Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Saporo kandidēs uz 2030. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Saporo kandidēs uz 2030. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu
Foto: PA Pictures/Scanpix

LETA--AFP. Saporo kandidēs uz 2030.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, trešdien apstiprināja Japānas Olimpiskā komiteja (JOC).

Hokaido salas lielākā pilsēta ziemas olimpiskās spēles uzņēma arī 1972. gadā. Saporo notiks arī 2020. gada Tokijas vasaras olimpisko spēļu sacensības maratonā un soļošanā.

JOC tuvākajās dienās par savu lēmumu informēs Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK). Janvāra sākumā SOK prezidents Tomass Bahs, tiekoties ar Saporo mēru Kacuhiro Akimoto, pauda gandarījumu, ka pilsētas cīnīsies par tiesībām uzņemt 2030. gada olimpiādi.

Saporo pauda vēlmi kandidēt uz 2026. gada olimpisko spēļu rīkošanu, taču diezgan ātri atsauca savu kandidatūru, lai varētu cīnīties par nākamo olimpiādi.

Uz 2030. gada olimpisko spēļu rīkošanu plāno kandidēt arī Soltleiksitija un pat Barselona.

Kā zināms, 2026. gada olimpiskās spēles rīkos Milāna un Kortīna d'Ampeco, kas cīņā par rīkošanas tiesību iegūšanu pārspēja Stokholmas-Ores pieteikumu no Zviedrijas, kas ledus renes sporta veidus plānoja aizvadīt Siguldā esošajā kamaniņu trasē.

Pērnā gada olimpisko spēļu mājvietai Phjončhanai no Dienvidkorejas savulaik rīkot četrgades nozīmīgāko forumu bija tikai divas konkurentes - Minhene (Vācija) un Ansī (Francija), kamēr Ķīnas galvaspilsēta Pekina uzvarēja cīņā par tiesībām rīkot 2022. gada ziemas olimpiskās spēles ar tikai vienu citu pilsētu - Almati no Kazahstānas.