Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Vācijas komandām teicami sasniegumi CCT kērlinga turnīros

Divi Curling Champions Tour turnīri beidzās ar Vācijas komandu uzvarām. Viens no šiem turnīriem norisinājās Rīgā, ko bija iespējams vērot Sportacentrs.com TV tiešraidē. Otrs turnīrs – Prāgā, kur puišu junioru komanda no Vācijas ieguva pirmo vietu. Savukārt divas komandas no Čehijas jaukto pāru turnīru pabeidz pirmajā trijniekā.

Riga International Curling Challange posms noslēdzies ar Vācijas komandas D.Jentch uzvaru pār komandu I.Millard ar 3:2. Mazrezultatīvs spēles sākums jau norādīja uz to, ka šī būs spraiga cīņa par galveno turnīra balvu 1400Eur un uzvaru visā turnīrā. Trešo vietu ieguva komanda M.Molder, kas pārspēja A.Pavlyuchik komandu ar 6:4. Latvijas komandām turnīrs izvērtās neveiksmīgs, ieņemot pēdējās trīs vietas.

Visu spēļu rezultāti: Riga International Curling Challenge

Vietu sadalījums:

1. D.Jentch (Vācija)
2. I.Maillard (Šveice)
3. M.Molder (Igaunija)
4. A.Pavlyuchik (Baltkrievija)
5. M.Barbezat (Šveice)
6. T.Lundman (Zviedrija)
7. K.Skaslien (Norvēģija)
8. O.Kauste (Somija)
9. A.Malmi (Somija)
10. S.Blumberga (Latvija)
11. I.Bērziņa (Latvija)
12. M.Bremane (Latvija)

Spēles ierakstus visas nedēļas garumā iespējams skatīties Sportacentrs.com TV, kā arī ar komentāriem angļu valodā CCT YouTube kanālā (https://www.youtube.com/user/curlingchampionstour/videos?view=2&flow=grid\)

Pirmais jaukto pāru turnīrs Geisingā, Vācijā aizvadīts. Par uzvarētājiem kļuva komandu no Krievijas A.Bryzgalova/A.Krushelnitsky, kura finālspēlē pārspēja komandu no Čehijas ar 8:5. Savukārt otra komanda no Čehijas M.Nadherova/J.Bares bija pārāka ar 9:8 spēlē par trešo vietu pret komandu no Igaunijas M.Turmann/H.Lill. Ar vienu uzvaru četrās spēlēs komanda no Latvijas D.Regža/A.Regža savā grupā palika ceturtie, netiekot play-off kārtā.

Prague Junior Cup veiksmīgs izvērtās komandām no Vācijas. Puišu konkurencē M.Muskatewitz (Vācija) pārspēja komandu no Šveices Stucki ar 3:2 un otro reizi divās nedēļās ieguva pirmo vietu Eiropas junioru kērlinga tūres posmos. Savukārt meiteņu konkurencē komandai no Vācijas Fomm 3.vieta, kas ar 8:5 uzvarēja Joo(Ungārija). Par uzvarētājām meiteņu konkurencē kļuva komanda no Skotijas S.Jackson, finālā ar 5:4 pieveicot M.Gauchat komandu no Šveices. Neviena komanda no Latvijas šajā turnīrā nepiedalījās.

Raksta autore: Linda Mangale


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.