Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Martēns Furkads zobojas par Loginovu un Krievijā saceļ sašutuma vētru

Agris Suveizda

Martēns Furkads zobojas par Loginovu un Krievijā saceļ sašutuma vētru
Martēns Furkads
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas biatlona sabiedrībā sašutuma vētru sacēlis slavenais franču biatlonists Martēns Furkads, kurš sociālo tīklu vietnē Instagram Krievijas Biatlona savienības profilā komentāros pazobojās par Aleksandru Loginovu.

Tikai iepriekšējā gada nogalē Izcietis diskvalifikāciju par dopinga lietošanu un apritē atgriezies ar diviem Eiropas čempiona tituliem, Aleksandrs Loginovs ir iekļauts Krievijas izlases sastāvā nākamnedēļ gaidāmajam pasaules čempionātam Hohfilcenē. Vakar viņam apritēja 25 gadi, un Krievijas Biatlona savienība savā Instagram profilā apsveica viņu jubilejā un uzskaitīja viņa titulus.

Savukārt Furkads komentāros pazobojās par Loginovu: "Un viņam bija arī divu gadu diskvalifikācija par EPO lietošanu! Neaizmirstiet vienu no viņa labākajām trofejām!" Kā vēsta krievu mediji, tagad Furkada komentārs jau ir dzēsts, tiesa, nav zināms, vai to izdzēsis viņš pats vai arī Krievijas Biatlona savienība. Toties neizdzēsts palicis cits komentārs, kurā Furkads kādam lietotājam atbildēja, lūdzot nosaukt kaut vienu biatlonistu, kurš būtu pieķerts dopinga lietošanā kādā citā valstī.


Sports.ru publicētais ekrānšāviņš

Daudzi krievu bijušie biatlonisti publiski nosodījuši Furkada rīcību. "Tagad parādījās visa šā cilvēka būtība, viņš manās acīs vairs nav personība," teica četrkārtējais olimpiskais čempions Aleksandrs Tihonovs. "Viņš nezina visu šīs situācijas būtību, nezina, kā viss notika. Viņš man kā personība ir vienkārši zudis, viņš vairs neeksistē. Dienu no dienas rodas tāds iespaids, ka viņam dreb kājas – lielisks sportists, bet baidās no konkurences."

Viņam piebalsoja divkārtējais olimpiskais čempions Anatolijs Aļabjevs: "Domāju, Martēns Furkads lieliski saprot, ka Loginovs ir ļoti labi gatavs funkcionāli, un viņā saskata reālu konkurentu. Tādēļ francūzis visiem spēkiem cenšas nepieļaut Aleksandra piedalīšanos pasaules čempionātā un grib izdarīt uz viņu spiedienu. Notiek banāls psiholoģiskais uzbrukums."

Savukārt divkārtējais olimpiskais čempions Viktors Mamatovs vērsa uzmanību pašu francūžu pagātnei: "Kad viņiem bija problēmas – tajos gados, kad biju starptautiskās federācijas pirmais viceprezidents -, viņi vienā kokteilī lietoja pat septiņus aizliegtus preparātus. Un ar zīmes palīdzību viņiem tika atļauts sacensties, ko viņi darīja lieliski. Mēs viņus brīdinājām un teicām, ka ārstēties vajag mājās, nevis sacensībās. Beigās šī situācija tika atrisināta miermīlīgi un francūži sāka strādāt normāli, bet tagad viņi noliedz to, kā vairs nav."

Bijušais Krievijas sporta ministrs un pašreizējais Krievijas vicepremjers sporta jautājumos Vitālijs Mutko uzskata, ka Loginovs ir pelnījis vietu izlasē: "Viņš pārkāpa antidopinga noteikumus un izcieta divu gadu sodu. Ja viņam būtu aizliegts pēc tam sacensties, viņš neatgrieztos trasē. Jau sen esam aizmirsuši par sportu, domājam tikai par politiku. Ne dienu bez šīs tēmas tā vietā, lai runātu par rezultātiem, gatavošanos, sastāviem. Komandas izvēle ir treneru ziņā, bet sportists ir izcietis diskvalifikāciju un viņam ir tiesības piedalīties starptautiskās sacensībās."

Izmantotie resursi:
https://www.sports.ru/biathlon/1048...
https://www.sports.ru/biathlon/1048...
https://www.sports.ru/biathlon/1048...
https://www.sports.ru/biathlon/1048...
https://www.instagram.com/p/BP7h0_n...
Определен состав сборной России на чемпионат...

  +3 [+] [-]

, 2017-02-01 18:44, pirms 7 gadiem
Lai tik zobojās pat vatņikiem...tā labāk.
Slēpts komentārs: gelveens_1447073214
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-02-01 19:00, pirms 7 gadiem
Atkal krutā SC +- sistēma!!! Gelvenam liku mīnusu, bet uzreiz parādās +1. Un ko tad Furkads sliktu pateica? Pazobojās par dopinga lietošanu? Es arī neuzskatu, ka kāds sportists būtu jāapsveic 25 gadu jubilejā (biatlonā vēl tik maukt un maukt) un vēl 2 gadi norakstīti no sporta dzīves- tad jau Loginovam tik 23 gadi un kas tā par jubileju??!!

  +1 [+] [-]

, 2017-02-01 19:05, pirms 7 gadiem
Krieveļi atkal sašutuši un aizskarti itkā bez pamata uzbraukts viņiem
Malacis, Furkāds, saka kā ir, pareizi dara, nekautrējas un nebaidās ne no kā.

  +4 [+] [-]

, 2017-02-01 19:11, pirms 7 gadiem
Kas ir Loginovs salīdzinājumā Furkādu? NEKAS!

  +7 [+] [-]

, 2017-02-01 19:12, pirms 7 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Atkal krutā SC +- sistēma!!! Gelvenam liku mīnusu, bet uzreiz parādās +1.
Cik dumjam jābūt, lai nesaprastu, ka, kamēr tu ieliec mīnusu, divi citi ir ielikuši plusu?

  +1 [+] [-]

, 2017-02-01 19:20, pirms 7 gadiem
Quo vadis! Tā jau nav pirmā reize un arī laikos, kad normāls SC lietotājs to nelieto!!! Tad jau lai iet apollo un delfu variants- cik plusu un mīnusu! Tas jau viņiem nav izdevīgi!
P.s. Lai Marte(ē)nam izdodas sakrāt pietiekošu pārsvaru un viss būtu izšķirts pirms pēdējā posma!

     [+] [-]

, 2017-02-01 19:23, pirms 7 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Quo vadis! Tā jau nav pirmā reize un arī laikos, kad normāls SC lietotājs to nelieto!!! Tad jau lai iet apollo un delfu variants- cik plusu un mīnusu! Tas jau viņiem nav izdevīgi!
P.s. Lai Marte(ē)nam izdodas sakrāt pietiekošu pārsvaru un viss būtu izšķirts pirms pēdējā posma!
Cik dumjam jābūt, lai neredzētu, ka tiek uzrādīts arī gan plusu, gan mīnusu skaits? Gelveena komentāram ir divi plusi un pieci mīnusi.

  -2 [+] [-]

, 2017-02-01 19:38, pirms 7 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Atkal krutā SC +- sistēma!!! Gelvenam liku mīnusu, bet uzreiz parādās +1. Un ko tad Furkads sliktu pateica? Pazobojās par dopinga lietošanu? Es arī neuzskatu, ka kāds sportists būtu jāapsveic 25 gadu jubilejā (biatlonā vēl tik maukt un maukt) un vēl 2 gadi norakstīti no sporta dzīves- tad jau Loginovam tik 23 gadi un kas tā par jubileju??!!
Kaut kāda dīvaina tev loģika,bet gan jau tik tāpēc, ka Loginovs ir krievs tikai pēc tautības principa izplūst tavas domas

  +2 [+] [-]

, 2017-02-01 19:41, pirms 7 gadiem
Taisniba acis kozh!

  +8 [+] [-]

, 2017-02-01 19:45, pirms 7 gadiem
Diskvalifikācija nepadara notikušo par nebijušu. Epo arī nevar lietot nejauši.
Tas sliktākais ir, ka daudzi SC komentārus rakstošie bērni arī domā, ka dopings ir kā lociņi uz sviestmaizes. BET tās ir zāles ar nopietnām blakusparādībām un paliekošu ietekmi uz organismu. Tāpēc jau tā cīņa pret dopingu sākās.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-01 20:07, pirms 7 gadiem
kreivi būtu labāk paklusējuši. Nekas netiks vēl ilgi aizmirsts un viņus ir jākontrolē, jo vecie niķi paliks. Īpaši pirms lielajām sacīkstēm, kurās tikai Krievija par galveno mērķi vienmēr izvirzījusi medaļu skaitu starp valstīm. Tapēc arī sanāca tā šmuce Sočos, jo savās mājās vēl jo vairāk caurumi sienās palīdz. Pārējās valstis nekad par galveno mērķi to nav izvirzījušas- nu labi- paskaita, prognozē, bet nevienu uz tepiķa nesauc, ja prognozes nav piepildījušās

  -3 [+] [-]

, 2017-02-01 20:23, pirms 7 gadiem
Subaars rakstīja: Atkal tie paši teksti "baidās no konkurences..bla bla bla", kurus krievi izteica Dukuru sakarā.
Šī aizstāvēšanās liek aizdomāties..ja sirdsapziņa tīra, tad pa lielam pajāt, ko kas saka.
Nobeigumā nedaudz žēl, ka ir tikai krievu komentāri. Jā, un šajā Martēna komentārā jau nav pat uzbrauciena, vnk fakta konstatācija. Krch, krievi uzbur drāmu no nekā.
Ak tu naivulis bez objektivitātes, gluži kā tavi plusotāji! Tur ir skaidrs uzbrauciens! Tev tiešām liekas, ka Furkards tā bez nekāda iemesla piemetināja, ka, redz, čalis ir arī dopojis? Ha!! Neviens šādā veidā ''faktus nekonstatē''. Protams, ka viņš šitā izmeta apvainojumu un provokāciju, lai drāma sāktos! Tas ''viņa labakā trofeja'' ir vēl kā odziņa visam, lai šaubu nebūtu pat tādiem muļķīšiem, kā tev.

Bet malacis Furkards, lai jau pakacina tos krieveļus, kuri tur no sirds lepojas par savu netīreli.

  -1 [+] [-]

, 2017-02-01 20:43, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: kreivi būtu labāk paklusējuši. Nekas netiks vēl ilgi aizmirsts un viņus ir jākontrolē, jo vecie niķi paliks. Īpaši pirms lielajām sacīkstēm, kurās tikai Krievija par galveno mērķi vienmēr izvirzījusi medaļu skaitu starp valstīm. Tapēc arī sanāca tā šmuce Sočos, jo savās mājās vēl jo vairāk caurumi sienās palīdz. Pārējās valstis nekad par galveno mērķi to nav izvirzījušas- nu labi- paskaita, prognozē, bet nevienu uz tepiķa nesauc, ja prognozes nav piepildījušās
Kā tad...
Langenu izēda bez maizes par medaļu trūkumu
Tas latviešiem galvenais ir piedalīties. Lielajās valstīs vajag uzvaras un nekas netiek žēlots uzvaras vārdā

  -1 [+] [-]

, 2017-02-01 20:46, pirms 7 gadiem
Tīrs ir ļoti nosacīts apgalvojums
Lielajā sportā neviens nepārtiek no rupjmaizes. Un tas, kas nav aizliegts nenozīmē, ka tas ir uber veselīgs
Lielais sports ir netīrs un neveselīgs. Viss pārējais ir runas par niansēm
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-02-01 21:10, pirms 7 gadiem
Subaars rakstīja: Atkal tie paši teksti "baidās no konkurences..bla bla bla", kurus krievi izteica Dukuru sakarā.
Šī aizstāvēšanās liek aizdomāties..ja sirdsapziņa tīra, tad pa lielam pajāt, ko kas saka.
Nobeigumā nedaudz žēl, ka ir tikai krievu komentāri. Jā, un šajā Martēna komentārā jau nav pat uzbrauciena, vnk fakta konstatācija. Krch, krievi uzbur drāmu no nekā.
Tāda viņu būtība, mentalitāte. Savādāk viņi acīmredzot nemāk.

     [+] [-]

, 2017-02-01 21:18, pirms 7 gadiem
Subaars rakstīja: Gribēju sakarīgu atbildi izveidot, bet sapratu, ka neesi pelnījis. Parasts trollēns, spriežot pēc NBA sadaļas komentāriem. Jauku vakaru!
Kā parasti, atbildu komentāram tādā pašā līmenī, kādā tas uzrakstīts. Ja cilvēkiem nav skaidras elementāras lietas, ka Furkards skaidrā un gaišā valodā apvainoja krievu biatlonistu, nevis tikai ''konstatēja faktus'' un krievi ''uzbūra drāmu ne no kā'', tad, gluži kā mana atbilde, arī tāds komentārs nav pelnījis ''sakarīgu'' atbildi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-02-01 21:52, pirms 7 gadiem
Subaars rakstīja: OK, varam padiskutēt, bet nu nez vai pavilkšu tavu AUGSTO līmeni.
Varam sākt ar to, ka definē, kas ir apvainojums.
Vai cilvēks tiek apvainots, ja vaina jau iepriekš ir pierādīta? Kaut kā šaubos.
Tu nopietni? Tātad, ja sods jau ir bijis piešķirts, attiecīgā persona vairs nav apvainojama par savu nodarījumu? Par tādu lietu kā ''sāls uz brūcēm'' neesi dzirdējis? Vecu rētu uzplēšana? Te Furkards uzskatāmi paņirgājas par krievu tīksmināšanos par dopingotāja sasniegumiem, turklāt kā klaju apvainojumu izmeta to, ka diskābelis bijis viens no viņa lielākajiem sasniegumiem. Kā tu justos, ja tavas kļūdas un apkaunojumu kāds nosauktu par tavu labāko sasniegumu? Arī tad tu teiktu, ka viss kārtībā, esmu jau sodu izcietis, mani tavi izteikumi vairs neietekmē, tu tikai konstatē faktus?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-02-01 22:23, pirms 7 gadiem
Subaars rakstīja: Pavisam nopietni. Arī par pagātnes kļūdām ir jāatbild. Par to ir jādomā, pirms vāri sūdus. Pēc tava teiktā var noprast, ka pagātnes grēkus neviens nedrīkst pacelt..
Reāli uz jautājumu neatbildēji, tā vietā sekoja pretjautājumi. Nevajag tā.
Tātad mēģināšu tā, lai tu saproti - ja tu būtu gejs, un es uz ielas tevi nosauktu par geju (bez kaut kādas apsmiešanas) - tas būs apvainojums, ja tā ir taisnība?
Man nav ne mazākās nojausmas, kā ellē tu no mana teiktā izlobīji, ka pagātnes grēkus nevar pacelt. Un kā vēl var, tieši to Furkards dara.
Un, ja tev nepielec, ka ar ''sāls uz brūcēm'' un ''vecu rētu uzplēšana'' es tev skaidri un gaiši norādīju, kā var apvainot kādu, kura vaina jau iepriekš pierādīta, tad atgriežamies pie mana pirmā komentāra, ka jūsu sajēgas trūkums ir šokējošs.
Treškārt, tu par kontekstu vsp esi kko dzirdējis?! Ja es esmu gejs, un tu mani nosauc par geju, tas var tikt uztverts divejādi. Ja konteksts ir apvainojums ar mērķi mani aizskart, sevišķi, ja es zinu, ka tev geji nepatīk, tad protams uztvertu to kā apvainojumu. Ja es neko par tevi nezinu vai zinu, ka tev nav problēmu ar gejismu, tad apvainojums tas nav. Te ir Furkards, kurš zināms kā krievu dopingotāju ienīdējs. Un pat tas nav svarīgi, jo jebkurš, kurš šajā kontekstā, kur krievu biatlona federācija priecājas par savu sportistu, ierakstītu šādu nejauku ''atgādinājumu'' un vēl nosauktu šo apkaunojumu par labāko sasniegumu, tiktu uztverts par provokatoru, heiteri utt. un viņiem būtu taisnība tā darīt. Kā to var neapjēgt?! Abi Furkarda teikumi ir ar mērķi aizvainot, sevišķi jau otrais, kurš pat pēc jūsu naivās loģikas nav tikai ''faktu konstatācija''.
Jūsu domāšana atgādina sākumskolu: ''Eu, tu esi totāls cirvis, bet tas nav apvainojums, jo es tikai konstatēju faktu.''. Pats redzi, cik aprobežoti jūs esat šādi domājot?!

  +1 [+] [-]

, 2017-02-01 22:35, pirms 7 gadiem
Mixes rakstīja: Man nav ne mazākās nojausmas, kā ellē tu no mana teiktā izlobīji, ka pagātnes grēkus nevar pacelt. Un kā vēl var, tieši to Furkards dara.
Un, ja tev nepielec, ka ar ''sāls uz brūcēm'' un ''vecu rētu uzplēšana'' es tev skaidri un gaiši norādīju, kā var apvainot kādu, kura vaina jau iepriekš pierādīta, tad atgriežamies pie mana pirmā komentāra, ka jūsu sajēgas trūkums ir šokējošs.
Treškārt, tu par kontekstu vsp esi kko dzirdējis?! Ja es esmu gejs, un tu mani nosauc par geju, tas var tikt uztverts divejādi. Ja konteksts ir apvainojums ar mērķi mani aizskart, sevišķi, ja es zinu, ka tev geji nepatīk, tad protams uztvertu to kā apvainojumu. Ja es neko par tevi nezinu vai zinu, ka tev nav problēmu ar gejismu, tad apvainojums tas nav. Te ir Furkards, kurš zināms kā krievu dopingotāju ienīdējs. Un pat tas nav svarīgi, jo jebkurš, kurš šajā kontekstā, kur krievu biatlona federācija priecājas par savu sportistu, ierakstītu šādu nejauku ''atgādinājumu'' un vēl nosauktu šo apkaunojumu par labāko sasniegumu, tiktu uztverts par provokatoru, heiteri utt. un viņiem būtu taisnība tā darīt. Kā to var neapjēgt?! Abi Furkarda teikumi ir ar mērķi aizvainot, sevišķi jau otrais, kurš pat pēc jūsu naivās loģikas nav tikai ''faktu konstatācija''.
Jūsu domāšana atgādina sākumskolu: ''Eu, tu esi totāls cirvis, bet tas nav apvainojums, jo es tikai konstatēju faktu.''. Pats redzi, cik aprobežoti jūs esat šādi domājot?!
Njā, tikai Tavs viedoklis ir vērā ņemams un pareizais, es tas gudrais, pārējie - muļķi, āmen! Riebīgs tipiņš esi, kurš visu pārvērsīs tā, lai pašam izdevīgi būtu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-02-01 23:03, pirms 7 gadiem
Subaars rakstīja: Tieši ar pēdējo rindkopu parādīji, ka tieši TU pilnīgi neapjēdz, ko mēģināju pateikt iepriekšējā komentārā. Totāls cirvis var būt tikai ķīļveida metāla gabals, kas uzmaukts koka kātā, bet tu to attiecini uz cilvēku. Es runāju par reālu un patiesu informāciju.
1. Rindkopa - lasīt iemācies, "nevar" un "nedrīkst" ir divas dažādas lietas, tāpēc vispār nesaprotu, ko tu tur mēģini pateikt.
2. Rindkopa - Vēl arvien par to pašu...cilvēks maļ vienu un to pašu..tāpēc prasīju, lai definē vārdu "apvainojums". Pašlaik izskatās, ka esi ļoti viegli aizskarama būtne, kas lielajā dzīvē "pazudīs".
Paldies par centību, bet vairāk par uzbraucieniem nesagaidīju. GN, rīt agrs rīts.
Rezumē - Protams, ka Furkāds gribēja pavilkt uz zoba, bet no tā nav jābur augšā drāma. Uzskatu, ka viņš to šauro laipiņu, kas ved uz apvainojumu, nepākāpa. Tas skanētu šādi: "Loginovs ir un paliks dopingotājs." Neko tādu neizlasīju.
Vēlies kasīties katram burtam? Labi, kai tu esi nevainojams. Bet varbūt tomēr neesi? - Tu man teici, ka neesmu atbildējis uz tavu jautājumu. Tu man uzdevi vienu jautājumu, uz kuru tev uzreiz atbildēju, pietam atkārtoti. Taču lūgums definēt vārdu ''apvainojums'' nav jautājums, ko pats gan jau labi saproti, jo to teikumu nebeidzi ar jautājuma zīmi. Turklāt definēt pašsaprotamas lietas neuzskatu par produktīvām. Bet nu labi - apvainojums, protams, ir mēģinājums kādu aizvainot un/vai apsūdzēt. Ja tu neuzskati, ka izteikums, ka dopingošana un diskābelis ir viens no sportista lielākajiem panākumiem, nav klajš apvainojums ar mērķi aizvainot krievu, nevis apsūdzība, tad brīnums, ka tu manos komentāros saskati uzbraucienus. Pēc jūsu loģikas, es tikai konstatēju faktus, ka jums ar uztveri ir problēmas, un jūs burat drāmu ne no kā. Tāpat, ja jūs domājat, ka Furkards tikai konstatēja faktus, tad laikam domājat, ka tā bija tikai tāda draudzīga paķircināšana, nevis apzināta ņirgāšanās par sportistu un federāciju kopumā. Jā, noteikti, Furkards, kurš vnm bijis ļoti kritisks pret krieviem un apsvēris boikotu, noteikti tikai biški pajokojās bez nekāda aizvainojuma

  +1 [+] [-]

, 2017-02-02 01:31, pirms 7 gadiem
Krieviem liekas , ka visi baidās no viņiem. Atraduši ko salīdzināt - FURKĀDU ar Loginovu. Rus vispār neredz realitāti , ja kas, visur vainīga politika- ļoti izdevīgi !