Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Ventspils kauss kērlingā aizceļo uz Rīgu

Krišs Upenieks

Ventspils kauss kērlingā aizceļo uz Rīgu
''Ostas celtnieks''
Foto: Ventspils kērlinga kluba arhīvs

No 24. līdz 26.augustam Olimpiskā centra ”Ventspils” ledus arēnā notika starptautisks kērlinga turnīrs ”Ventspils kauss 2017”, kurā sacentās 16 komandas ar dalībniekiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas.

Kā ierasts amatieru kērlinga turnīros, vienotā konkurencē cīnījās vīriešu, sieviešu un jauktās komandas. Katra komanda turnīrā aizvadīja piecas spēles. Komandas sacensības uzsāka divās apakšgrupās, bet pēc trīs spēļu rezultātiem komandas tika sadalītas Zelta un Sudraba grupās.

2017.gada Ventspils kausu uz Rīgu aizveda sporta kluba “OB” komanda “Vēja atnestie” (skips Ansis Regža, Pēteris Šveisbergs, Rasa Lubarte, Ivars Černajs), kas izšķirošajā spēlē spēja pārliecinoši uzvarēt Ventspils kērlinga kluba komandu “Ostas celtnieks”, kas, savukārt, līdz finālam bija vienīgā turnīra komanda bez zaudējumiem. Ostas celtnieka vīriem (skips Andris Janbergs, Andris Padrevics, Jānis Birznieks, Renāts Vieško, Dainis Martinsons), lai arī rūgts zaudējums finālā, taču godam izcīnīta otrā vieta, kas divkārtējiem Ventspils čempioniem ir labs panākums starptautiskās sacensībās. Trešo vietu turnīrā izcīnīja Baltkrievijas un Latvijas apvienotā komanda “Minsk”, kurā kopā ar baltkrievu kērlingistiem A.Smotrinu un I.Kozlovski cīnījās Ventspils kērlinga kluba spēlētājas U.Abakauka un R.Šteinberga.

No pārējām ventspilnieku pārstāvētām komandām Zelta grupā, kurā norisinājās cīņa par Ventspils kausu, iekļuva arī komanda “Pērles” (skips Gunta Millere) un junioru komanda “Ice Storm” (skips Markuss Salmiņš), kā arī komanda “Forsarus” (skips Dace Ābelīte), kurā bija apvienojušies Kauņas un Ventspils spēlētāji. Šoreiz labākos rezultātus – 6.vietu sasniedza junioru komanda, un organizatoriem ir liels prieks par plaši pārstāvēto junioru pulku čempionātā – turnīrā startēja četras junioru komandas, kas guva labu pieredzi tālākām sacensībām. Sudraba grupā pirmo vietu izcīnīja Minskas un Ventspils spēlētāju apvienotā komanda “Baltic Mix” (skips N. Rudņitskaja), otrajā vietā komanda “LAT Juniors“ (skips A.Briežkalns), trešajā vietā - Latvijas, Igaunijas un Krievijas apvienotā komanda “Predators” (skips B. Bārzdainis).

Turnīrs notika ar Ventspils pilsētas pašvaldības un Latvijas kērlinga asociācijas finansiālu atbalstu, to jau sešpadsmito reizi organizēja Ventspils kērlinga klubs, sadarbībā ar Olimpisko centru „Ventspils”. Kērlinga spēle nevar izdoties bez laba, īpaši sagatavota ledus, un šogad turnīra dalībnieki bija ļoti apmierināti ar sagatavotā kērlinga ledus kvalitāti, par ko liels paldies halles vadībai un tehniskajam personālam, īpaši ledus meistaram Harijam Šteinmanim, kluba biedriem Andrim Janbergam, Jānim Birzniekam, ieguldīto darbu un entuziasmu.

Pateicoties Olimpiskā centra “Ventspils” atsaucībai, kērlinga turnīra dalībniekiem bija iespēja iepazīties arī ar citām Olimpiskā centra sporta un atpūtas bāzēm – gan izbaudīt petankas spēles garšu Piedzīvojumu parkā, gan relaksēties Pludmales akvaparkā.

Turnīra visi rezultāti skatāmi Latvijas kērlinga asociācijas mājaslapā curling.lv.

Informāciju sagatavoja:
Ventspils kērlinga klubs