Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Maklarens par Krievijas sodīšanu: "Jāpiemēro kāda kolektīvā sankcija"

Maklarens par Krievijas sodīšanu: "Jāpiemēro kāda kolektīvā sankcija"
Ričards Maklarens
Foto: AFP / sport-express.ru

5. decembrī Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) lems par Krievijas iespējām piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Viens no dopinga skandālu vadošajiem izmeklētājiem, pieredzes bagātais sporta jurists Ričards Maklarens sarunā ar krievu reportieri atklāj, ka, viņaprāt, sankcijas jāpiemēro ne tikai konkrētajiem sportistiem, kuri tika pieķerti antidopinga noteikumu pārkāpumos.

Kā jau ziņots, 2016. gada 18. jūlijā WADA neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja ziņojumu jeb izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu ne tikai Soču olimpiskajās spēlēs, bet arī vasaras sporta veidos. Pēc tam SOK izveidoja vēl divas komisijas, lai turpinātu vākt pierādījumus. Šī darba rezultātā patlaban Krievijas sportistiem atņemtas jau 11 medaļas no Soču olimpiskām spēlēm.


Kāds ir jūsu viedoklis - SOK ir jāļauj Krievijas komandai piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs?
- Manuprāt, šeit jāpiemēro kāda kolektīvā sankcija. Ļoti grūti pateikt, kāda tieši, bet paldies Dievam, ka par to jālemj SOK, nevis man.

Ko jūs domājat ar "kolektīvo sankciju"? Jāatņem karogs un himna?
- Domāju, ka sankcijas jāpiemēro ne tikai konkrētajiem sportistiem, kuri tika pieķerti antidopinga noteikumu pārkāpumos.

Ja šajās olimpiskajās spēlēs tomēr skanēs Krievijas himna un tiks pacelts karogs, tad to jūs uzskatīsiet par zaudējumu?
- Olimpiskajās spēlēs nacionālā himna un karogs ir ļoti svarīgas sastāvdaļas, apbalvošanas ceremoniju neatņemami atribūti. Nezinu, kas tieši būtu jādara šajā situācijā. Lai lemj SOK, kā būs Phjončhanā.

_________________________

Atgādinām, ka pirms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm tika piemērots kolektīvās atbildības princips, liedzot piedalīties daudziem Krievijas sportistiem, kuri nebija pieķerti antidopinga noteikumu pārkāpumos.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru


, 2017-11-30 14:14, pirms 6 gadiem
Jautājumi ir atklāti izaicinoši, tur intervētāju interesēja nevis atbildes, bet iespēja izraisīt skandālu.
, 2017-11-30 14:28, pirms 6 gadiem
Pēdējās dienās vairāki noņemti no trases, tas ir ievads SOK lielajam lēmumam.
, 2017-11-30 15:01, pirms 6 gadiem
Kāpēc Baham vienkārši neieviest indulģences? Par katru pielaisto Krievijas sportistu SOK prezidenta privātajā kontā ieskaita n miljonus dolāru. Drīkst maksāt arī ar Gazprom akcijām un citiem aktīviem. Legalizēt arī caurumus sienās un urīna bankas, vienkārši aplikt ar nodevām. Sapuvušajai organizācijai tāds zālamana lēmums dikti piestāvētu!
, 2017-11-30 15:18, pirms 6 gadiem
Gaidām 5 decembri kad Krieviju pilnībā noņems no gaidāmās Olimpiādes
, 2017-11-30 16:51, pirms 6 gadiem
Tā kā daļējs liegums piedalīties Rio spēlēs krieviju nav vedis pie prāta,tad nekas neatliek kā pilnīgi aizliet krievijai piedalīties ziemas OS.
, 2017-11-30 17:33, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Gaidām 5 decembri kad Krieviju pilnībā noņems no gaidāmās Olimpiādes
nedaudz žēl tīros krievus... Biatlonā Šipuļins vispār nost no Krievijas komandas trenējās. Principā Biatlons daudz zaudētu no intrigas vidokļa, ja krievi izkristu.. Protams, ka Es esmu par Rastorgujevu un citiem rietumniekiem, bet no skatāmības viedokļa.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.