Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

PČ kērlingā sievietēm šodien sāksies izšķirošās spēles par medaļām

Linda Mangale
Linda Mangale

PČ kērlingā sievietēm šodien sāksies izšķirošās spēles par medaļām
Dženifera Džounsa
Kanādas izlases skips
Foto: WCF / Jeffrey Au

Pēc jaunā izspēles modeļa pasaules kērlinga čempionātā sievietēm Kanādas pilsētā Norsbejā noskaidrotas sešas labākās izlases, kuras turpinās cīņu par pasaules čempionu titulu. Šo komandu vidū ir Kanāda, Zviedrija, Koreja, Krievija, Čehija un ASV.

Pirmo reizi kērlinga vēsturē 13 komandas 17.martā uzsāka pasaules kērlinga čempionātu sievietēm. Pēc 20 izspēles kārtām sešas spēcīgākās turpinās cīnīties par 2018.gada pasaules čempionu titulu.

Pasaules čempionāta izlases: ASV, Čehija, Dānija, Itālija, Japāna, Kanāda, Koreja, Krievija, Ķīna, Skotija, Šveice, Vācija, Zviedrija.

Pēc apļa turnīra kā galvenā favorīte uz zelta godalgām pretendē mājiniece Kanādas izlase (skips – Dženifera Džounsa), kura pamatturnīru aizvadīja bez zaudējumiem. Tā pat teicamu sniegumu turpina rādīt Phjončhanas olimpisko spēļu čempione Zviedrija (skips – Anna Haselborga), kura tā pat kā Kanādas izlase nodrošināja sev automātisku vietu pusfinālā, jo ieņēma attiecīgi pirmo un otro vietu pēc apļa kārtas.

Šodien, 24.martā par atlikušajām divām vietām pusfinālā plkst. 15:00 pēc Latvijas laika sacentīsies Korejas, Krievijas, Čehijas un ASV izlases. Lai noskaidrotu Kanādas un Zviedrijas pretinieces, Phjončhanas olimpisko spēļu vicečempionēm – Korejas izlasei (skips – Enžunga Kima) pretim stāsies pasaules čempionāta debitante ASV (skips – Džeimija Sinklēra), bet otrajā duelī cīņa norisināsies starp Phjončhanas olimpisko spēļu dalībnieci un Eiropas čempioni 2016.gadā Viktorijas Moisejevas vadīto Krievijas izlasi un Annas Kubeškovas (skips) Čehijas izlasi.

Vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas izslēgšanas kārtā palika Japāna, Ķīna, Skotija un Šveice, līdz ar to Bīnijas Feltčeres vadītajai komandai no Šveices trešo reizi pēc kārtas, startējot tieši Kanādā notiekošajos pasaules čempionātos, neizdosies izcīnīt zelta medaļas. Toties Kanādas izlasei ir visas iespējas iegūt titulu otro gadu pēc kārtas, kā arī pēc astoņu gadu pārtraukuma savās mājās.

Vai Kanādas izlase paliks nepārspēta līdz pat čempionāta beigām? Vai Zviedrijas izlase pievienos olimpiskajam zeltam arī pasaules čempionātā zeltu? Vai sensacionālā Korejas sudraba medaļa olimpiskajās spēlēs pārtaps par pasaules čempionāta zeltu? Vai tomēr šī TOP 6 pastarītes – Krievija, Čehija un ASV pēdējās spēlēs aizliks priekšā kāju favorītēm?

Izšķirošās spēles tiešraidē par vietu finālā un zelta medaļām skaties Pasaules kērlinga federācijas YouTube kanālā: https://www.youtube.com/channel/UCA...
Spēļu rezultāti pieejami: Ford World Women's Curling Championship 2018

Kopvērtējums pēc apļa turnīra kārtas

VietaValstsSpēlesUzvarasZaudējumi
1.Kanāda*12120
2.Zviedrijas*12102
3.Koreja*1284
4.Krievija*1275
5.Čehija*1266
6.ASV*1266
7.Ķīna1257
8.Šveice1257
9.Skotija1257
10.Japāna1257
11.Dānija1239
12.Vācija1239
13.Itālija12210

/*Kvalificējusies izslēgšanas kārtai/