Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Nepārspētā Kanādas sieviešu kērlinga izlase izcīna pasaules čempiona titulu

Linda Mangale
Linda Mangale

Nepārspētā Kanādas sieviešu kērlinga izlase izcīna pasaules čempiona titulu
Kanādas izlase
Pasaules čempionāta uzvarētāja 2017
© WCF / Céline Stucki

Nedēļu ilgais pasaules kērlinga čempionāts sieviešu konkurencē ir noslēdzies. Bez šī notikuma, aizvadītajā nedēļas nogalē Skotijā tika izspēlēts jaukto pāru CCT (Curling Champions Tour) turnīrs un pagājušā gada rudenī aizsāktais 15.atklātais Ventspils čempionāts ir noskaidrojis uzvarētāju.

Pasaules kērlinga čempionāts sievietēm norisinājās Pekinā, Ķīnā no 18. – 26.martam. Pēc deviņu gadu pārtraukuma Kanādas sieviešu izlase izcīnījusi pasaules čempiona titulu, veicot ierakstu vēstures lappusēs kā pirmā komanda kas palikusi nepārspēta sieviešu kērlinga pasaules čempionāta visās spēlēs. Rādot teicamu sniegumu un stabilu spēli, Kanādas izlase ar Reičelu Homanu priekšgalā bez lielām grūtībām finālā uzveica Annas Sidorovas vadīto Krievijas izlasi ar 8:3. Arī Krievijas izlasei šis bija vēsturisks notikums, kļūstot par pirmo Krievijas komandu kas izcīnījusi sudraba medaļas pasaules čempionātā kērlingā sieviešu konkurencē. Bronzas medaļu spēlē tikās pieredzējusī Evas Murhedas komanda no Skotijas ar Anna Haselborgas komandu no Zviedrijas. Turnīra laikā jaunā, daudzsološā Zviedrijas komanda, kurai šis bija pirmais pasaules čempionāts, rādīja kvalitatīvu spēli. Likās, ka finālā spēlēs Kanāda pret Zviedriju. Tomēr pieredzes trūkums šādās sacensībās bija redzams un tas nostrādāja par sliktu Zviedrijas izlasei. Spēlē par bronzas medaļām lai arī Zviedrijas izlase pirmajā spēles daļā bija vadībā, tomēr otrā daļā nervozitāte neļāva pārsvaru noturēt, piekāpjoties E.Murhedas komandai ar 4:6.
Šis čempionāts visām komandām bija kā pēdējais, kurā varēja iegūt Olimpisko spēļu kvalifikācijas punktus, lai iekļūtu to komandu vidū, kuras piedalīsies 2018.gada Olimpiskajās spēlēs Korejā. Kanāda, Krievija, Šveice, Lielbritānija (Skotija), ASV, Zviedrija, Koreja (kā Olimpisko spēļu mājiniece) un Japāna ir tās astoņas sieviešu kērlinga komandas, kuras ir nodrošinājušas sev vietu 2018.gada Olimpiskajās spēlēs. Savukārt Vācija, Čehija, Dānija, Itālija, Ķīna, Somija, Norvēģija un Latvija sacentīsies Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā par pēdējām divām vietām uz Olimpiskajām spēlēm. Šis turnīrs norisināsies Pilzenē, Čehijā no 5. – 10.decembrim.
Spēles no šī čempionāta ar komentāriem angļu valodā atkārtojumā var noskatīties Pasaules Kērlinga Federācijas YouTube kanālā: https://www.youtube.com/WorldCurlingTV

Pasaules čempionāta galīgais vietu sadalījums:

1. vieta – Kanāda
2. vieta – Krievija
3. vieta – Skotija
4. vieta – Zviedrija
5. vieta – ASV
6. vieta – Koreja
7. vieta – Čehija
8. vieta – Šveice
9. vieta – Vācija
10. vieta – Itālija
11. vieta – Ķīna
12. vieta – Dānija

Par pirmajiem „Dumfries International Mixed Doubles” jaukto pāru turnīra uzvarētājiem kļuva K.Norīnas/P.Norīna komada no Zviedrijas, kura finālspēlē ar 7:3 pārspēja komandu no Spānijas I.Garsija/G.Garsija. Šis komandai no Spānijas bija pirmais CCT fināls šosezon. Savukārt 3.vietu izcīnīja mājinieki. Komanda no Skotijas Dž.Maklīrija/L.Maklīrijs šajā cīņā ar 6:3 izrādījās pārāki par A.Brizgalovas/A.Krušeļņickija komandu no Krievijas. No Latvijas šajā turnīrā piedalījās Sporta kluba OB pārstāvētā komanda D.Regža/A.Regža. Turnīrs D.Regžas/A.Regžas komandai neizdevās veiksmīgs. Grupu turnīrā uzvarot vienu spēli un zaudējot četras, komanda diemžēl nekvalificējās turnīra ceturtdaļfinālam un no pamatturnīra izstājās.

Svētdien, 26.martā, Ventspils Ledus hallē notika Ventspils pilsētas 15.atklātā čempionāta kērlingā finālspēles. Čempionāts aizsākās pagājušā gada rudenī un tajā vienotā konkurencē piedalījās gan sieviešu, gan vīriešu, gan jauktās komandas. Spēlē par čempiona titulu un zelta medaļām tikās šīs sezonas regulārā čempionāta uzvarētājas komanda „Pērles” un komanda „Ostas celtnieks”. Finālā ar 6:2 pārāka izrādījās komanda „Ostas celtnieks”, izcīnot čempionu titulu otro gadu pēc kārtas. Savukārt cīņa par bronzu starp komandām „Ventspils novads” un „Lavīna” noritēja līdz pēdējam spēles akmenim, rezultātā ar 6:3 pārāka tomēr izrādījās „Ventspils novada” komanda.

Vietu sadalījums pēc finālspēlēm:

1. vieta – Ostas celtnieks
2. vieta – Pērles
3. vieta – Ventspils novads
4. vieta – Lavīna
5. vieta – VKM
6. vieta – Ice Scream
7. vieta – Ice Storm
8. vieta – Snowflakes

Čempionāta norisi un junioru komandas atbalstīja Ventspils pilsētas pašvaldība, Latvijas kērlinga asociācija un Olimpiskais centrs “Ventspils”.