Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Zviedrija un Skotija triumfē Eiropas kērlinga čempionātā, Latvijas kērlingistēm augstā 5.vieta

Zviedrija un Skotija triumfē Eiropas kērlinga čempionātā, Latvijas kērlingistēm augstā 5.vieta
Zviedrijas sieviešu kērlinga izlase
Foto: WCF / Richard Gray

Šodien, 24.novembrī ar sieviešu un vīriešu komandu fināla spēlēm Tallinā, Igaunijā noslēdzās Eiropas kērlinga čempionāts. Sieviešu konkurencē Zviedrija pārspēja Šveici ar 5:4, bet vīriešu komandu vidū spēcīgāka izrādījās Skotija, kura uzvarēja Zviedriju ar 9:5.

Pēdējā Eiropas čempionāta dienā tika noskaidroti 2018.gada čempioni sieviešu un vīriešu konkurencē. Pirmās uz ledus kāpa sieviešu komandas. Finālā tikās līdz šai spēlei nepārspētā Šveice un Phjončhanas olimpiskās čempiones no Zviedrijas. Spēle noritēja ļoti līdzīgā cīņā. Neviena no komandām neļāva pretiniecēm paņemt vairāk kā punktu ar savu pēdējo akmeni. Šāds scenārijs turpinājās līdz pat 10.endam, pirms kura vadībā ar vienu punktu (4:3) atradās šveicietes. Pēdējā finālspēles endā Šveices izlases spēlētājas Alīnas Pecas pēdējais mestais akmens nenokrīt, lai izsistu Zviedrijas akmeni caur sargu. Līdz ar to zviedrietēm radās iespēja beidzot šajā spēlē paņemt divus punktus (5:4), kas arī atnestu uzvaru čempionātā. Tas Annai Haselborgai izdodas un iepriekšējos divos gados izcīnītajām Eiropas čempionāta sudraba medaļām tiek pievienota zelta.

Vīriešu fināla spēlē spēcīgā Zviedrija, kura perfekti aizvadīja spēles līdz pat finālam. Viņiem pretim stājās Skotija, kuras pārstāvji pirmo reizi piedalījās Eiropas kērlinga čempionātā. Fināla pirmajā endā debitanti nekautrējās uzspiest savu spēli, kas ļauj nozagt vienu punktu. Turpinājumā zviedri ir precīzāki un izcīna divus punktus otrajā un ceturtajā endā, kas dod pārsvaru ar 4:2. Pēc pārtraukuma Skotija sāk pakaļdzīšanos, kas nes rezultātu, pārņemot vadību pēc astotā enda ar 6:5. Zviedrija devīto endu nospēlē bez punktu gūšanas, saglabājot pēdējā akmens tiesības 10.endā, ar cerību uz diviem punktiem un Eiropas čempiona titulu. Skotijas izlase teicami izspēlēja šo endu, nedodot zviedriem iespējas uz punktu gūšanu. Pēdējais Niklasa Edina (Zviedrija) akmens bija sarežģīts, lai vismaz izlīdzinātu rezultātu, kas neizdevās un, nozogot trīs punktus (9:5), Eiropas čempiona tituls pēc četriem gadiem nomaina tā ieguvēju – Skotiju ar Brūsu Mautu priekšgalā, jo kopš 2014.gada to bija izcīnījis N.Edins.

A divīziju sieviešu konkurencē šogad pamet Somija un Itālija. Viņu vietā nākamajā Eiropas čempionātā 2019.gadā stāsies Norvēģija un Igaunija, savukārt Slovākija un Slovēnija no B divīzijas izkrita uz C divīziju. Vīriešu konkurencē A divīziju atstāj Somija un Polija, kuru vietu aizpildīs Dānija un Anglija. Arī vīriešu Slovēnijas izlase nespēja noturēt vietu B divīzijā, kā otra komanda uz C divīziju dosies Francija.

Latvijas sieviešu izlase savu dalību Eiropas čempionātā noslēdza ceturtdien, 22.novembrī ar uzvaru pār Itāliju. Šī uzvaru viņā atnesa 5.vietu kopvērtējumā, kas ir augstākais sasniegums Latvijas kērlinga vēsturē, kā arī papildus šim panākumam viņas nodrošināja Latvijai vietu pasaules sieviešu kērlinga čempionātā, kas 2019. gadā no 16. līdz 24.martam notiks Silkeborgā, Dānijā. Savukārt Latvijas vīriešu izlase vakar aizvadīja izšķirošās spēles. Piekāpjoties Čehijai cīņā par bronzas medaļām, čempionātu viņi noslēdza 4.vietā B divīzijā un 14.vietā Eiropā.

Jāpiemin, ka Latvijas treneris Ansis Regža palīdzēja Lietuvas sieviešu kērlinga izlasei B divīzijā izcīnīt līdz šim augstāko – 4.vietu (14.vietu Eiropā) valsts vēsturē.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Iveta Staša-Šaršūne (skips), Santa Blumberga, Ieva Krusta, Evelīna Barone, Tīna Siliņa, treneris Kārlis Smilga.
Latvijas vīriešu izlases sastāvs: Ritvars Gulbis (skips), Raivis Bušmanis, Aivars Avotiņš, Anrijs Mikus Briežkalns, Kristaps Vilks, treneris Roberts Krusts.

Spēļu rezultāti (A divīzija): Le Gruyere European Curling Championships 2018...
Spēļu rezultāti (B divīzija): Le Gruyere European-B Curling Championships...
Spēļu atkārtojumi: https://www.youtube.com/channel/UCA...

A divīzijas finālspēļu rezultāti:

5:4 Zviedrija – Šveice /fināls sieviešu konkurencē/
9:5 Skotija – Zviedrija /fināls vīriešu konkurencē/

A divīzijas kopvērtējums sievietēm:

1. Zviedrija(kvalificējusies pasaules čempionātam)
2. Šveice (kvalificējusies pasaules čempionātam)
3. Vācija (kvalificējusies pasaules čempionātam)
4. Krievija (kvalificējusies pasaules čempionātam)
5. Latvija (kvalificējusies pasaules čempionātam)
6. Skotija (kvalificējusies pasaules čempionātam)
7. Dānija (pasaules čempionāta mājiniece – kvalificējusies automātiski)
8. Čehija (piedalīsies pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā)
9. Somija (piedalīsies pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, 2019.gadā startēs B divīzijā)
10. Itālija (2019.gadā startēs B divīzijā)

A divīzijas kopvērtējums vīriešiem:

1. Skotija (kvalificējusies pasaules čempionātam)
2. Zviedrija (kvalificējusies pasaules čempionātam)
3. Itālija (kvalificējusies pasaules čempionātam)
4. Vācija (kvalificējusies pasaules čempionātam)
5. Norvēģija (kvalificējusies pasaules čempionātam)
6. Šveice (kvalificējusies pasaules čempionātam)
7. Krievija (kvalificējusies pasaules čempionātam)
8. Nīderlande (piedalīsies pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā)
9. Somija (piedalīsies pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, 2019.gadā startēs B divīzijā)
10. Polija (2019.gadā startēs B divīzijā)

B divīzijas kopvērtējums TOP4 sievietēm:

1. Norvēģija (piedalīsies pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, 2019.gadā startēs A divīzijā)
2. Igaunija (piedalīsies pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, 2019.gadā startēs A divīzijā)
3. Turcija
4. Lietuva

B divīzijas kopvērtējuma TOP4 vīriešiem:

1. Dānija (piedalīsies pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, 2019.gadā startēs A divīzijā)
2. Anglija (piedalīsies pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, 2019.gadā startēs A divīzijā)
3. Čehija
4. Latvija

Latvijas sieviešu kērlinga izlases atbalstītāji SIA “Radex Auto” un SIA “RMC Logistics”.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.