Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Norvēģijas rollerslēpošanas sacensībās Bendikai 17. vieta, Rastorgujevs finišē 22.

Norvēģijas rollerslēpošanas sacensībās Bendikai 17. vieta, Rastorgujevs finišē 22.
Baiba Bendika. Foto: Nordic Focus

LETA. Latvijas vadošie biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika ceturtdien Norvēģijā izcīnīja 22. un 17. vietu biatlona festivāla rollerslēpošanas sacensībās.

Šajās sacensībās dalībniekiem bija jāveic smaga 7,5 kilometrus gara distance, kas veda tikai augšup pa vidēji 8,5% stāvu serpentīnu bez nobraucieniem. Vīru sacensības pirmajā piecās vietās finišēja mājinieki, uzvaru izcīnot Sīmens Krīgers, kurš distanci veica 28 minūtēs un 33 sekundēs. Otro vietu ieņēma Hans Kristers Holunds, bet trešais bija Mauriss Manifikats, kuri uzvarētājam zaudēja attiecīgi trīs sekundes un nedaudz vairāk nekā minūti.

Tikmēr Rastorgujevs finišēja 22. vietā, uzvarētājam zaudējot trīs minūtes un 23 sekundes. Savukārt ceturto vietu šajās sacensībās izcīnīja Sīmens Andrēass Svēns, kurš pērn ieguva trešo vietu.

Dāmu sacensībās otro gadu pēc kārtas triumfēja slavenā norvēģu distanču slēpotāja Terēza Juheuga, kurai pērn noslēdzās diskvalifikācija par aizliegto vielu lietošanu. Viņa distanci veica 31 minūtē un 18 sekundēs.

Otro vietu izcīnīja titulētā distanču slēpotāja un olimpiskā zelta medaļniece Ingvilda Ūstberga, kura uzvarētājai zaudēja divas minūtes un 49 sekundes, bet trešā bija pieredzējusī somiete Kaisa Mekereinena, kura līderei zaudēja četras minūts un 12 sekundes.

Bendika Juheugai zaudēja septiņas minūtes un 38 sekundes, izcīnīdama 17. vietu. Startam šajās sacensībās bija pieteikti 104 vīrieši un 67 sievietes.

Vasaras biatlona festivāls turpināsies piektdien ar dažādām sacensībām, biatlonistiem spēkojoties šaušanā un masu startā, bet sestdien būs mači supersprintā. Abi Latvijas biatlonisti šajā festivālā piedalījās arī pērn, rollerslēpošanā Rastorgujevam un Bendikai izcīnot 19.vietu.


, 2019-08-01 19:19, pirms 5 gadiem
Vīru sacensības pirmajā piecās vietās finišēja mājinieki

Vai tiešām?

1. Simen Hegstad Krüger (Lyn Ski)
2. Hans Christer Holund (Lyn Ski)
3. Maurice Manificat (FRA)
4. Simen Andreas Sveen (Ring IL)
5. Ilia Poroshkin (RUS)
, 2019-08-01 19:42, pirms 5 gadiem
Junioru grupā sacensībās startēja distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka ieņemot 5.vietu.
, 2019-08-01 19:46, pirms 5 gadiem
Priecē, ka vismaz starp sievietēm Andrejam 2ais laiks
, 2019-08-01 20:53, pirms 5 gadiem
Daži komentētāji laikam piemirsuši ka Andrejs svētdien uz pilnu klapi joza 3km LČ vieglatlētikā,kamēr pārējie trenējās.Ak jā varbut rezultātu pētnieki izdaliet atsevišķi no tiem sarakstiem biatlonistus,nevis truli met vienā maisā ar slēpotājiem,kas plinti tikai TV ir redzējuši un nezin cik tā sver,un kā tā pareizi jānostiprina uz muguras lai netraucētu strādāt ar nūjām.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.
Juhanness Tinjess Bē. Foto: IBU/Christian Manzoni
3

J.T. Bē pat trīs soda apļi neliek atskatīties, Rastorgujevs noslīd līdz 32. vietai

Pasaules kausa biatlonā pēdējā posmā Kanādas trasē Kenmorā par iedzīšanas uzvarētāju bez pārsteigumiem kļuva Juhanness Tinjess Bē, kura uzvarai šķēršļus nelika arī trīs pieļautās kļūdas. Ar 22. numuru no starta vārtiem izslēpojušais Andrejs Rastorgujevs ieņēma 32. vietu.