Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Latvijas kērlingisti finālos zaudē un paliek otrie Rīgā un Tallinā

Latvijas kērlingisti finālos zaudē un paliek otrie Rīgā un Tallinā
Mārtiņa Trukšāna komanda
“WCT Tallinn Mens Challenger 2019” - 2.vieta
No kreisās: Sandris Buholcs, Arnis Veidemanis, Jānis Klīve, Mārtiņš Trukšāns

Sieviešu komandas no 27. līdz 29.septembrim Rīgā cīnījās par “Riga International Curling Challenge 2019” turnīra titulu, Igaunijas komandai uzvarot JKK/Stašas-Šaršūnes komandu ar 9:6. Tajā pat laikā Tallinā, Igaunijā vīri noskaidroja Pasaules kērlinga tūres (PKT) posma “WCT Tallinn Mens Challenger 2019” uzvarētāju. Arī šeit finālā mūsu komanda, Mārtiņa Trukšāna vadībā, kapitulēja, atzīstot soma Jermu Pollanena komandas pārākumu ar 3:7.

PKT posmu Tallinā uzsāka 15 komanda, tostarp trīs mūsējās – “Team Truksans”, “Team Regza” un “Team Smilga”. Vistālāk no visām tika Trukšāna komanda. Lai gan, uzsākot grupu turnīru, pirmā spēle tika zaudēta, tomēr visās nākamajās tika gūtas uzvaras, kas deva iespēju turpināt cīņu ceturtdaļfinālā. Tur pārliecinoši (9:4) tika pārspēti šveicieši, bet pusfinālā sīvā cīņā, nozogot punktus divos pēdējos endos, izdevās tikt galā ar Dānijas komandu (5:3).

Finālā Trukšāna komanda vēlreiz tikās ar Pollanena komandu no Somijas, pret kuriem tika gūts vienīgais zaudējums. Šoreiz spēle tika uzsākta veiksmīgāk, nozogot divus punktus pirmajā endā. Turpinājumā somi pārņēma vadību, ko mūsējiem neizdevās atspēlēt. Gala rezultātā tas noveda pie otra zaudējuma (3:7) šai pašai komandai, kura kļuva par “WCT Tallinn Mens Challenger 2019” turnīra titula ieguvēju.

Trešo vietu izcīnīja Mikela Krauzes komanda no Dānijas, kura ar 6:3 uzveica Vācijas Marka Muskatevica komandu.

Ar divām uzvarām četrās spēlēs arī Anša Regžas komandai izdevās tikt sacensību ceturtdaļfinālā. Tas viņiem izvērtās gaužām neveiksmīgs, jo ar 0:8 nācās atzīt sakāvi pret šī turnīra 3.vietas ieguvējiem Krauzi no Dānijas.

Visvājāk šo turnīru aizvadīja Kārļa Smilgas komanda, kura vistuvāk uzvarai bija pašā pirmajā turnīra spēlē, zaudējot ekstra endā. Diemžēl četri zaudējumi grupu turnīrā liedza pacīnīties par ko vairāk.

“Riga International Curling Challenge 2019” sacensības sieviešu komandas uzsāka divās grupās pa četrām. Divas labākās no katras grupas nodrošināja vietu pusfinālā. Vienā no tiem tikās Latvijas komandas JKK/Staša-Šaršūne un junioru SK OB/Stabulniece. Šajā duelī pieredzējusī Stašas-Šaršūnes komanda bija pārāka ar 9:4. Savukārt otrajā pusfinālā pieci punkti sestajā endā Marjes Tūrmanes komandai no Igaunijas palīdzēja izcīnīt uzvaru ar 8:5 pār Ksenijas Pikalovas (Krievija) vadīto komandu.

Spēle par 3.vietu noritēja visai spraigi, jo pēc pus spēles uz tablo neizšķirts. Sestajā endā Stabulnieces nozagtie trīs punkti deva viņām pārsvaru ar 7:2, ko Pikalova vairs nespēja atspēlēt pēdējos divos endos. Spēle noslēdzās ar 7:5 Stabulnieces komandas labā, kas ļāva juniorēm izcīnīt augsto 3.vietu “Riga International Curling Challenge 2019” turnīrā.

Fināla cīņas trešais ends izrādījās neveiksmīgs Stašas-Šaršūnes komandai, jo pretinieces viņām nozaga četrus punktus, panākot 7:2 vadību. Lai gan pēc piektā enda mūsējām izdevās pietuvoties līdz -2, tomēr Tūrmane iekrāto pārsvaru neizsēja un beigās panāca uzvaru ar 9:6, kā arī godam nopelnītu “Riga International Curling Challenge 2019” turnīra titulu.

“WCT Tallinn Mens Challenger 2019” visu spēļu rezultāti: https://worldcurl.com/events.php?vi...

“Team Truksans” komandas rezultāti:

Z 2:8 – “Team Pöllänen” (Somija)
U 7:4 – “Team Bukovsky” (Čehija)
U 6:5 – “Team Schnider” (Šveice)
U 10:4 – “Team Lill” (Igaunija)
U 9:4 – “Team Lottenbach” (Šveice) – ceturtdaļfināls
U 5:3 – “Team Krause” (Dānija) – pusfināls
Z 3:7 – “Team Pöllänen” (Somija) – fināls

“Team Regza” komandas rezultāti:

U 9:5 – “Team Veltsman” (Igaunija)
Z 3:10 – “Team Lottenbach” (Šveice)
U 6:5 – “Team Raev” (Kreivija)
Z 5:8 – “Team Krause” (Dānija)
Z 0:8 – “Team Krause” (Dānija) – ceturtdaļfināls

“Team Smilga” komandas rezultāti:

Z 6:8 – “Team Bosek” (Polija)
Z 3:10 – “Team Muskatewitz” (Vācija)
Z 2:6 – “Team Verreycken” (Beļģija)
Z 3:7 – “Team Shalamitski” (Baltkrievija)

/U – uzvara, Z – zaudējums/

“Riga International Curling Challenge 2019” izšķirošo spēļu rezultāti:

9:4 JKK/Staša-Šaršūne – SK OB/Stabulniece /pusfināls/
8:5 “Team Turmann” – “Team Albatross” /pusfināls/
7:5 SK OB/Stabulniec – “Team Albatross” /spēle par 3.vietu/
9:6 “Team Turmann” – JKK/Staša-Šaršūne /fināls/

“Riga International Curling Challenge 2019” kopvērtējums:

1. “Team Turmann” (Igaunija)
2. JKK/Staša-Šaršūne (Latvija 3)
3. SK OB/Stabulniece (Latvija 2)
4. “Team Albatross” (Krievija)
5. “Team Vaicekonyte” (Lietuva)
6. “Team Mača” (Latvija5)
7. JKK/Ieviņa (Latvija 4)
8. NICOLL/Regža (Latvija 1)

Kērlinga klubu atšifrējums:

JKK – Jelgavas kērlinga klubs
SK OB – Sporta klubs „OB”


Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.