Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

SOK decembrī izlems par Krievijas pielaišanu 2018. gada olimpiskajām spēlēm

SOK decembrī izlems par Krievijas pielaišanu 2018. gada olimpiskajām spēlēm
Tomass Bahs, SOK prezidents
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās olimpiskā komiteja (SOK) paziņojusi, ka līdz decembra sākumam paredz divu izmeklēšanas komisiju rezultātu iesniegšanu, kas ļaus piektajā līdz septītajā decembrī gaidāmajām izpildkomitejas sēdē izlemt par Krievijas izlases pielaišanu Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Divas WADA norīkotās komisijas savu izmeklēšanu par Krievijas izlases sistemātiskiem pārkāpumiem aizliegto vielu lietošanā un pierādījumu slēpšanā sāka pirms vairāk nekā gada. SOK paredz, ka šīs komisijas nākamā mēneša laikā būs gatavas likt galdā savus pētījumus, kas palīdzēs pieņemt lēmumu Krievijas sakarā.

Krievijas sportistu nepielaišanu 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm pieprasījušas vairākas nacionālās anti-dopinga nodaļas, ieskaitot Latviju. SOK gan paudusi nosodījumu par šīm publiski izteiktajām prasībām: „Uzskatām to par nepieņemamu, ka publiski tiek pieprasīja konkrētas sankcijas, kamēr abas komisijas vēl turpina savu izmeklēšanas darbu.”

Abas minētās komisijas tika izveidotas pēc Kanādas profesora Ričarda Maklārena ziņojuma, ka Soču olimpiādē tikušas apmainītas Krievijas sportistu dopinga analīzes. Maklārens vēstīja, ka šajā valsts atbalstītajā krāpšanā piedalījušies vairāk nekā tūkstoš Krievijas sportistu.

Izmantotie resursi:
https://www.usatoday.com/story/spor...


, 2017-10-30 23:35, pirms 6 gadiem
Tad kas tur beigās sanāca ar to ziņojumu? Paziņoja vainīgos bet medaļas neatņēma?
, 2017-10-30 23:39, pirms 6 gadiem
Soču spēles man visvairāk paliks atmiņā ar Tretjakova četriem starta ieskrējieniem. Krāpnieki!!!
, 2017-10-31 01:33, pirms 6 gadiem
Nu kāda jēga? Tad būtu tas pats, kas no visām filmām visus ļaunos izņemt ārā...😃 Garlaicīgi būs...
, 2017-10-31 09:55, pirms 6 gadiem
Lai kā man tas nepatiktu, bet krievi šoreiz ir jālaiž uz spēlēm ar visu dopingu...
Krievi un ķīnieši ir vienīgie, kuri var mēģināt ZKoreju atturēt šo spēļu izgāšanu un nenotikšanu..
Kāpēc tas Kims visu šo gadu tur spridzina kodolus, raida raķetes un draud USA?...tak vienkārši zin, ka viņam līdz olimpiādei par to nekas nebūs!...jebkurš militārs konflikts ar ZK nozīmē, ka olimpiādes nebūs...lūk, Kims to izmanto...
Ja olimpiādē nebūs krievi, tad nav vēl viena apstākļa, kas atturētu no konflikta...paši krievi būtu ieinteresēti uz mazu kariņu, lai olimpiāde nenotiktu...
Krievu lozungs būs - ja mūsējie nebrauc, tad nebrauks neviens!
Šaura bezizeja ar tiem krievu dopingotājiem...
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.