Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pasaules senioru kērlinga čempionātā zināmi pusfinālisti

Linda Mangale
Linda Mangale

Pasaules senioru kērlinga čempionātā zināmi pusfinālisti
Skotijas senioru vīriešu izlase
Foto: WCF / Tom Rowland

Šodien, 27.aprīlī pasaules senioru kērlinga čempionātā Zviedrijas pilsētā Esterzundā spēcīgākās komandas uzsāka cīņu par iekļūšanu pusfinālā. Latvijas senioru sieviešu izlase čempionātu noslēdza 9.vietā, bet senioru vīriešu izlase – 18.vietā.

Sieviešu konkurencē pēc pamatturnīra kārtas abu grupu pirmo vietu ieguvējas ASV un Šveice pa taisno iekļuva pusfinālā. Savukārt grupu otrās un trešās vietas sacentās par atlikušajām divām vietām. Pirmajā duelī Kanāda pārspēja Somiju ar 10:6, bet otrajā kvalifikācijas spēlē vietu pusfinālā izcīnīja Zviedrijas izlase, kura ar 6:5 bija pārāka par Skotiju.

Vīriešu konkurencē Šveices, Dānijas, Norvēģijas un Austrālijas izlases kā grupu turnīra līderes automātiski kvalificējās ceturtdaļfinālam. Četras tukšās pusfināla vietas tika sadalītas starp grupu otrajām un trešajām vietām. Šveices pretinieki ceturtdaļfinālā noskaidrojās starp ASV un Somiju, kur pārāka ar 6:2 bija ASV izlase. Dānijai pretiniekos nonāca Zviedrija, kura pārspēja Vāciju ar 7:2. Norvēģiju ceturtdaļfinālā sagaidīja Kanāda, kura ar 5:3 uzvarēja Velsu. Savukārt Austrālija savu pretinieku noskaidroja pēc Skotijas un Jaunzēlandes cīņas, kurā ar 7:4 uzvaru izcīnīja skoti.

Šie četri dueļi tikās vakara spēlē, lai noskaidrotu pusfināla pārus. ASV izlase septiņos endos tika galā ar Šveici (7:3). Tik pat endos noslēdzās arī Skotijas un Austrālijas spēle, kur ar 6:4 labāka izrādījās Skotija. Kanāda savu spēli pret Norvēģiju uzsāka ļoti pārliecinoši. Lai gan beigās Norvēģijai izdevās spēli izlīdzināt, tomēr ar 6:5 uzvarēja kanādieši. Skandināvu duelī bija nepieciešams ekstra enda, kurā, paņemot vienu punktu ar pēdējo akmeni (7:6), uzvara nonāca Zviedrijas rokās.

Rīt, 28.aprīlī sieviešu un vīriešu pusfināla spēles norisināsies plkst. 10:00 pēc Latvijas laika. Savukārt čempiona tituls un cīņa par bronzas medaļām tiks aizvadīta 15:00 pēc Latvijas laika.

Latvijas izlasēm čempionāta pamatturnīrā pietrūka tikai nedaudz, lai turpinātu cīņu izslēgšanas spēlēs. Ar četrām uzvarām septiņās spēlēs Latvijas senioru sieviešu izlase pasaules čempionātu noslēdza 9.vietā 15 komandu konkurencē. Latvijas senioru vīriešu izlase ierindojās 18.vietā 28 komandu konkurencē, čempionāta sešās spēlēs izcīnot trīs uzvaras.

Rezultātiem var sekot līdzi turnīra mājas lapā: worldcurling.org

Latvijas sieviešu senioru izlase: Maija Prozoroviča, Dace Regža, Dace Zīle, Elēna Kāpostiņa (skips), treneris Ansis Regža
Latvijas vīriešu senioru izlase: Modris Vītoliņš, Aivars Purmalis, Jānis Rēdlihs, Ansis Regža (skips), trenere Dace Regža

Pusfināli:

ASV : Kanāda - sievietes
Šveice : Zviedrija - sievietes
ASV : Zviedrija - vīrieši
Skotija : Kanāda - vīrieši

Latvijas izlašu startu pasaules čempionātā atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija, Latvijas Kērlinga asociācija.