Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Vīriešu kērlinga izlasei viens panākums četrās spēles "Baden Masters"

Vīriešu kērlinga izlasei viens panākums četrās spēles "Baden Masters"
Latvijas vīriešu kērlinga izlase
Publicitātes foto

Latvijas vīriešu izlase šīs sezonas pirmajā ārvalstu turnīrā "Baden Masters", kas no 28. līdz 30. augustam notika Bādenē (Šveice), ieņēma dalītu 13. vietu 20 komandu konkurencē.

Mūsu puiši bija ielozēti D grupā. Pirmajā spēlē pret "Hess" (Šveice) tika piedzīvots zaudējums 3:8, savukārt otro spēli pret "Keller" (Šveice) izdevās uzvarēt ar 8:3. Turpinājumā tika piedzīvoti vēl divi zaudējumi - 2:6 pret "Brewster" (Skotija) un 5:8 pret "O’Connor" (Kanāda), tādējādi ar vienu panākumu četrās spēlēs ieņemot pēdējo piekto vietu grupā.

No šīs grupas ceturtdaļfinālam kvalificējās "Keller" (uzvaras divās grupas spēlēs, izstājās ceturtdaļfinālā) un "Brewster" (uzvaras visās četrās grupas spēlēs, tiekot līdz finālam). Par turnīra uzvarētājiem kļuva "Edin" (Zviedrija), kas tikai pēc papildrādītājiem izkļuva no savas grupas, bet finālā ar 6:4 pārspēja "Brewster".

"Baden Masters" ir Eiropas kērlinga čempionu tūres augstākās klases ("CCT Masters") posms. Šogad Bādenē bija pulcējušās visas labākās Eiropas kērlinga komandas, tajā skaitā Eiropas 2014. gada čempionāta finālisti "Edin" (Zviedrija) un "Ulsrud" (Norvēģija). Kopējais turnīra balvu fonds ir 33 tūkstoši Šveices franku (30,6 tūkstoši eiro), no kuriem uzvarētājs saņēma trešo daļu.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, kas notiks 2015. gada 20.-28. novembrī Esbjergā, Dānijā, Latvijas vīriešu izlase piedalīsies arī pārējos "CCT Masters" posmos: "Swiss Cup Basel", "Curling Masters Champéry" un "Edinburgh International Curling Championships". Plašāk par šo sacensību seriālu: Home - Curling Champions Tour

Latvijas vīriešu izlases sastāvs: Ritvars Gulbis, Normunds Šaršūns, Aivars Avotiņš, Artūrs Gerhards, Raivis Bušmanis. Treneris: Roberts Krusts.

Informāciju sagatavoja:
Artis Zentelis,
Latvijas Kērlinga ​​​​asociācij​​as ģenerālsekretārs