Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Šodien Rīgā sāksies starptautisks jaukto pāru kērlinga turnīrs

Linda Mangale
Linda Mangale

Šodien Rīgā sāksies starptautisks jaukto pāru kērlinga turnīrs
K.Norīna/P.Norīns
„LODE Latvian Mixed Doubles Curling Cup” 2016 uzvarētāji

Kērlinga nedēļas nogale iesāksies ar diviem CCT (Curling Champions Tour) turnīriem no Latvijas un Skotijas, bet sestdien aizsāksies pasaules kērlinga čempionāts vīriešiem.

Šodien 30.martā, ar pirmo spēli plkst. 12:00 Rīgā sāksies „LODE Latvian Mixed Doubles Curling Cup” jaukto pāru kērlinga turnīrs, kuru jau otro gadu rīko sadarbībā ar Curling Champions Tour (CCT). Turnīrs norisināsies Kērlinga hallē no 30.marta līdz 2.aprīlim.
Šogad uz cīņu par otro „LODE Latvian Mixed Doubles Curling Cup” titulu pulcējušās 16 spēcīgas Eiropas jaukto pāru komandas. No tām A.Brizgalovas/A.Krušeļņickija komanda no Krievijas ir pašreizējie pasaules čempioni, kuriem šis turnīrs ir kā sagatavošanās posms, lai aizstāvētu čempionu titulu pasaules jaukto pāru čempionātā, kurš norisināsies Letbridžā, Kanādā (22. – 29.aprīlis). Turnīrā piedalīsies arī bijušie pasaules vicečempioni I.Šekerezas/G.Nagi komanda no Ungārijas. Varēsim sekot līdz 8 nacionālo izlašu komandām, kuras pārstāvēs savu valsti pasaules jaukto pāru čempionātā, tai skaitā arī S.Blumbergas/A.Bremaņa komandai no Latvijas. Bez šīs Latvijas komandas turnīrā piedalīsies E.Regžas/R.Freidensona, S.Jeskes/R.Jeskes un D.Regžas/A.Regžas komandas.
Visas komandas ir sadalītas divās apakšgrupās. Pirmo spēļu rezultāti noteiks tālāko izspēli. Turnīra pusfināla spēles tiks aizvadītas svētdien, plkst. 11:15, savukārt cīņa par uzvarētāja titulu un 3.vietu notiks plkst. 15:45.
Spēles klātienē Kērlinga hallē, Biķernieku iela 121H var nākt skatīties bez maksas.

Spēļu grafiks: SCHEDULE | LMDCC
Rezultātiem iespējams sekot līdz: Results & Live Scores | LMDCC
Tiešraides video no halles: KērlingaHalle.lv – Tiešraide

Šogad „City of Perth Ladies International Championship” sieviešu turnīrs Pērtā, Skotijā pulcēs 24 komandas no Somijas, Kanādas, Šveices, Zviedrijas, Anglijas, ASV, Polijas, Japānas un Skotijas. Šis turnīrs notiks jau otro gadu, kur dalībnieku vidū būs sešas spēcīgas komandas no Kanādas, bijušās pasaules čempionu komandas B.Felčere (Šveice) un E.Murheda (Skotija), kā arī S.Tirinzoni komanda no Šveices, kas pēc pasaules ranga šajā sezonā ierindojas 4.vietā, visaugstāk no visām komandām, kuras piedalās šajā turnīrā. Nesen E.Murhedas komanda atgriezās no pasaules sieviešu kērlinga čempionāta ar bronzas medaļām. Mājas arēnā viņa centīsies pierādīt, ka ir TOP komanda un aizstāvēt savu pagājušajā gadā izcīnīto turnīra „City of Perth Ladies International Championship” titulu. Neviena komanda no Latvijas šajā turnīrā nepiedalās.

Sestdien pasaules kērlinga čempionātu uzsāks vīriešu komandas. Tas norisināsies no 1. – 9.aprīlim Edmontonā, Kanādā. Nedēļas garumā 12 komandas vispirms sacentīsies apļa turnīrā, lai noskaidrotu četras labākās, kuras cīnīsies izšķirošajās spēlēs par pasaules čempiona titulu. Šogad čempionātā piedalīsies ASV, Itālija, Japāna, Kanāda, Krievija, Ķīna, Nīderlande, Norvēģija, Skotija, Šveice, Vācija un Zviedrija. Debiju pasaules čempionātā piedzīvos J.van Dorpa vadītā Nīderlandes izlase un S.Valštada Norvēģijas izlase, kā arī B.Gušu komandai šī būs pirmā reize pasaules čempionātā, lai gan augsta līmeņa sacensību pieredze, tāda kā Olimpiskās spēles, šai komandai ir. Savukārt Skotijas D.Mērdoha un Zviedrijas N.Edina komandas var lepoties jau ar diviem pasaules čempiona tituliem katrai.
Šis čempionāts visām komandām būs kā pēdējais, kurā varēs iegūt Olimpisko spēļu kvalifikācijas punktus, lai iekļūtu to komandu vidū, kuras piedalīsies 2018.gada Olimpiskajās spēlēs Korejā.
Spēles no šī čempionāta ar komentāriem angļu valodā būs iespējams skatīties Pasaules Kērlinga Federācijas YouTube kanālā: https://www.youtube.com/WorldCurlingTV .
Tiešraižu saraksts atrodams: Ford World Men's Curling Championship 2017 -...

LODE Latvian Mixed Doubles Curling Cup (Curling Champions Tour)

Datums: 30.marts - 2.aprīlis
Komandu skaits: 16
Latvijas komandas: S.Blumberga/A.Bremanis; E.Regža/R.Freidensons; S.Jeske/R.Jeske; D.Regža/A.Regža
Pagājušā gada uzvarētājs: K.Norīna/P.Norīns (Zviedrija)
Naudas balva: 500 EUR
Mājas lapa: Curling Champions Tour http://kerlingahalle.lv/lmdcc/

City of Perth Ladies International Championship (Curling Champions Tour)

Datums: 30.marts - 2.aprīlis
Komandu skaits: 24
Pagājušā gada uzvarētājs: E.Murheda(Skotija)
Naudas balva: 16000£
Mājas lapa: Curling Champions Tour https://perthladiescct.com/

World Men`s Curling Championship (World Curling Federation)

Datums: 1. - 9.aprīlis
Komandu skaits: 12
Pagājušā gada uzvarētājs: K.Koe (Kanāda)
Mājas lapa: Ford World Men's Curling Championship 2017