Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Hiršers pārliecinoši triumfē Zeldenas milzu slalomā

Hiršers pārliecinoši triumfē Zeldenas milzu slalomā
Marsels Hiršers
Foto: AP/Scanpix

Šodien Austrijas kalnu kūrortā Zeldenā Pasaules kausa izcīņu kalnu slēpošanā ar sacensībām milzu slalomā uzsāka arī vīri. Pie pārliecinošas uzvaras tika Lielo kristāla globusu izcīnījušais austrietis Marsels Hiršers, bet viņa sīvākais konkurents, Teds Ligetijs no ASV, piedzīvoja neveiksmi un palika desmitais.

Pirms sacensībām galvenā cīņa par uzvaru tika gaidīta starp Lielā kristāla globusa ieguvēju Marselu Hiršeru no Austrijas un ASV kalnu slēpotāju Tedu Ligetiju. Abi sportisti tieši milzu slalomā visas sezonas garumā cīnījās par Mazo kristāla globusu, un gala rezultātā abi to saņēma, par dalītu pirmo vietu disciplīnas kopvērtējumā. Nevarēja nenovērtēt arī francūži Aleksi Pinturo, viņa tautieti Tomasu Fanaru un pieredzes bagāto Bendžaminu Raihu.

Tieši mājinieks Raihs iesāka šīs sacensības. Viņš veica labu braucienu ar cerībām iekļūt labāko sešiniekā. Kā nākamais trasē devās Teds Ligetijs, kurš pakāpeniski audzēja pārsvaru pār Raihu, finišā viņu pārspējot par 0.52 sekundēm. Jau trases augšdaļā vairākas kļūdas pieļāva Aleksis Pinturo, kas maksāja dārgi, bet ne tik, lai zaudētu iespējas pacīnīties par vietu labāko trijniekā sacensību kopvērtējumā. Viņš Ligetijam zaudēja 0.69 sekundes. Pēc tam, kad otro labāko laiku uzstādīja vācietis Frics Dopfers, trasē devās Marsels Hiršers. Viņš slēpoja ātri un agresīvi, bet galvenais jau precīzi. Trases vidū viņa pārsvars bija 0.75 sekundes, bet, dodoties pretī finišam, kaut kas nedaudz pietrūka, kā rezultātā lielais pārsvars tika pazaudēts, bet pirmā vieta pēc pirmā brauciena izcīnīta, esot priekšā Ligetijam 0.19 sekundes. Līdz ar to pēc pirmā brauciena labāko trijnieku veidoja Hiršers, Ligetijs un Dopfers.

Otrajā braucienā attiecīgi no 14. un 10. vietas krietni uz augšu spēja pakāpties itālis Davide Simončelli un francūzis Viktors Mufats-Žendets. Abi šie sportisti spēja ielauzties labāko sešiniekā, sacensības noslēdzot attiecīgi 5. un 6. vietā. Pirmais, kurš pārspēja Mufatu-Žendetu bija viņa tautietis Aleksis Pinturo, divu braucienu summā esot ātrāks par 0,08 sekundēm. Jāpiezīmē, ka pēc pirmā brauciena Pinturo bija teju 0.9 sekunžu pārsvars.

Lielā cīņa par vietu labāko trijniekā varēja sākties. Austrietis Bendžamins Raihs nespēja parādīt tikpat labu sniegumu kā pirmajā braucienā, pēc otrās kontrolatzīmes zaudēja Pinturo 0.30 sekundes, bet prata saņemties. Diemžēl šoreiz nedaudz pietrūka, divu braucienu summā zaudējot francūzim 0.01 sekundi. Veicot trasi bez redzamām kļūdām, pārliecinoši savu vietu uz goda pjedestāla nosargāja Frics Dopfers, kurš Pinturo apsteidza par 0.48 sekundēm. Varēja likties, ka Dopfers augstāk netiks, bet Teda Ligetija kļūda īsi pirms finiša ļāva Dopferam pakāpties uz otro vietu, bet Pinturo sasniegt cerēto goda pjedestālu. Tikmēr vēl viens lielisks brauciens padevās mājiniekam Marselam Hiršeram, kurš divu braucienu summā pārspēja Dopferu par 1.58 sekundēm, bet Pinturo par 2.06 sekundēm. Hiršeram šī bija pirmā uzvara Zeldenas milzu slalomā.

Nākamais Pasaules kausa posms risināsies Somijas pilsētā Levi, kur 16. novembrī vīri sacentīsies slalomā.

PK sacensības vīriešiem Zeldenā. Milzu slaloms

VSportistsValstsLaiks
1.Marsels HiršersAustrija2:28.09
2.Frics DopfersVācija2:29.67
3.Aleksis PinturoFrancija2:30.15
4.Bendžamins RaihsAustrija2:30.16
5.Viktors Mufats-ŽendetsFrancija2:30.23
6.Davide SimončelliItālija2:30.38

Pavisam startēja 77 sportisti, finišēja 59


, 2014-10-26 16:58, pirms 9 gadiem
Otrā braucienā Marsels bija super! Zināja jau, ka Ligetijs kļūdījies, bet vng brauca savā stilā! Forši bija vērot. Raiham gan drusku nepaveicās.
, 2014-10-26 20:37, pirms 9 gadiem
Sezonas pirmais starts Hiršeram ļoti iespaidīgs
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.