Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas Antidopinga nodaļa pievienojas aicinājumam neļaut Krievijai startēt OS

Rolands Eliņš

Latvijas Antidopinga nodaļa pievienojas aicinājumam neļaut Krievijai startēt OS
Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskais nacionālo antidopinga nodaļu institūts (iNADO) paziņojis, ka aicinājumam neļaut Krievijas delegācijai piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pievienojušās vēl piecu valstu antidopinga nodaļas – Latvija, Itālija, Kenija, Luksemburga un Beļģija.

Pirms divām nedēļām 17 antidopinga organizācijas paziņoja savu aicinājumu neļaut Krievijai piedalīties olimpiskajās spēlēs. Līdzīga prasība tika veikta arī pirms Rio spēlēm, bet toreiz līdz visaptverošai diskvalifikācijai nenonāca, un SOK ļāva katra sporta veida starptautiskajai federācijai pieņemt lēmumu pašai.

„SOK beidzot jāizbeidz izvairīšanās no darba un nekavējoties jāpiemēro nopietnas sankcijas par krāpšanos sportā ar aizliegto vielu palīdzību,” paziņojumā apliecināja nacionālo antidopinga organizāciju līderi.

„Mums ir nopietnas šaubas, ka 2018. gada spēles var norisināties godīgā ceļā, ņemot vērā līdz galam nepabeigto izmeklēšanu par Krievijas sportistu aizliegto vielu lietošanu 2014. gada spēlēs, neskatoties uz daudzajiem pierādījumiem, kā arī ņemot vērā neadekvātās Krievijas sportistu dopinga pārbaudes pēdējos četros gados,” vēstīts aicinājumā SOK.

Šim aicinājumam vēlāk pievienojās vēl 16 valstu antidopinga organizācijas – Bahamas, Barbadosa, Kapoverde, Horvātija, Igaunija, Gvatemala, Islande, Polija, Portugāle, Puertoriko, Sanmarīno, Spānija un Šveice, kā arī trīs Beļģijas antidopinga nodaļas.

Savukārt šodien iNADO ziņo, ka aicinājumam pievienojusies arī Latvijas antidopinga nodaļa. Tā savu atbalstu izteikusi reizē ar Itālijas, Kenijas, Luksemburgas un Briseles nodaļas vadītājiem.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/inado.org/...

     [+] [-]

, 2017-09-26 17:34, pirms 6 gadiem
Tās antidopinga nodałas ir tik pat noderīgas cik korupcijas apkarošanas nodałas urbina degunu par labu samaksu un seko instrukcijām no augšas

  -3 [+] [-]

, 2017-09-26 18:28, pirms 6 gadiem
Latvijai pašai problēmas ar dopinga kontroles organizāciju. Ka tik nesagaida Krievijas liktenis.....

  -3 [+] [-]

, 2017-09-26 19:38, pirms 6 gadiem
Caune JM rakstīja: Latvijai pašai problēmas ar dopinga kontroles organizāciju. Ka tik nesagaida Krievijas liktenis.....
Kamēr ries pēc pavēles ar visiem barińā, tikmēr w.a.d.a. parūpēsies par tīrām rējējvalstu pārstāvju analīzēm

  -1 [+] [-]

, 2017-09-26 20:14, pirms 6 gadiem
Īsti neredzu šim visam pamatu - nekas, absolūti nekas līdz pat šim brīdim nav pierādīts. Tas īstenībā ir diezgan nožēlojami, visa paranoja balstās uz pensionēta jurista teikto - kurš pie tam pats nesen ir atzinis šī stāsta safabricējumu, jo pēc paša vārdiem neko no sevis teiktā nevar pierādīt. Nožēlojami.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-26 20:18, pirms 6 gadiem
vau vau :d

     [+] [-]

, 2017-09-26 20:47, pirms 6 gadiem
Pareizs lēmums- par valsts mēroga dopinga lietošanas programmu un krāpšanos ir jāsaņem visbargākais sods. Krievi, atdodiet mums Sočos nozagtās zelta medaļas!