Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportistiem dalībai Soču olimpiādē piešķir 413 347 latus

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas sportistiem dalībai Soču olimpiādē piešķir 413 347 latus
Martins Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotā un virzītā pieprasījuma Ministru kabineta sēdē šodien tika pieņemts lēmums piešķirt finasējumu no valsts budžeta programmas „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” 413 347 latu apmērā, lai nodrošinātu Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas nacionālās vīriešu hokeja izlases sportistu sagatavošanās procesu 2014.gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos, informē ministrijas mājas lapa.

“Pēdējā laikā mūsu sportisti ir sagādājuši ļoti daudzus patīkamus brīžus līdzjutējiem un izcīnījuši arī medaļas. Profesionālie sportisti ir ne tikai piemērs jaunajai paaudzei un sportistiem junioriem, ar savu darbību viņi popularizē veselīgu dzīves veidu, bet ar saviem panākumiem pasaules līmeņa sacensībās nes Latvijas vārdu pasaulē. Tāpēc valstij jānodrošina, ka mūsu komanda var pienācīgi sagatavoties Sočiem,” uzsver izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

“Lai sistēmiski un plānoti atbalstītu mūsu sportistus un visu sporta nozari, būtu jāpanāk, ka līdzekļi sportistu dalībai sacensībās, kā arī apbalvojumiem par augstajiem sasniegumiem tiek savlaicīgi plānoti bāzes budžetā. Diemžēl pašlaik tas pārsvarā notiek, pieprasot finansējumu no līdzekļiem neparedzētājiem gadījumiem, kas nav pareiza prakse,” uzskata ministrs.

„21. ziemas olimpiskajās spēlēs Latviju Sočos pārstāvēs visu laiku spēcīgākā komanda ar spilgtiem komandas līderiem, kas būs nopietni konkurenti ikvienas valsts sportistiem un cīnīsies par augstām vietām pasaules sporta elitē. Turklāt Latviju jau ceturto reizi Olimpiskajās spēlēs pārstāvēs hokeja valstvienība. Tieši tāpēc valsts finansiālais atbalsts šobrīd ir ļoti nozīmīgs, jo tas garantē sportistu pilnīgāku sagatavošanās programmu, nodrošinot dalību pirmsolimpiskajā treniņu nedēļā jau Sočos, kā arī veicot hokeja izlases dalību valstvienību pārbaudes spēlēs un nodrošinot spēlētāju līgumu apdrošināšanu," norāda Latvijas olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs un olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers.

SIA „Latvijas Olimpiskā vienība” un biedrībai „Latvijas Hokeja federācija”, lai nodrošinātu Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas nacionālās vīriešu hokeja izlases sportistu pilnvērtīgu un konkurētspējīgu sagatavošanos 2014.gada gaidāmajām Ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos, bija nepieciešami papildu 294 187 lati un 119 160 latu.

Informāciju sagatavoja Izglītības un zinātnes ministra padomniece komunikācijas jautājumos Una Ahuna-Ozola.

Izmantotie resursi:
izm.gov.lv

  +6 [+] [-]

, 2013-07-30 17:02, pirms 11 gadiem
līdzekļi no neparedzētiem gadījumiem - njā, OS tiešām ir neparedzēts gadījums

kāds gudrs cilvēks var pateikt cik liela vai maza tā nauda ir uz OS?!

  +2 [+] [-]

, 2013-07-30 17:26, pirms 11 gadiem
Nu ja to naudu ieguldītu sportu veidos, kur ir kaut mazāk cerība uz medaļu, tad jau būtu okey, bet sadalot to uz visiem sporta veidiem nekas dižs nav bet vismaz kaut kāda nauda, nav visa jāsavāc no sponsoriem un radiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-07-30 18:42, pirms 11 gadiem
ARAGONS-BREIVIKS rakstīja: kadiem vel "visiem sporta veidiem"? kartejais bimbambolists? HOKEJS PARI VISAM! VISU NAUDU HOKEJAM!!! NOST AR BASKETBOLA LOBIJU!!!
ieteiktu tev apskatīties cik sporta veidos Sočus Latvija tiks pārstāvēta, hokejā varētu visu naudu iegūldīt, bet jēga no tā nekāda, par naudu talantu nevar nopirkt, labāk tad jaunajiem to naudu attīstībai būtu iedevuši!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-07-30 21:06, pirms 11 gadiem
Dumji...
dale rakstīja: Nost ar hokeju,visu naudu bobiem,skeletiem un Silovam!

     [+] [-]

, 2013-08-02 18:49, pirms 11 gadiem
Ahreņetj. 100K eirorubļu mēnesī. Latvija ir bagāta valsts.