Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Pasaules kausā slalomā Šladmingā vēsturiska uzvara A.Horošilovam, K.Zvejnieks izstājas

Pasaules kausā slalomā Šladmingā vēsturiska uzvara A.Horošilovam, K.Zvejnieks izstājas
A.Horošilovs traucas pretī pirmajai uzvarai. Foto:AP Photo

Otrdien vakarā Šladmingā (Austrija) Pasaules kausa posmā slalomā 77 dalībnieku vidū Latvijas izlases pārstāvis Kristaps Zvejnieks pirmajā braucienā trases vidusdaļā izstājās. Diemžēl sanāca paturpināt Šladmingas neveiksmju sēriju, jo arī iepriekšējo divos startos tur Pasaules kausa posmos neizdevās tikt pie rezultāta pirmajā braucienā, pirmajā reizē 2012.gadā saņemot diskvalifikāciju, bet otrreiz 2014.gadā izstājoties. Vēsturisku uzvaru, atkārtojot sava tautieša un vārdabrāļa Žirova sasniegumu pirms 34 gadiem, izcīnīja krievs Aleksandrs Horošilovs, turklāt ar iespaidīgu pārsvaru – 1,44 sekundēm (pēdējo reizi tik liels pārsvars starp pirmo un otro vietu bija 2012.gada decembrī Madonnā di Kampiljo, kad uzvarētājs Hiršers par 1,67 sekundēm pārspēja otrās vietas ieguvēju Fēliksu Noiroiteru – aut.piez.).

Svētdien Kicbīlē ar slalomu noslēdzās četras disciplīnas ietverošais pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, Tikai viena diena – pirmdiena – starpā, un jau pasaules kausa turpinājums ar slalomu citā pazīstamā Austrijas vietā Šladmingā. Tā ir pazīstama ar milzīgo skatītāju un līdzjutēju pieplūdumu, kas ierodas, lai klātienē vērotu slaveno nakts slalomu un lai sarīkotu arī grandiozu atmosfēru. Starp citu, tieši Šladmingā Kristaps Zvejnieks pirms trim gadiem janvāra beigās debitēja Pasaules kausa apritē. Šodienas starts bija trešais šajā Austrijas kalnu kūrortā, bet kopumā šajā sezonā šī bija piektā reize visaugstākajā līmenī, līdz ar to pārspējot iepriekšējās divās sezonās uzrādīto piedalīšanos skaitu pasaules kausa posmos, kad bija startēts četrreiz

Pēc Kicbīlē pieļautajām kļūdām un uzrādītā 54.reuzltāta Kristaps Zvejnieks izteicās, ka tas noderēs pieredzei, un optimismu nebija pazaudējis. Šladmingā no 77 dalībniekiem starta numurs bija par kripatiņu augstāk nekā Kicbīlē, un trasē varēja doties no pirmā septiņdesmitnieka ar 69.numuru, kas lielos vilcienos faktiski ir turpat, kur iepriekš. Sākuma daļa līdz pirmajai kontrolatzīmei bija veikta samērā labi, uzrādot 46.laiku un līderim, kas uz pirmās kontrolatzīmes vēl bija norvēģis Henriks Kristofersens, zaudējot 0,93 sekundes Turpinājumā sanāca liela kļūda un, nesasniedzot otro no trim kontrolatzīmēm, mūsu kalnu slēpotājs izstājās.

Līdz ar to trešajā reizē Šladmingā atkal neveicās. Un vispār Austrija pagaidām pasaules kausa posmos K.Zvejniekam nav veiksmīga, jo no līdzšinējiem pieciem startiem tikai vienu reizi, pagājušo svētdien, ir izdevies tikt pie ieskaitīta brauciena. Nebūsim māņticīgi, bet šis Kristapam bija 13. starts slalomā pasaules kausa posmos. Savukārt, divus gadus jaunākajam norvēģim Henrikam Kristofersenam 13.starts pasaules kausa posmos slalomā bija gana veiksmīgs, otrreiz karjerā iekļūstot trijniekā, un tieši Šladmingā pagājušā gadā tobrīd vēl 19 gadus jaunais norvēģis tika pie pirmās uzvaras pasaules kausa posmos.

Taču jāņem vērā, ka svarīgākais jau nav kaut kā, piesardzīgi braucot, tikt līdz finišam, bet gan mēģināt nobraukt savu labāko braucienu, tāpēc tiek riskēts un sanāk arī izstāšanās. Šoreiz arī sniga, padarot beigu galā startējošajiem mīkstāku trasi.

Pēc pirmā brauciena līderpozīcijās bija vienreizēji braucienu veikušais krievs Aleksandrs Horošilovs, kurš pār tuvāko sekotāju vācieti Fēliksu Noiroiteru bija iekrājis milzīgu pārsvaru – 0,79 sekundes. Neskatoties uz to, ka pirmo reizi uzrādīts labākais laiks, gluži par pārsteigumu Horošilova līderpozīcijas nevarētu nosaukt, jo krievu kalnu slēpotājs vairākas reizes ir uzrādījis augstus rezultātus, turklāt pagājušajā svētdienā Kicbīlē viņš bija otrais pēc pirmā brauciena. Pārsteigums drīzāk būtu tik liela atstarpe. Lai arī šad tad viņam gadās atkrist otrajā braucienā, tomēr šosezon viņš ir parādījis, ka var labi nobraukt arī otro braucienu, ko arī izdarīja Šladmingā, neskatoties uz to, ka izjutis lielu spiedienu. Savu pārsvaru divu braucienu summā viņš palielināja gandrīz līdz pusotrai sekundei. Starp citu, Šladminga Horošilovam ir īpaša, jo pilnīgi precīzi pirms sešiem gadiem viņš tur pirmo reizi slalomā iekļuva trīsdesmitniekā un tika uz otro braucienu, iegūstot 25.vietu.

Ļoti veiksmīgi turpina startēt otro vietu ieguvušais itālis Stefano Gross, kuram janvāra mēnesī jau trešais goda pjedestāls, pirms divām ar pusi nedēļām izcīnot arī savu pirmo uzvaru karjerā, bet uz trešo vietu tika nobīdīts Noiroiters (+1,51 s). Kristapa Zvejnieka vienaudzis, arī 1992.gadā dzimušais Linus Strāsers no Vācijas savā septītajā startā pasaules kausā slalomā spēja izcīnīt 5.vietu.

Slaloma kopvērtējumā pārsvaru palielinājis Noiroiters, kurš ar iegūtajiem 540 punktiem tagad jau par 66 punktiem ir priekšā Hiršeram, kurš savā mājas trasē Šladmingā riskanti brauca, bet tomēr palika tikai 14.vietā. Toties saasinājusies cīņa par trešo vietu starp trim slalomistiem. Trešais šobrīd ar 399 punktiem ir vācietis Frics Dopfers, bet turpat ar 384 un 380 punktiem ir Gross un Horošilovs.

Rezultāti: FIS World Cup - Men's Slalom 27.01.2015


, 2015-01-28 13:16, pirms 9 gadiem
Ja Zvejniekam būtu tāds finansējums un treniņu iespējas kā Strasser, tad visas iespējas Top 20 tikt.
, 2015-01-28 22:48, pirms 9 gadiem
Nav jau vienādi apstākļi, bet kas tad Starsser ir krietni labāks treniņu procesā nekā Kristapam? Kristaps tak lielāko daļu sezonas pavada treniņos un sacensibās ārzemēs.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.