Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Rastorgujevs un Bendika nespēj būtiski uzlabot pozīcijas vasaras PČ iedzīšanā

Rastorgujevs un Bendika nespēj būtiski uzlabot pozīcijas vasaras PČ iedzīšanā
Baiba Bendika. Foto: Andrejs Ivanovs

Latvijas vadošie biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika svētdien Minskā nespēja būtiski uzlabot savas pozīcijas pasaules čempionāta vasaras biatlonā iedzīšanas sacensībās.

Sestdien sprinta sacensībās Rastorgujevs un Bendika izcīnīja attiecīgi 20. un 21. vietu, bet svētdien augstāk pacēlās otrā no viņām, kura 7,5 kilometru dāmu sacensībās pirmajās divās šaušanas reizēs kopā kļūdījās trīs reizes, bet aizvēra atlikušos desmit mērķus un pacēlās līdz 17. pozīcijai.

"Neizdevās sasniegt rezultātus, uz kādiem cerēju un biju gatava. Pēc smagas nometnes, dienā, kad bija paredzēts atpūsties, nācās visu dienu nodzīvot lidostā, kam bonusā visas dienas nācās cīnīties ar nelielu infekciju vai vīrusu. Līdz ar to trasē vajadzēja mocīties vairāk nekā paredzēts," pēc čempionāta raksta Bendika. "Lai arī sasniegtie rezultāti neiepriecina un nedaudz pievīla šaušana guļus, ir arī pozitīvie aspekti - ievērojami izdevies uzlabot stāvus šaušanu un slēpošanas tehniku. Tagad atliek savest kārtībā veselību, nedaudz atpūsties un turpināt gatavošanos ziemai."

Par pasaules čempioni kļuva ķīniete Jaņa Džana, kura sprintā bija vien 12. pozīcijā. Viņa Bendiku apsteidza par minūti un 35,1 sekundi.

Tikmēr desmit kilometru iedzīšanā vīriem Rastorgujevs vismaz reizi kļūdījās katrā no šaušanām un kopā viņa kļūdu skaits sasniedza septiņas, summā izcīnot 18. vietu. Šeit par čempionu negaidīti kļuva slovāks Martins Otčenāšs, kurš sprintā bija divas pozīcijas aiz Rastorgujeva, bet iedzīšanā aizvēra visus desmit mērķus. Viņš noslēgumā Latvijas sportistu apsteidza par minūti un 5,4 sekundēm.

Kārtējo reizi neveiksmīgi šāva Roberts Slotiņš, kurš neaizvēra deviņus mērķus, čempionam zaudēja vairāk nekā piecas minūtes un finišēja 42. vietā, esot viens no pēdējiem, kurš netika apsteigts par apli.

Divdesmitnieku desmit kilometru iedzīšanā junioriem noslēdza Edgars Mise, kurš šaušanā kļūdījās trīs reizes. Dienu iepriekš sprintā Latvijas pārstāvis bija vien 37. pozīcijā. Savukārt 7,5 kilometru iedzīšanā juniorēm lielu kritienu piedzīvoja Sanita Buliņa, kura pēc 18. vietas sprintā iedzīšanā neaizvēra desmit mērķus un samierinājās ar 35. pozīciju. Zīmīgi, ka uzreiz aiz viņas finišēja māsa Sandra, kura sprintā bija vien 41. vietā, bet iedzīšanā pieļāva piecas kļūdas un veica nelielu kāpumu.


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.