Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Valdība gatavojas piešķirt 680 000 eiro prioritārajiem ziemas sportiem

Valdība gatavojas piešķirt 680 000 eiro prioritārajiem ziemas sportiem
O.Melbārdis (pa kreisi), M.Dukurs (pa labi)
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Ministru prezidenta vadītā Latvijas Nacionālā sporta padome šodien nolēma virzīt skatīšanai Ministru kabinetā jautājumu par finansējuma piešķiršanu pieciem sporta veidiem - bobslejam, skeletonam, kamaniņu sportam, biatlonam un hokejam.

Apspriežot sporta veidu tehniskā atbalsta programmu, gatavojoties Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm, tika nolemts virzīt valdībā jautājumu par finansējuma piešķiršanu tās realizācijai 680 tūkstošu eiro apmērā. Tā paredzēta bobslejam, skeletonam un kamaniņu sportam - prioritāri atbalstāmiem ziemas sporta veidiem, kur ir visaugstākais potenciāls izcīnīt medaļas.

Kā jau ziņots, 2014. gada olimpiskajās spēlēs skeletonists Martins Dukurs ieguva sudraba medaļu, Oskara Melbārža bobsleja četrinieks izcīnīja sudrabu, kamaniņu divnieks Andris Šics un Juris Šics tika pie bronzas, un arī Latvijas kamaniņu izlase nokļuva uz trešā pakāpiena. Tiek lēsts, ka arī 2018. gada spēlēs mūsu lielākās cerības saistāmas ar šiem sporta veidiem.

Ministru prezidents Māris Kučinskis norāda, ka atbalsts šiem sporta veidiem ir nepieciešams, ņemot vērā, ka runa ir ne tikai par sportistu atbalstīšanu, bet arī par valsts tēla spodrināšanu. "Šeit vairs nav runa tikai par atbalstu sportam - gan bobslejistiem, skeletonistiem un kamaniņu braucējiem, gan arī biatlonistam Andrejam Rastorgujevam ir lielas izredzes gūt augstus rezultātus olimpiskajās spēlēs, un tas nozīmē labu atpazīstamību valstij," saka Kučinskis.

Tāpat tika nolemts virzīt valdībā jautājumu par finansējuma piešķiršanu 150 tūkstošu eiro apmērā valsts programmai "Sports", šos līdzekļus paredzot Latvijas hokeja izlases startu nodrošināšanai pasaules čempionātos.

Abos gadījumos par finansējuma piešķiršanu jālemj Ministru kabinetam.

Izmantotie resursi:
Andrejs Vaivars / mk.gov.lv


, 2017-03-30 14:16, pirms 7 gadiem
Pirmkārt, kā tur iederas hokejs?

Otrkārt, vai šis ir papildu finansējums jau esošajam? Vai tikai figūru pārbīdīšana, kas gan šajā gadījumā varbūt pat nav sliktākais gadījums.
, 2017-03-30 18:38, pirms 7 gadiem
Ja piesauc OS, tad hokejs piekabināts nevietā, bet kkā jau jāizdabā veprītim.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.