Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Vīriešu kērlinga izlasei pēdējais pārbaudes turnīrs Šveicē pirms Eiropas čempionāta

Vīriešu kērlinga izlasei pēdējais pārbaudes turnīrs Šveicē pirms Eiropas čempionāta
Latvijas vīriešu kērlinga izlase
Foto: Ričards Zaļmežs

Lai pilnvērtīgāk sagatavotos Eiropas kērlinga čempionātam, Latvijas vīriešu izlase dosies uz pēdējo sagatavošanās turnīru “Grand Prix Bern Inter 2018” Bernē, Šveicē, kas norisināsies no 2. līdz 4.novembrim. Šajās pašās dienās Rīgā, Kērlinga hallē tiks noskaidrots “Riga Junior Open 2018” titula ieguvējs.

Šogad “Grand Prix Bern Inter” turnīrs komandas uz ledus pulcēs 22. reizi, bet tikai šosezon tas pievienojies pasaules kērlinga tūres (WCT) sacensību sarakstam. Turnīrā startēs 24 vīriešu kērlinga komandas, kurās būs dalībnieki no Francijas, Itālijas, Skotijas, Spānijas, Šveices, Vācijas, Zviedrijas un mūsu Latvijas izlase.

Turnīrs tiek izspēlēts pēc „Triple-knock-out” sistēmas, tas nozīmē, ka pēc trim zaudējumiem komanda izstājas no cīņas par uzvaru turnīrā un galveno naudas balvu 5000 Šveices franku. Tomēr komandām, kuras būs izslēgtas no cīņas par galveno balvu līdz sestdienas plkst. 17:00, būs iespējas turpināt cīņu mierinājuma kausā un uzvarētājam iegūt naudas balvu 800 Šveices franku.

Latvijas izlase turnīru uzsāks pret “Grand Prix Bern Inter 2017” titula ieguvējiem, kur skipa pozīcijā Martins Rioss. Viņš kā zināms ir arī 2017.gada pasaules čempions un 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu vicečempions jaukto pāru disciplīnā. Nākamās spēles pretinieks mūsu komandai būs zināms atkarībā no iegūtā rezultāta pirmajā spēlē.

Piekto gadu pēc kārtas Rīgā notiks “Riga Junior Open” turnīrs, kurš kā katru gadu pulcē 10 komandas no dažādām valstīm. Šogad turnīrā neticami liels Latvijas junioru komandu skaits – septiņas. Tām pievienosies un konkurenci sastādīs pa komandai no Lietuvas, Krievijas un Čehijas.

Komandas sadalītas divās grupās pa piecām, aizvadot apļa turnīra kārtu. Pēdējā spēļu kārtā iekļūs katras grupas četras labākās. Attiecīgi grupu pirmās vietas cīnīsies par “Riga Junior Open 2018” titulu, otrās vietas sacentīsies par trešo vietu turnīrā, grupu trešās vietas par piekto vietu, bet ceturtās vietas noskaidros septītās vietas ieguvēju šajās sacensībās.

Starp Latvijas komandām atrodama gan meiteņu nacionālā izlase ar Evelīnu Baroni priekšgalā, gan puišu izlase ar Krišu Vondu skipa pozīcijā, kuras janvāra sākumā pārstāvēs savu valsti pasaules junioru čempionāta B divīzijā.
Pagājušajā gadā pirmo reizi turnīra vēsturē tieši Latvijas komanda izcīnīja pirmo vietu. Šogad pretiniekos tikai trīs ārzemju komandas. Vai tas palīdzēs Latvijai iegūt titulu otro gadu pēc kārtas?

Sacensību uzvarētājs un 3.vietas ieguvējs tiks noskaidrots svētdien, 4.novembrī plkst. 14:00. Visas spēles klātienē Rīgā, Kērlinga hallē Biķernieku ielā 121H jebkurš interesents var iet skatīties bez maksas.

"Riga Junior Open 2018" turnīru rīko Latvijas kērlinga asociācija ar Pasaules kērlinga federācijas DAP programmas un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbastu.

"Riga Junior Open 2018" spēļu rezultāti: Curling.Lv
“Grand Prix Bern Inter” spēļu rezultāti: Grand Prix Bern Inter Curling Challenge

Latvijas vīriešu izlases sastāvs: Ritvars Gulbis (skips), Raivis Bušmanis, Aivars Avotiņš, Anrijs Briežkalns.

Latvijas vīriešu izlases spēļu grafiks:

02.11. (pēc Latvijas laika)
08:30 – M.Rioss (Šveice)
14:00 – ja pirmā spēle tiks uzvarēta
14:00 – ja pirmā spēle tiks zaudēta


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.