foto: IBU/Christian Manzoni
3

J.T. Bē pat trīs soda apļi neliek atskatīties, Rastorgujevs noslīd līdz 32. vietai

Pasaules kausa biatlonā pēdējā posmā Kanādas trasē Kenmorā par iedzīšanas uzvarētāju bez pārsteigumiem kļuva Juhanness Tinjess Bē, kura uzvarai šķēršļus nelika arī trīs pieļautās kļūdas. Ar 22. numuru no starta vārtiem izslēpojušais Andrejs Rastorgujevs ieņēma 32. vietu.