Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kērlinga sezona sāksies Ventspilī, kamēr Rīgā halle vēl slēgta

Linda Mangale
Linda Mangale

Kērlinga sezona sāksies Ventspilī, kamēr Rīgā halle vēl slēgta
Foto: Aivars Ķesteris

Latvijas 2020./2021.gada kērlinga sezona neierasti sāksies Ventspilī, kur no 27. līdz 29.augustam norisināsies starptautiskais kērlinga turnīrs “Ventspils kauss 2020”, piedaloties 24 komandām.

Kērlings, tā pat kā visi citi sporta veidi, bija paņēmis garāku atvaļinājumu, kopš šī gada 13.marta. Covid-19 vīrusa dēļ pagājušās 2019./2020.gada sezonas beigās tika atceltas vairākas sacensības, bet daži čempionāti, kā Latvijas ratiņkērlinga un junioru čempionāts, ir pārcelti uz 2020./2021.gada sezonas sākumu.

Lai arī ar nepacietību tika gaidīta jaunā sezona, kas parasti iesākās ar kērlinga halles atvēršanu, tomēr tehnisko problēmu dēļ 17.augustā tas nenotika. Rīdziniekiem būs vēl jāpagaida līdz septembra sākumam, lai dotos uz ledus, savukārt olimpiskā centra “Ventspils” ledus arēnā jau 19. reizi notiks cīņa par Ventspils kausu. Vienotā konkurencē sacentīsies sieviešu, vīriešu, junioru, senioru, jauktās un ratiņkērlinga komandas ar spēlētājiem no Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.

Komandas sākotnēji pirmās divas spēles aizvadīs divās grupās pa 12. Pēc šīm spēlēm abas grupas tiks apvienotas, lai turpinātu cīņas trešajā spēļu kārtā. Ceturtās un piektās kārtas turnīra spēles pēc pārgrupēšanas notiks Zelta, Sudraba un Bronzas grupās. Tikai labākās astoņas piedalīsies finālturnīrā, lai noskaidrotu “Ventspils kauss 2020” uzvarētāju.

Spēļu grafiks: curling.lv
Online rezultāti: Curling.Lv

Turnīru organizē Ventspils kērlinga klubs, sadarbojoties ar Ventspils pilsētas domes Sporta pārvaldi un Olimpisko centru „Ventspils”. Sacensību norisi finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome, Latvijas Kērlinga asociācija, SIA “I.R.NAMI”.