Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Junkers Bosch/Smilga uzsāk starptautisko kērlinga turnīru sezonu, ar tiešraidēm no „Baden Masters”

Junkers Bosch/Smilga uzsāk starptautisko kērlinga turnīru sezonu, ar tiešraidēm no „Baden Masters”
Junkers Bosch/Smilga komanda

Šajā nedēļas nogalē no 1. – 3.septembrim trīs Latvijas komandas aizvadīs cīņas divos dažādos pasaules kērlinga tūres (WCT – World Curling Tour) turnīros. Junkers Bosch/Smilga (K.Smilga) komanda startēs „Baden Masters” turnīrā netālu no Bādenes pilsētas, Šveicē, no kura Sportacentrs komanda piedāvās tiešraides internetā visa turnīra garumā. Savukārt R.Gulbja un M.Trukšāna (CC Riga) vadītās vīriešu komandas uzsāks sezonu ar piedalīšanos „Tallinn Season Starter” turnīrā Tallinā, Igaunijā.

Kā jau jūnija beigās tika izziņots, tad divas lielākās kērlinga turnīru pārvaldes organizācijas „Curling Champions Tour” un „World Curling Tour” apvienojās un izveidoja vienu kopīgu pasaules kērlinga tūri – WCT(World Curling Tour), kura uzturēs ap 250 dažādu veidu kērlinga turnīru visā pasaulē. Šī 2017./2018.gada sezona būs pārejas sezona, lai pamazām pārietu uz jauniem turnīru nosaukumiem, turnīru sadali pa „Masters” un „Challenger” turnīriem, kā arī nomainītu logo katram no turnīru veidiem. Lielākoties turnīru sarakstu papildina Kanādā notiekošie, bet starp tiem varam atrast arī Āzijas reģionā rīkotos turnīrus. Pasaules kērlinga tūres (WCT) sezona solās būt interesanta, jo turnīru pieaugums veicinās lielāku konkurenci un cīņu par pasaules ranga punktiem.

„Baden Masters” ir trešais no kopumā 64 šīs sezonas WCT(World Curling Tour) vīriešu turnīriem. Kā katru gadu tas pulcēs augstas klases komandas no visas Eiropas, tajā skaitā arī komandu no Latvijas Junkers Bosch/Smilga (K.Smilga(skips), A.Zentelis, J.Klīve, D.Pētersons). Kopumā turnīrā piedalās 20 komandas, starp kurām sarakstā atrodamas tādas titulētas komandas kā N.Edins (Zviedrija), T.Ulsruds (Norvēģija), P.Dekruzs (Šveice) – pagājušā gada „Baden Masters” uzvarētājs. Komanda no Latvijas Junkers Bosch/Smilga ielikta vienā grupā ar F.Atingera (Šveice), K.Lindstrēma (Zviedrija), S.Veza (Spānija), A.Štukaļskija (Krievija) komandām.

Pirmo gadu „Tallinn Season Starter” turnīrs iekļauts jaunizveidotajā pasaules kērlinga tūres turnīru sarakstā. „Challenger” tipa kērlinga turnīros piedalās pēc reitinga zemāk esošās komandas, lai iegūtu nepieciešamo spēļu praksi nākamajām sezonas sacensībām un veidotu lielāku konkurenci šo komandu vidū. Šie kērlinga turnīri veicina komandu izaugsmi, lai turpmāko gadu laikā tās spētu ielauzties „Masters” sērijas turnīros.
Nedēļas nogalē „Tallinn Season Starter” kopumā piedalīsies 10 vīriešu kērlinga komandas no septiņām valstīm, to starpā arī R.Gulbja un M.Trukšāna komandas no Latvijas. Pusfināls norisināsies 3.septembrī plkst. 08:00, spēles par vietu sadalījumu turnīrā no 5. – 10.vietai notiks plkst. 11:00, savukārt cīņas par bronzu un turnīra „Tallinn Season Starter” titulu norisināsies plkst. 14:00.

Bez šiem diviem vīriešu turnīriem, Kanādā, Vinipegā šajā nedēļas nogalē norisināsies arī jaukto pāru kērlinga turnīrs „Canad Inns Mixed Doubles Classic”, kurš pirmo gadu iekļauts pasaules kērlinga tūres (WCT) kalendārā. Šis turnīrs piedāvā sekot līdz spēcīgām jaukto pāru komandu spēlēm tiešraidē: https://www.youtube.com/watch?v=sUH...

Junkers Bosch/Smilga komandas spēļu grafiks "Baden Masters" apļa turnīra kārtā:

01.09. (pēc Latvijas laika)
11:30 - F.Atingers (Šveice)
22:00 - A.Štukaļskijs (Krievija)
02.09. (pēc Latvijas laika)
11:30 - S.Vezs (Spānija) – TIEŠRAIDE
17:00 - K.Lindstrēms (Zviedrija)

R.Gulbja komandas spēļu grafiks „Tallinn Season Starter” apļa turnīra kārtā:

01.09. (pēc Latvijas laika)
08:00 – A.Vesterbergs (Zviedrija)
14:00 – A.Jeremins (Krievija)
20:00 – M.Krauze (Dānija)
02.09. (pēc Latvijas laika)
17:00 – M.Vlasovs (Igaunija)

M.Trukšāna komandas spēļu grafiks „Tallinn Season Starter” apļa turnīra kārtā:

01.09. (pēc Latvijas laika)
11:00 – K.Brīss (Skotija)
17:00 – B.Jungens (Šveice)
02.09. (pēc Latvijas laika)
08:00 – Dž.Ostrovskis (Dānija)
20:00 – H.Lills (Igaunija)

"Baden Masters" spēles tiešraidē 01.09. pēc Latvijas laika:

14:00 – J.Švallers (Šveice) : A.Kauste (Somija)


19:30 – T.Ulsruds (Norvēģija) : Dž.Retornats (Itālija)

22:00 – F.Atingers (Šveice) : K.Lindstrēms (Zviedrija)

"Baden Masters" spēles tiešraidē 02.09. pēc Latvijas laika:

11:30 – K.Smilga (Latvija) : S.Vezs (Spānija)


14:45 – J.Van Dorps (Nīderlande) : P.Dekruzs (Šveice)

21:00 – Ceturtdaļfināls

"Baden Masters" spēles tiešraidē 03.09. pēc Latvijas laika:

10:00 – Pusfināls


14:30 – Fināls


Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.