Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas kērlingisti izcīna uzvaru pēdējā jaukto pāru PČ spēlē, noslēdzot to 27.vietā

Linda Mangale
Linda Mangale

Latvijas kērlingisti izcīna uzvaru pēdējā jaukto pāru PČ spēlē, noslēdzot to 27.vietā
Ritvars Gulbis
Latvijas jauktā pāra izlases spēlētājs
Foto: WCF/Alina Pavlyuchik

Šodien, 25.aprīlī Norvēģijā ar pēdējās kārtas spēlēm noslēdzās pasaules jaukto pāru kērlinga čempionāta grupu turnīrs. Latvija apakšgrupas pēdējā cīņā pārspēja Grieķiju ar 9:5, bet ar trim uzvarām bija par maz, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm, kopvērtējumā ieņemot 27.vietu.

Latvijas jauktai pāra izlasei šodien pēdējā čempionāta spēle pret vēl vienu no debitantēm Grieķiju, kurai bija izdevies tikt pie vienas uzvaras. Šo spēli grieķi iesāka ar trim punktiem pirmajā endā un spēles pirmo pusi noslēdzot savā labā ar 4:2. Pēc pārtraukuma Latvijas izlase sāka uzņemties iniciatīvu, kas atmaksājās, jo iegūtie trīs punkti piektajā un septītajā endā ļāva rezultātu nosvērt sev par labu 8:5. Pēdējā endā izdevās nozagt vēl vienu, noslēdzot spēli un čempionātu ar uzvaru 9:5.

Rīt, 26.aprīlī plkst. 10:00 un plkst. 14:00 tiks aizvadītas astotdaļfināla spēles, kurās sacentīsies Zviedrija ar Jaunzēlandi, Norvēģija ar Čehiju, Austrālija ar Šveici, Ungārija ar Japānu, Igaunija ar Skotiju, Anglija ar ASV, Kanāda ar Somiju un Krievija ar Spāniju.

Latvijas jauktā pāra izlase: Santa Blumberga, Ritvars Gulbis, treneris Roberts Krusts.

Spēļu rezultāti: World Mixed Doubles Curling Championship 2019...
Spēļu tiešraides: https://www.youtube.com/user/WorldC...

Latvijas jauktā pāra izlases spēļu rezultāti:

U 8:6 – Slovēnija
Z 3:9 – ASV /spēle pieejama atkārtojumā/
Z 4:7 – Krievija
Z 4:7 – Spānija
U 12:2 – Kosova
Z 5:7 – Polija
U 9:5 – Grieķija

/U – uzvara, Z – zaudējums/

Latvijas izlases startu pasaules čempionātā atbalsta Ventspils pilsētas domes Sporta pārvalde, Izglītības un zinātnes ministrija un Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija.