Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Ratiņkērlingisti noskaidros Latvijas čempionu un paralimpisko spēļu izlasi

Linda Mangale
Linda Mangale

Ratiņkērlingisti noskaidros Latvijas čempionu un paralimpisko spēļu izlasi
Poļina Rožkova

Pavasarī atceltais 2020.gada Latvija ratiņkērlinga čempionāts Kērlinga hallē, Rīgā norisināsies no 28. līdz 30.septembrim, izspēlējot spēles līdz vienas komandas trim uzvarām.

Trešo gadu pēc kārtas par Latvijas ratiņkērlinga čempionu titulu sacentīsies divas komandas – KKR/Rožkova un Alliance/Dimbovskis. Līdz šim Latvijā dominējusi Poļinas Rožkovas vadītā komanda, kura divas reizes – 2019. un 2020.gadā, startēja arī pasaules čempionāta augstākajā divīzijā. Pateicoties veiksmīgajiem panākumiem šajos čempionātos, attiecīgi pa gadiem 9. un 7.vieta pasaulē, Rožkovas komanda nodrošināja Latvijai dalību 2022.gada Pekinas paralimpiskajās spēlēs, kas ir vēsturisks panākums Latvijas kērlingam un arī paralimpiskajam sportam

Lai noskaidrotu, kura tad būs Latvijas izlase gan 2021.gada pasaules A divīzijas čempionātā, kas no 6. līdz 13.martam norisināsies ziemas olimpisko un paralimpisko spēļu kērlinga arēnā Pekinā, Ķīnā, gan arī paralimpiskajās spēlēs, tad abas komandas aizvadīs spēles līdz viena komanda izcīnīs trīs uzvaras.

Ja čempiona tituls atkal nonāks Rožkovas pārziņā, tad viņas vadītā komanda kļūs gan par nākamā gada pasaules čempionāta izlasi, gan paralimpisko spēļu izlasi. Savukārt, ja Aleksandra Dimbovska komanda tiks pie panākuma, tad viņi dosies uz pasaules čempionātu un izcīnīs iespēju sacensties par paralimpisko spēļu izlases godu. Šīs kvalifikācijas sacensības, ja būs nepieciešams, tiks aizvadītas nākamgad no 7. līdz 9.maijam.

Latvijas ratiņkērlinga čempionāta spēles klātienē Kērlinga hallē, Rīgā Biķernieku ielā 121H var apmeklēt bez maksas, kā arī skatīties tiešraidē Latvijas Kērlinga asociācijas YouTube kontā.

Spēļu grafiks: curling.lv
Online spēļu rezultāti: Curling.Lv
Tiešraides: https://www.youtube.com/channel/UC5...

Komandu sastāvi:

KKR/Rožkova: Ojārs Briedis, Agris Lasmans, Sergejs Djačenko, Poļina Rožkova, Diāna Dadzīte, treneris Arnis Veidemanis.
Alliance/Dimbovskis: Gaļina Pavlova, Jurijs Volgins, Aleksandrs Vitohins, Aleksandrs Dimbovskis, Jūlija Pavlovska-Killiane, treneris Kirils Savuškins.

Kērlinga kluba atšifrējums:

KKR – Kērlinga klubs Rīga

Sacensības norisinās ar Latvijas Paralimpiskās komitejas un Latvijas Kērlinga asociācijas atbalstu.