Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Jaukto pāru kērlinga komandas cīnīsies par Latvijas čempiona titulu

Šī gada pēdējais Latvijas čempionāts jau pavisam drīz. No 29.novembra līdz 2.decembrim Latvijas jaukto pāru kērlinga komandas noskaidros spēcīgāko, kā arī tās četras komandas, kuras nākamā gada sākumā piedalīsies pasaules čempionāta Latvijas kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas jaukto pāru čempionātā, kurš norisinās kopš 2007.gada, šogad startēs astoņas komandas, sacensības aizvadot Kērlinga hallē Rīgā, Biķernieku ielā 121h.

Komandas šoreiz nav sadalītas pa grupām, līdz ar to tiks izspēlēta viena apļa turnīra kārta, katrai komandai septiņas spēles. Pēc šīs kārtas četri labākie pāri iekļūs pusfinālā, kur 1.vieta sacentīsies ar 4.vietu, bet 2.vieta ar 3.vietu. Pāru uzvarētāji nokļūs finālā, kur noskaidros šī gada Latvijas čempionu, bet zaudētāji cīnīsies par 3.vietu. Pusfināli sāksies svētdien, 2.decembrī plkst. 10:00, bet cīņas par medaļām plkst. 14:00.

Turklāt komandas, kuras iekļūs čempionāta labāko četriniekā, garantēs sev vietu pasaules jaukto pāru kērlinga čempionāta Latvijas kvalifikācijas turnīrā, kas tiks izspēlēts 2019.gadā no 21. līdz 24.februārim. Pats pasaules jaukto pāru čempionāts nākamgad no 20. līdz 27.aprīlim norisināsies Stavangerā, Norvēģijā.

Šogad dalībnieku vidū pagājušā gada Latvijas čempioni un 2018.gada pasaules čempionātā startējošā Ventspils kērlinga kluba komanda – Santa Blumberga un Ritvars Gulbis, kas arī šogad pretendē uz augstām vietām. Viņiem konkurenci sastādīs pagājušā gada otrās vietas ieguvēji Iluta Linde/Arnis Veidemanis un trešās vietas ieguvēji Dace Regža/Ansis Regža, kā arī spēcīgā Evitas Regžas/Renāra Freidensona komanda. Tā pat šajā čempionātā būs arī debitanti – Jeļizaveta Kirjana/Ruslans Kirjans, bet pārējo komandu sastāvā esošie spēlētāji jau iepriekš startējuši Latvijas čempionātos, tikai citos pāros, izņemot Elgas Bremanes/Andra Bremaņa sen. komanda, kura palikusi nemainīga.

Spēles būs pieejamas tiešraidē Latvijas Kērlinga asociācijas YouTube kontā: https://www.youtube.com/channel/UC5...
Spēļu rezultāti: Curling.Lv
Spēles klātienē Kērlinga hallē visi interesenti var nākt skatīties bez maksas.

Latvijas čempionāta jaukto pāru komandas:

Alliance – J.Kirjana/R.Kirjans
JKK – I.Linde/A.Veidemanis
RKK – D.Zīle/A.Krimskis
RKK – J.Rudzīte/J.Rēdlihs
SK OB – D.Regža/A.Regža
SK OB – E.Regža/R.Freidensons
TKK – E.Bremane/A.Bremanis
VKK – S.Blumberga/R.Gulbis

Kērlinga klubu atšifrējums:

JKK – Jelgavas kērlinga klubs
RKK – Rudzīšu kērlinga klubs
SK OB – Sporta klubs „OB”
TKK – Talsu kērlinga klubs
VKK – Ventspils kērlinga klubs

Čempionātu finansiāli atbalsta Latvijas Sporta federāciju padome un Latvijas Kērlinga asociācija.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.