Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas ratiņkērlinga čempionātā startēs divas komandas

Linda Mangale
Linda Mangale

Šajā sezonā ratiņkērlingā tika sasniegti vēsturiski nozīmīgi panākumi. Lai tos pārspētu nepieciešams noskaidrot, kura Latvijas komanda tad kļūs par nākamās sezonas izlasi. Tāpēc no 1. līdz 3.aprīlim Kērlinga hallē Rīgā norisināsies Latvijas čempionāts ratiņkērlingā.

Šogad čempionātā augstas likmes, jo Latvijas čempions nodrošinās tiesības būt par Latvijas izlasi 2019./2020. gada sezonā, kā arī pārstāvēt valsti 2020.gadā Šveices pilsētā Vetcikonā notiekošajā pasaules ratiņkērlinga čempionātā A divīzijā.

Pagājušajā gada novembrī Latvijas izlase ar skipu Poļinu Rožkovu priekšgalā B divīzijā izcīnīja 3.vietu, kas ļāva kvalificēties pasaules A divīzijas čempionātam šī gada martā. Tajā viņiem izdevās lielisks sākums, kas veicināja Latvijas palikšanu augstākajā divīzijā arī nākamajā gadā.

Līdz ar to cīņa Latvijas čempionātā starp šīs sezonas Latvijas izlases komandu Kērlinga klubs “Rīga”/Rožkova un Paralimpiskā kērlinga apvienība “Alliance”/Dimbosviks solās būt intriģējoša. Tiklīdz kāda komanda izcīnīs trīs uzvaras, sacensības vairs netiks turpinātas.

Pagājušajā gadā bija nepieciešamas trīs spēles, lai noskaidrotu uzvarētāju. Vai šogad augstā likme radīs liekāku uztraukumu un spriedzi uz ledus? To uzzināsim jau nākamās nedēļas sākumā. Spēlēm varēs sekot līdzi arī video tiešraidē.

Komandu sastāvi:

KKR/Rožkova: Ojārs Briedis, Agris Lasmans, Sergejs Djačenko, Poļina Rožkova, Vita Miezīte, treneris Arnis Veidemanis.
Alliance/Dimbovskis: Gaļina Pavlova, Jurijs Volgins, Aleksandrs Vitohins, Aleksandrs Dimbovkis, treneris Kirils Savuškins.

Spēles būs pieejamas tiešraidē Latvijas Kērlinga asociācijas YouTube kontā: https://www.youtube.com/channel/UC5...
Spēļu rezultāti: Curling.Lv

Sacensības norisinās ar Latvijas Paralimpiskās komitejas un Latvijas Kērlinga asociācijas atbalstu.