Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

LČ kērlingā par pārsteigumu parūpējušies desmitkārtējie čempioni

Linda Mangale
Linda Mangale

Latvijas kērlinga čempionāts vīriešu un sieviešu konkurencē norisinās no 22. - 29. janvārim. Vīriešu konkurencē komandas ir aizvadījušas 5 spēles, savukārt sieviešu konkurencē turnīrs ir tikai pašā sākumā.

Desmitkārtējie Latvijas čempioni - A41/Gulbis čempionātu uzsākuši neveiksmīgi. Līdz šim komandai ir trīs zaudētas un divas uzvarētas spēles. Labākos rezultātus šobrīd uzrāda komanda KK "Rīga"/Trukšāns, kuri uzvaras guvuši visās spēles. Sieviešu konkurencē jau pirmajā spēlē tikās abas komandas, kas pretendē uz nokļūšanu 2018. gada Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā - JKK/Staša-Šaršūne un Nicoll/Regža, kurā uzvaru ar 8:4 guva 2016. gada Latvijas čempiones JKK/Staša-Šaršūne.

Šobrīd komandas aizvada 10 endu viena apļa spēles, bet pusfinālā iekļūs tikai četras labākās katra dzimuma komandas. Pusfinālu uzvarētāji sacentīsies finālā, bet zaudētāji cīnīsies par bronzas godalgām. Šogad čempionātā sacenšas 8 vīriešu un 6 sieviešu komandas. Četras labākās komandas nodrošinās dalību rudenī notiekošajā Eiropas čempionāta Latvijas kvalifikācijas turnīrā.

Visu spēļu online rezultātiem ir iespējams sekot līdzi Latvijas Kērlinga asociācijas (LKA) mājaslapā Curling.Lv . Spēļu interneta translācijas tiek nodrošinātas Livestream servisā: livestream.com , bet 29. janvāra finālspēles tiks translētas arī Sportacentrs.com TV un mājaslapā. Latvijas čempionāts kērlingā notiek Rīgā, Kērlinga hallē, Biķernieku ielā 121h. Ieeja bez maksas.

Vīriešu komandu kopvērtējums

VietaKomandaSpēlesUzvarasZaudējumi
1.Kērlinga klubs "Rīga" / Trukšāns550
2.Junkers Bosch / Smilga541
3.Talsu kērlinga klubs / Bremanis541
4.Klubs "A41" / Gulbis523
5.Jelgavas kērlinga klubs / Rēdlihs523
6.Rudzīšu Kērlinga Klubs / Rudzītis523
7.Sporta Klubs OB / Regža514
8.Talsu kērlinga klubs / Vaivods505

Sieviešu komandu kopvērtējums

VietaKomandaSpēlesUzvarasZaudējumi
1.Jelgavas kērlinga klubs / Staša-Šaršūne220
2.Rudzīšu kērlinga klubs / Bērziņa211
3.Nicoll / Regža211
4.Rudzīšu kērlinga klubs / Kāpostiņa211
5.Talsu kērlinga klubs / Bremane312
6.Jelgavas kērlinga klubs / Rudzīte101

Raksta autore: Aiga Skrīvere (LKA)